کد خبر:۸۰۲۴۱۹
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیات علمی حاصل رانت‌بازی ذی‌نفعان است

فعال دانشجویی استان خوزستان گفت: متاسفانه همواره کسانی قوانینی چون سهمیه‌ فرزندان اعضای هیئت علمی را تصویب می‌کنند که خودشان از ذی‌نفعان این قوانین و مصوبات هستند.

مهدی طرفی، فعال دانشجویی استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفت: اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها نشان دهنده عدم رعایت عدالت آموزشی در سطوح مختلف است.

طرفی اضافه کرد: رعایت نکردن عدالت آموزشی با اجرای این قانون، مشابه رانت بازی‌هایی است که برخی از مسئولان به واسطه آن مالک شرکت‌های خصوصی می‌شوند و مدارس خصوصی راه اندازی می‌کنند!

این فعال دانشجویی استان خوزستان بیان کرد: بسیاری از دانشجویانی که در دانشگاه‌های دولتی و مهم کشور مشغول تحصیل هستند، دوران دانش آموزی خود را در مناطق محروم و با کمترین امکانات گذرانده اند و برای تکیه دادن به صندلی دانشگاه زحمات زیادی متحمل شده اند؛ با این اوصاف، ورود خالی از مشقت فرزندان اعضای هیات علمی به دانشگاه‌ها (به واسطه موقعیت اجتماعی پدر یا مادرشان) که از لحاظ آموزشی و از نظر مالی در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارند، نهایت بی عدالتی است و به وضوح، رویکرد منفعت طلبی مسئولانی که وضع کننده این قانون بوده اند را به تصویر می‌کشد؛ چرا که این فرزند هیات علمی دقیقا وارد دانشگاهی می‌شود که سایر دانشجویانش با زحمت مجوز ورود را به دست آورده اند.

همواره کسانی قوانین را تصویب می‌کنند که خودشان از ذی‌نفعان آن هستند

وی ادامه داد: اگر خواهان برقراری و رعایت عدالت آموزشی هستیم، قطعا نباید سهمیه‌ای به فرزندان اعضای هیئت علمی اختصاص پیدا کند و ادامه این روند موجب فراهم سازی بستری می‌شود تا قانون گذاران آینده هم این دور باطل را ادامه دهند و به عدالت آموزشی توجه نکنند.

طرفی خاطرنشان کرد: مسئله دیگری که در این زمینه وجود دارد مربوط به نوع نگاه مسئولان به قوانینی است که وضع می‌کنند. در صورتی که به جزئیات این قوانین توجه و روی آن تمرکز شود، به وضوح می‌توان متوجه منفعت طلبی تصویب کنندگان این قانون‌ها شد.

وی یادآور شد: متاسفانه همواره کسانی قوانین را تصویب می‌کنند که خودشان از ذی نفعان این قوانین و مصوبات هستند و این روال همچنان ادامه دارد و تا کنون کسی مانع آن نشده است. علت اصلی اینکه چنین بستری برای فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها فراهم شده، مشخص نیست و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد. هر طور که به این مسئله نگاه شود، عملا اجرای این تصمیم الزامی نیست و در چارچوب عدالت آموزشی نمی‌گنجد.

اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیات علمی به مثابه حقوق‌های نجومی است

این فعال دانشجویی استان خوزستان ابراز کرد: اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها باعث شده نوع نگاه دانشجویان به این افراد تغییر کند، چرا که ممکن است به این واسطه دانشجویی وارد محیط دانشگاه‌ها شود که سطح علمی، فکری و هوشی او بسیار پایین‌تر از حد مطلوب آن دانشگاه و رشته تحصیلی وی باشد و در دانشگاهی پذیرفته شده که لایقش نبوده و رانت صورت گرفته در حوزه آموزش را به تصویر بکشد.

وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر به موضوع اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیات علمی بیش از پیش دامن زده شده است، بیان کرد: البته منفعت طببی مسئولان کشورمان محدود به همین نیست و امروزه در بسیاری از حوزه‌ها از قبیل واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی و روند ثبت شرکت‌ها و راه اندازی مدارس خصوصی نیز این مسئله پدیدار شده و این موضوع حاصل نفوذ افراد منفعت طلب به جریانات سیاسی است.

طرفی اذعان کرد: برای برقراری عدالت آموزشی توصیه می‌کنیم تیم تحقیقی مستقل از وزارت علوم به این مسئله ورود کند و اصلاحی ساختاری در این زمینه انجام دهد، چرا که اختصاص سهمیه به فرزندان هیات علمی‌ها به دغدغه امروز جوانان تبدیل شده و عملا این مسئله را به مثابه حقوق‌های نجومی تلقی می‌کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار