دانش آموخته دانشگاه آزاد قزوین گفت: لامپ آنتیباکتریال با نور مرئی بدون داشتن زیان برای انسان، تمام هزینههایی که بیمارستانها تاکنون برای ضدعفونی کردن انجام میدادند را حذف میکند.
جعفر معصومی اندبیل، دانش آموخته دانشگاه آزاد قزوین در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تولید لامپ آنتیباکتریال با نور مرئی گفت: با ثبت این اختراع، ایران به عنوان دومین کشور دارنده این تکنولوژی در جهان معرفی شده است.
معصومی اندبیل با اشاره به اختراع مطرح کرد: هنگام مطالعات بیوشیمی، نقش نور و سنتز در گیاهان، مولکولهایی مشاهده کردم که طیف نوری خاصی را جذب میکردند و درون باکتریها جای داشتند.
دانش آموخته دانشگاه آزاد قزوین تصریح کرد: پس از آزمایشهای بیشتر با طیف نور مرئی و در بازه زمانی خاص، میکروبکشی با نور مرئی را یافتم. اثبات این موضوع در مجامع دانشگاهی کشور بدون ساخت نمونه اولیه ممکن نبود به همین دلیل یک نسخه را ارائه کردم که در بخش میکروبیولوژی دانشگاه شهید بهشتی تهران و با حضور دو نفر از دانشیاران این مرکز روی انواع باکتریهای عفونتزای بیمارستانی مورد آزمایش قرار گرفت. نتیجه آن موفقیت ۱۰۰ درصدی برای از میان بردن تمام باکتریهای پاتوژن بود.
وی گفت: مقابله با باکتریهای که از طریق مواد خطرناک شیمیایی کلردار مضر برای دستگاه تنفسی و لامپهای فرابنفش که عامل سرطان پوست و خون هستند، انجام میشود که کارایی لازم را ندارد، اما این محصول بدون داشتن زیان برای انسان، تمام هزینههایی که بیمارستانها تاکنون برای ضدعفونی کردن انجام میدادند را حذف میکند.