گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محمدجواد خدائی*؛ این روزها کنوانسیون FATF بر سر زبانها افتاده است. از قضا مصادف شده با روشنگری امام درباره کاپیتولاسیون، که امام میفرمود: گناه کار است اگر کسی فریاد نزند! جامعه پیشرو و فرهیخته فرهنگیان کشور میبایست بیشتر با کنوانسیون FATF آشنا شوند و موضع عملی نسبت به آن اتخاذ کنند. بنده به عنوان یک معلم دغدغهمند مطالبی را خدمت همکاران عزیز عرض میکنم.
حرف درباره این کنوانسیون بسیار است، اما نکتهای طلایی درباره آن وجود دارد و آن اینکه، قواعد نوشته شده در FATF توسط چند کشور خاص تدوین شده تا روابط مالی داخلی و خارجی کشورها را مطابق استانداردهای خودشان که بر اساس عقاید خودشان تنظیم شده است، کنترل کنند. به عنوان مثال از طریق FATF میتوان پولهای جا به جا شده کلان را بین بانکها رصد کرد و اگر مطابق قوانین خودشان نبود با عناوین مختلف با آن برخورد میکنند؛ مثل پولشویی.
ممکن است بگویید این که بد نیست! مسئله همین جاست که میگوییم قشر فرهیخته باید گامی جلوتر باشد. بله، ظاهر قضیه خوب است، اما توجه داشته باشید که کشور ما در تحریم است و برای دور زدن تحریمها باید ساز و کاری ایجاد کنیم. تحریمهای همان کشورهایی که حالا عدهای میخواهند روابط مالی کشور را تحت رصدشان قرار دهند! از جمله اتفاقاتی که توضیح چگونگی آن در این مجمل نمیگنجد جا به جایی پول هایمان از خارج به داخل از طریق جا به جایی پول توسط افرادی خاص است که از نظر دیگران این جا به جایی پول، پول شویی محسوب میشود.
در واقع با چنین کنوانسیونی ما نقشههای جنگ اقتصادی خود را برای دشمن رو میکنیم! این تنها یکی از پیامدهای FATF است. از طرفی برخی میگویند با پیوستن به این کنوانسیون بهانه را از دشمن میگیریم؛ این دیگر فاجعه است!
مگر خداوند در قرآن نفرموده بهانههای دشمن تمامی ندارد و تا ما را به دین خودشان درنیاورند دست بردار نیستند؟! ابتدا بهانهشان هستهای بود و حالا FATF، مطمئن باشید به موشک و حقوق بشر هم میرسیم؛ کما اینکه حرفهایش است.
از طرفی چنان که مقام معظم رهبری فرمودند: اگر هم چیز خوبی در این کنوانسیونها هست خود مجلس قانون بگذارد؛ لزومی ندارد دشمن برای ما برنامه بچیند. کاش مجال بود تا این اندیشه عمیق امام جامعه را برای عزیزان توضیح دهم تا از این اندیشه ژرف و افق دید بلند لذت ببریم. اگر خلاصه بگویم، کنوانسیونهای بین المللی برای ثبات شرایط ایجاد شده (مخصوصا پس از جنگ جهانی دوم) و دوام سلطه کشورهای به اصطلاح ابرقدرت است؛ این کنوانسیونها برای ایجاد دهکده جهانی هماهنگ و متکی به ابرقدرتها تدوین میشوند. از قضا ما آمدهایم تا این شرایط را برهم بزنیم و سلطه زورگویان را درهم بشکنیم. اصرار رهبری برای تدوین قانون مجزا از کنوانسیونها به همین منظور است، یعنی حفظ استقلال کشور؛ بحث بسیار و مجال اندک.
*محمدجواد خدائی- معاونت سیاسی بسیج پردیس شهید بهشتی