آیین افتتاحیه دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران پنجشنبه شب شانزدهم آبان با اجرای چند برنامه موسیقایی و سخنرانی تعدادی از مدیران این دوره در مجموعه تاریخی گنجعلی خان شهر کرمان برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران پنجشنبه شب شانزدهم آبان با اجرای چند برنامه موسیقایی و سخنرانی تعدادی از مدیران این دوره در مجموعه حمام گنجعلی خان شهر کرمان برگزار شد.
آیین سرنا و دهلنوازی، آیین دستمالبازی توسط گروه «دستمال بازی» سیرجان، آیین «نوبت نوازی»، اجرای چند برنامه موسیقایی توسط گروه «صحرا روشن» از خراسان شمالی، گروه «فرامرز گلزار» از آذربایجان شرقی، گروه «زهی زنگ شاهی» از سیستان و بلوچستان، گروه «سزیکلی» از کشور ترکیه، گروه «ویسی» از کرمانشاه، گروه «جرجانی» از ترکمن، گروه «طوفان ریگان» از کرمان، گروه «آوای اصلان» از علی آباد کتول و گروه «میسان» با رقص شمشیر از خوزستان از جمله برنامههایی بودند که در این مراسم به اجرای برنامه پرداختند. این در حالی است در حین برگزاری این مراسم از کتاب دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز رونمایی شد.
محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در ابتدای این مراسم که با استقبال قابل توجه شهروندان و تعدادی از گردشگران داخلی و خارجی برگزار شد، توضیح داد: خوشحالم از اینکه دوازدهمین جشنواره مسویقی نواجی ایران به همت مردم عزیز کرمان و مدیران استان در شهرهای مختلف استان کرمان برگزار میشود. این جشنواره همزمان با ایام گرامی هفته وحدت و میلاد حضرت رسول اکرم (ص) برگزار میشود امروز بسیار خوشحالم که بیش از ۲۸۰ هنرمند افتخار مهمانی این جشنواره را به ما دادند. ما امسال به لحاظ کمی و کیفی هم شاهد روند رو به رشدی بودیم که جا دارد از همه عزیزانی که در این دوره همراه ما بودند قدردانی کنیم.
وی پس از پایان صحبتهای خود پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای حاضران در برنامه قرائت کرد.
استان کرمان به دنبال توسعه گردشگری موسیقی است
محمد جواد فدایی استاندار کرمان هم در این مراسم با ابراز خرسندی از برگزاری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی در استان کرمان اظهار کرد: از همه کسانی که تلاش کردند این جشنواره بار دیگر در استان کرمان برگزار شود بسیار قدردانی میکنم. من عادت به صحبت کردن ندارم بنابراین فکر میکنم بهتر است در این جا کنار شما عزیزان کمتر صحبت کنیم. من میخواستم مطالبی را در حوزه موسیقی گردشگری و توسعه موسیقی در این عرصه بگویم، اما فقط به یک جمله بسنده میکنم. اینکه ما در استان کرمان به دنبال گردشگری فرهنگی به ویژه گردشگری موسیقی هستیم و در این راه موسیقی نواحی برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است و امیدوارم روزی شاهد این باشیم که در تمامی شهرهای کرمان موسیقی مقامی اجرا شود که هر وقت گردشگری در این استان وارد شود از برنامههای هنرمندان فعال این عرصه استفاده کند.
گشودن یک پنجره به منظره گستره فرهنگ
سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین افتتاحیه دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی با انتشار پیامی تصریح کرد: «موسیقی نواحی شرح شریف سرزمین هاست و نغمه و الحان این موسیقی در سوگ و سور در ستایش و نیایش قرین آدمی است و روایتگر زندگی. نواهایی که نشان دار کوه و دشت و دریاست و با خاک و خورشید هم پیوند. نغمههایی که موزه مزامیر و مضامینی است که به مرحمت پنجه کاردان و حنجره هنردان پنجرهای میگشاید به منظر گسترده فرهنگ از دیروز تا همیشهای که صدا باقی است.
موسیقی نواحی بدین صفت نه تنها پدیدهای شنیدنی که نگارخانهای دیدن است. حتی حرمان و هجران منظومههایش رنگ امید دارد و رنگ کوشش؛ و جشنواره موسیقی نواحی گردهمایی مشتاقانهای که پیر و جوان میخواهند از ارمغان دلپذیر هنر در گوش محرمان فرهنگ قصههای ناب زمزمه کنند، از این روست که دغدغه تمامی دست اندرکاران نه صرف نغمه پردازی که ایجاد معرض است برای گفتگو، برای آنکه ببینیم و بدانیم از اقلیم رنگارنگ و اقوام مختلف نجد ایران چه گوهرها برای فردا میتوان سفت. دیروز را چراغ راه فردا قرار دادن و امروز را با امید و وحدت و یکدلی سپری کردن حاصل ارزشمند این روزهاست. روزهایی که میتواند بر جذابیتهای کرمان کریم بیفزاید.
بر من است تا ضمن ادای ارادت به هنرمندان موسیقی نواحی ایران، هم از استاندار فرهیخته و ممتاز کرمان جناب دکتر فدایی و مسئولان عزیز استان و همکاران عاشق و سخت کوشم در کرمان بویژه آقای علیزاده و در تهران خاصه برادرانم آقایان الهیاری، ثابت نیا، و دبیر دانشور این رویداد دکتر احمد صدری صمیمانه قدردانی کنم. پیش من آوازت آواز خداست/عاشق از معشوق حاشا، کی جداست - آتش عشق از نواها گشت نیز آن چنان که آتش آن جوز ریز»