بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال امروز با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پیروز حناچی شهردار تهران افتتاح شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال صبح امروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پیروز حناچی شهردار تهران افتتاح شد.
این مرکز به عنوان نخستین نهاد و مرجع کسب و کارهای حوزه محتوای دیجیتال فعالیت خود را آغاز کرد تا فعالیتها در این حوزه را رونق دهد. کسب و کارهای بر پایه محتوای دیجیتال در این مرکز رشد میکنند و هم افزایی بازیگران و فعالان اصلی این حوزه در آن شکل میگیرد. علاوه بر این فعالیت آن رونق زیست بوم حوزه محتوای دیحیتال اشتغالزایی و کارآفرینی را به دنبال دارد. این مرکز با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شد.
بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال همچون چتری است تا تمام بازیگران و فعالان این حوزه در زیر آن قرار میگیرند و به توانمند شدن فناوران و شرکتهای دانش بنیان کمک میکنند تا بازار داخلی و خارجی مناسبی برای آنها ایجاد شود. در این مرکز در آغاز فعالیت ۴ مگا پروژه گیگول دات کام، ایران ۳۶۰، بلوچ باکس و دوزلفون اجرایی میشود و در سطح کشور گسترش مییابد.
داستان کارآفرینان بزرگ از یک محیط کوچک شروع شده است در مراسم افتتاح این مرکز سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه داستان کارآفرینی تمام استارتاپها از گوگل و ماکروسافت تا استارتاپهای داخلی مانند دیجی کالا و اسنپ یکی است، بیان کرد: همه آنها از یک زیرزمین و محیط کوچک فعالیت خود را شروع کردند. این نشان میدهد توسعه مراحل کار برای گسترش فعالیتها و رسیدن به کسب و کار موفق باید طی شود.
ستاری در ادامه با اشاره به اینکه اگر در بازار محصولات فرهنگی چینی و امریکایی فروش میرود بدین معنا است که شرکتهای داخلی در حال باخت هستند، ادامه داد: باید استارتاپهای این حوزه را توسعه دهیم تا شرکتهای دانش بنیان هم گسترش یابند. در این زمینه حوزه فناوریهای نرم و توسعه کسب و کارهای این حوزه یکی از اولویتهای معاونت علمی و فناوری است.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان در ادامه زبان فارسی را مورد اشاره قرار داد و گفت: نهمین زبان اینترنت متعلق به کشورمان است در صورتی که از نظر جمعیت این مزیت را نداریم. آپارات با زبان فارسی جز صد سایت پربیننده دنیا است. پس این حوزه محلی برای توسعه زبان فارسی است.
تفکر حاکم بر نوآوری بر صنعت کشور حاکم شده است محمدشریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز که در این مراسم حضور داشت با بیان اینکه تفکر نوآوری بر صاحبان کارخانههای قدیمی حاکم شده است گفت::تقاضاها برای ایجاد کارخانههایی با این نوع تفکر آغاز شده است و هر روز بر تعداد افرادی که با نگاه فناورانه و نوآورانه به کسب و کار نگاه میکنند، اضافه میشود.
شریعتمداری در ادامه با بیان اینکه افتتاح بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است، گفت: این حوزه که دایره گستردهای از صنعت سرگرمی و رسانهها را در بر میگیرد حجم بزرگی از اقتصاد را در دل خود جای داده است و افتتاح این مرکز به رشد آن کمک میکند.
اقدامهای خوبی برای توسعه زیست بوم نوآوری انجام شده است در ادامه نیز پیروز حناچی شهردار تهران هم که در آیین افتتاح بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال حضور داشت گفت:امروز با فعالیتهای معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به راحتی میتوان درباره توسعه کسب و کارهای دانش بنیان در حوزههای مختلف صحبت کنیم.
حناچی با بیان اینکه ۴۵ میلیون نفر در سال ۹۶ برای انتخابات متصل به اینترنت بودند که خود اهمیت این حوزه را نشان میدهد اظهار داشت: در دوره حاضر در فضای شهری سرمایههای ما ساختمانها نیستند بلکه باید به زیرساختها و فراهم کردن فضای کسب و کار فعالان حوزه محتوای دیجیتال توجه کنیم.
شهردار تهران در ادامه گفت: با اقدامات صورت گرفته و حمایتهای معاونت علمی و فناوری در حوزههای مختلف اقدامات تاثیر گذار خوبی برای توسعه زیست بوم نوآوری انجام شده است که در بخش کنترل مدیریت شهری هم میتوان از آن بهره برد.
حناچی در پایان گفت: استارتاپها با فعالیتهای هوشمندانه و نوآورانه خود در فضای شهری میتوانند تاثیرگذار باشند. شهرداری نیز از این اقدامات حمایت میکند.
شش تفاهمنامه همکاری امضا شد یکی از بخشهای دیگر این مراسم امضای ۶ تفاهم نامه همکاری برای توسعه فعالیت کسب و کارهای حوزه محتوای دیجیتال بود.
یکی از این تفاهم نامهها با عنوان «همکاری در توسعه زیست بوم کارآفرینی محتوای دیجیتال» به امضای پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری، اسماعیل قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، عیسی منصوری معاون توسعه و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عبدالحسین ابوالحسنی مدیر عامل بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال رسید.
حمایت از گسترش کسب و کارهای مبتنی بر محتوای دیجیتال و ایجاد هم افزایی و مشارکت بین بخش خصوصی و دولتی در قالب برنامه مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت تعاون، کار و رفاه و بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال از اهداف این توافق نامه مشترک است.
توسعه زیست بوم کسب و کارهای فناورانه محتوای دیجیتال از طریق ایجاد و توسعه مراکز نوآوری و شتابدهی محتوای دیجیتال از موضوعات این توافقنامه است. ترویج اقتصاد دانش بنیان و شکل دهی و به روز رسانی زیست بوم توسعه کسب و کارهای مبتنی بر محتوای دیجیتال و انجام رویدادهای کارآفرینانه از دیگر موضوعاتی است که در آن دنبال میشود.
همچنین در این مراسم نشان بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیروز حناچی شهردار تهران رونمایی شد.