یک دانشجوی مقطع دکتری که پروتایپ نانویی ارائه کرده است، گفت: برای رشد یک تیم جوان حتما نباید حمایتها مالی باشد بلکه حمایت از یک محوصل انگیزه جوانان را بیشتر میکند.
ساجد دانشجوی دکترای دانشگاه تهران از تیم استارتآپی «آبینو» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص طرح ارائه شده این تیم در نمایشگاه نانو، اظهار کرد: تست سریع آلودگی باکتریایی آب مبتنی بر LFA در دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران انجام شده است. این دستگاه تستر به تلفن همراه وصل میشود و هر نوع تلفن همراهی را ساپورت میکند، در نتیجه هر نمونه آبی را که قرار است غلظت آلایندههای آن سنجیده شود در مخزنهای شیشهای و در اندازههای آزمایشگاهی ریخته میشود.
ساجد افزود: بر اساس تغییرات شیمیایی که اتفاق میافتد با گوشی تلفن همراه از این تغییرات عکس برداری شده و سپس عکسها در یک اپلیکیشن که با استفاده از هوش مصنوعی نوشته شده، پرداز خواهند شد، این پردازش بر مبنای «یادگیری ماشین» انجام میشود؛ نهایتا نتیجه آزمایشها به صورت آنالیز شده بر روی صفحه گوشی تلفن همراه نمایش داده میشود.
این دانشجوی دکتری با بیان اینکه دستگاه تستر ارائه شده یک پروتوتایپ اولیه است، گفت: تلاش میکنیم با ارائه محصول سرمایه گذار جذب کنیم تا به نمونه صنعتی آن برسیم، صنایعی مثل شیلات، کشاورزی و آب و فاضلاب به راحتی میتوانند از این دستگاه استفاده کنند.
ساجد در خصوص چالشها و مشکلات تیم برای تولید این محصول، اظهار کرد: متاسفانه برای صنایع ما سخت است که از کارهای سنتی خود دست بردارند یا قید محصول خارجی را بزنند و ترجیح میدهند از محصول ایرانی استفاده نکنند در حالی که اگر اعتماد بیشتری شود، نسل جوان تحصیلکرده نیز با انگیزه بیشتر کار خواهد کرد.
این دانشجوی دکتری تصریح کرد: به طور مثال این دستگاه طرح دکترای ما است و با توجه به اینکه دانشجو هستیم هنگام معرفی محصول به صنعت با واکنش خوبی روبرو نمیشویم. حتماً همه حمایتها نباید مالی باشد، اما لازم است تا با مشاهده محصول و حمایت از آن انگیزه بهتر و بیشتری به ما بدهند تا بتوانیم در آینده محصولات با کیفیت تری تولید کنیم.