محققان دانشگاه خلیج فارس، دیت پیت و کمپوست غنی‌شده تولید می‌کنند
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۹۸۶۸
از ضایعات درخت خرما؛

محققان دانشگاه خلیج فارس، دیت پیت و کمپوست غنی‌شده تولید می‌کنند

محققان دانشگاه خلیج فارس بوشهر از ضایعات درخت خرما، دیت پیت و کمپوست غنی شده تولید می‌کنند.

محققان دانشگاه خلیج فارس، دیت پیت و کمپوست غنی‌شده تولید می‌کنند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استان بوشهر دارای ۳۹ هزار هکتار نخلستان است که هر ساله هنگام هرس درختان، مقدار زیادی از برگ و الیاف این درخت سوزانده می‌شود.

در استان بوشهر حدود ۷ میلیون اصله درخت نخل وجود دارد و اگر از هر درخت سالانه ۶ برگ هرس شود، مقدار زیادی ضایعات خواهد داشت که این ضایعات معمولا سوزانده می‌شوند.

در گلخانه پژوهشی و آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیج فارس بوشهر از این ضایعات، مواد سودمندی به دست می‌آید. در این گلخانه از ضایعات نخل، دو فرآورده دیت بیت و کمپوست غنی شده به دست می‌آید که این کمپوست غنی شده برای تولید گیاهان آپارتمانی و کشت‌های گلدانی، محیط کشت بسیار مناسبی است.

دیت بیت می‌تواند جایگزین کوکوپیت (محیط کشتی است برای تولید نشاء) شود. عمده محیط کشت‌هایی که در کشور استفاده می‌شود وارداتی هستند، اما با جایگزین کردن این محیط کشت ها، می‌توان از خروج ارز جلوگیری کرد.

محققان گلخانه پژوهشی و آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیج فارس بوشهر برای اینکه جواب مثبت یا منفی این ضایعات را ارزیابی کنند، انواع محصولات را در این محیط کشت پرورش دادند و به تولید محصول دست یافتند. برای آماده شدن این محصولات حدودا ۵ ماه زمان نیاز است و با خریداری یک دستگاه سر شاخه خرد کن می‌توان بُعد تجاری این کار را تقویت کرد.
پربازدیدترین آخرین اخبار