به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، ساخت سریال 150 قسمتی "حکایتهای کمال" رسانهای شد؛ کاری که قدرتالله صلحمیرزایی کارگردانی آن را عهدهدار است. در این میان نامی از محمد میرکیانی به میان آمد که طراح و ناظرکیفی این سریال تلویزیونی است اما در ادامه مشخص شد این سریال همان "حکایتهای کمال" کتاب برگزیده سال 76 است.
این نویسنده بعدها 100 قسمت دیگر به قصههای کمال اضافه کرد تا "حکایتهای کمال" صد و پنجاه قسمتی شود؛ اما به تعبیر قدرتالله صلحمیرزایی که در آستانه پخش این سریال گفت: فعلاً 31 قسمت آن در مراحل فنی قرار دارد و ادامه کار مشروط بر رضایت مردم است.
قهرمان داستان این سریال نوجوانی به نام کمال است و نقش آن را "محمدرضا شیرخانلو" ایفا کرده و بازیگرانی همچون محمود پاکنیت، شهره لرستانی، حمید ابراهیمی، سولماز غنی، علی مسلمی، شهرام عبدلی، بیژن بنفشه خواه، یوسف صیادی، امیر نوری، فلورنظری، بیتا خردمند، کاظم هژیرآزاد، سیروس میمنت، مهرداد ضیایی، مختار سائقی، اکبر سنگی، آرش نوذری، داریوش سلیمی، سعید پیر دوست، عباس محبوب، بهشاد مختاری، حسین چنگی، فریده دریامج، تقی زنجانی، حمید صفایی و شهربانو موسوی، به همراه هنرمندان خردسال امیرحسین کافتری، همراز اکبری و محمدحسین بلوکات و جمعی از بازیگران سینما و تئاتر در این سریال به ایفای نقش پرداختهاند.
در کنار ساخت این سریال، محمد میرکیانی به نکته قابل تأمل از توجه "حکایتهای کمال" به اقتصاد مقاومتی تأکید و قدرتالله صلحمیرزایی هم به ساخت محلهای در شهرک سینمایی به نام محله کمال اشاره کرد. همان عبارتی که میرکیانی این طور به کار برد: "حکایتهای کمال" تلویزیون را صاحب یک محله کرد.
میرکیانی در توضیح بیشتر گفت: موقعیت سریال در دهه 40 میگذرد تمام همّ و غمّ ما همزادپنداری مخاطب بود و خواستیم این موقعیت هرچند طبیعی برای سریال ما فراهم شود؛ ابتدا فارغ از اجاره کردن و کارهای کامپیوتری، یک کار اساسی در دستور کارمان قرار گرفت که مخاطب شاهد یک کار اساسی باشد نه یک بازسازی! چون خیلی فضای شهری پیشرفت کرده و با اصلاح تصویر کامپیوتری، مخاطب نمیتواند با موقعیتها همزادپنداری کند؛ از طرفی هم هزینهها بالا میرفت و کار گرانقیمت بسته میشد. محلهای به نام "کمال" در شهرک غزالی ساخته شد؛ محلهای که تمام امکانات برای تولید فیلم در آن وجود دارد و در حقیقت یک شهرک کوچک در شهرک غزالی با متریال واقعی با بتون ساخته شده که کارهای قدمت 200 ساله را هم میتوان در آن محل تولید کرد.
او تأکید کرد: مشکلات مالی سازمان صداوسیما را با چشم خودمان میبینیم و رئیس رسانهملی هم این تأکید را داشتهاند که برای ساخت سریالها صرفهجویی انجام شود؛ ما با این کار هم صرفهجویی کردیم و هم تولید ثروت انجام شد؛ چرا که تلویزیون میتواند هم در این محله سریالهای گوناگون و برنامههای زنده و ضبطی تهیه و تدارک ببیند؛ به نوعی میتوان گفت تعریف اقتصاد مقاومتی بر تولید فیلم و سریال را در جریان ساخت «حکایتهای کمال» احساس میکنیم، یعنی به جای اینکه دکور موقت زده شود و بعد از مدتی قابل استفاده نباشد با استفاده از متریال یا مواد اولیه واقعی آن "محله کمال" ساخته شد.
صلحمیرزایی کارگردان سریال "حکایتهای کمال" درباره زمان پخش، گفت: دهم آبانماه و در ایام آغازین ربیعالاول ما قرار است به شبکه دو بیاییم و مردم "حکایتهای کمال" را ببینند؛ 31 قسمت ساخته شده و در مراحل فنی، اصلاح رنگ و موسیقی قرار داریم؛ بازخوردها رضایتبخش باشد و مردم ما را بپسندند قرارمان ادامه این سریال تا 150 قسمت دیگر است؛ چون کتاب "حکایتهای کمال" 150 داستان دارد و ما تا 31 قصه این کتاب را ساختهایم.
وی در خصوص توجه به خانواده در سریال "حکایتهای کمال" گفت: فیلم نوجوان یا کودک بدون خانواده معنا ندارد و همهچیز در "حکایتهای کمال" بر مبنای خانواده پیش میرود؛ متأسفانه چه در سینما و چه در سیما توجه چندانی به مقوله کودک و نوجوان نشده یا به قولی جدی گرفته نشده است. "قصههای مجید" سریال خوبی بود که ساخته شد و مخاطبان خودش را داشت اما شما کمتر سریالی را میبینید که در حوزه نوجوان و خانواده ساخته شده باشد و بتواند به موفقیت هم برسد.
صالح میرزایی با اشاره به اینکه کودک و نوجوان را جدی بگیرید و این کار را رسانهملی میتواند به خوبی انجام دهد، تأکید کرد: روانشناسان، جامعهشناسان و کارشناسان رسانه میگویند کودک و نوجوان فیلمهای مبتذل و مضرّ نبینند اما این انتقاد و گلایه را جدی انجام نمیدهند چرا خوراک لازم را به آنها نمیدهیم؛ با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بارها تأکید داشتهاند در حوزه کودک و نوجوان کار بیشتری انجام شود متأسفانه کودک و نوجوان جدی گرفته نمیشود؛ رسانهملی میتواند در این راستا گامهای بلند و مؤثری بردارد.
او در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از رسانهها شما را با «قصههای مجید» مقایسه کردهاند، گفت: واقعاً قصه "حکایتهای کمال" با ما زمین تا آسمان متفاوت است؛ ما در دوره 40 قصه روایت میکنیم و "قصههای مجید" امروزی است؛ شاید شباهت ما قهرمانی یک نوجوان است که در همه قسمتها حضور دارد. من به عنوان کارگردان تلاش کردهام به دور از هرگونه شعار، یک فیلم لطیف و سلامت بسازم و با اینکه "حکایتهای کمال" در دهه 40 میگذرد اما من به اخلاق توجه کردهام و نگذاشتهام هر نوع گفتار و رفتار و منش و کرداری به تصویر کشیده شود.
صالحمیرزایی درباره ادامه "حکایتهای کمال" گفت: این 31 قسمت آماده پخش از سال 40 تا 43 است و در صورت ادامه تا سال 57 ادامه خواهد داشت و برهه انقلاب هم به تصویر کشیده میشود.
او در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهادی دارم و در خواست پروانه ساخت فیلم سینمایی در فضای طنز اجتماعی را دادهام؛ اما تمام فکر و ذکرم گرفتن بازخوردهای مردم برای این 31 قسمت و در صورت رضایت ادامه کار تا 150 قسمت این سریال تلویزیونی است.