رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: پژوهشگران دانشگاه راهکارهای مقابله با سیل را از ۲۵ سال قبل مورد بررسی قرار دادهاند و دست آموختههای آن در حال تدوین است.
علی نجفی نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اقدامات این دانشگاه در مقابله با بحرانهای گلستان گفت: در آن مقطعی که در حادثه سیل گلستان رخ داد، دانشگاه در ایام تعطیات بود، با این حال استادان ما با گروههای مختلف آموزشی همراه مسئولان مدیریت بحران بودند و در شناسایی نقاطی که میتواند برای هدایت آب، امنتر باشد، با آنان همکاری میکردند.
نجفی نژاد ادامه داد: اعضای هیات علمی دانشگاه برای کاهش آسیبهای سیل همراه با مأموریتهای ستاد مدیریت بحران بودند. علاوه بر آن امکانات دانشگاه مانند پهپاد و دیگر امکانات سخت افزاری در ایام سیل برای دریافت اطلاعات از نقاط مختلف سیل زده، فعالیت میکردند.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بیان کرد: در بحث امدادرسانی به سیل زدگان دانشگاه حضور فعالی داشت، به طوری که در روزانه سه هزار وعده غذا در سلف سرویسهای دانشگاه آماده شده و طی ۱۵ روز با همکاری دانشجویان بین آسیب دیدگان توزیع میشد.
وی ادامه داد: پس از بحران نیز گروههای مختلف استادان ما نشستهای تخصصی برگزار کردند و علل وقوع سیل را بررسی کرده و برای آینده نیز راهکارهایی ارائه دادند.
نجفی نژاد گفت: این راهکارها براساس مستندات آماده و تکیل شد و در اختیار دستگاهها قرار گرفت و علاوه بر آن، حدود ۱۲ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه در کارگروه کمیته ملی سیل که از سوی رئیس جمهور و با ریاست رئیس دانشگاه تهران تشکیل شد، حضور داشتند و مأموریت یافتند که مسائل مرتبط با سیل را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از سالهای گذشته نیز در این حوزه تحقیق میکند و گزارشهای مختلفی را ارائه کرده است، گفت: شاید از ۲۵ سال قبل این پژوهشها در دست انجام بوده و بسیاری از اقدامات اجرایی که در سطح استان در حال انجام است، براساس این پژوهشها بوده است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بیان کرد: استان گلستان منطقه جنگلی است و یکی از مشکلاتی که وجود دارد، این است که در مواقع سیلابی یا طوفان ها، سرشاخه درختان در حایه رودخانهها وارد سیلاب شده و در پایین دست به سازهها و پلها برخورد میکنند و باعث بروز خسارت میشوند.
وی با بیان اینکه از ۲۵ سال قبل این موضوع با تحقیقات دانشگاهی شناسایی شده بود، بیان کرد: راه حل این است که سرشاخگی در حاشیه رودخانهها بود که این امر در بسیاری از سازهها در حال انجام است.
نجفی نژاد با اشاره به مأموریت دانشگاه در کمک به دستگاههای اجرایی این استان گفت: ما نتایج تحقیقات خود را از طریق نشریات دانشگاهی و ارتباط با خارج از دانشگاه منتشر میکنیم که در اشکال مختلفی در گذشته انجام شده است.
وی به ارتباطات بین المللی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: با کمک آکادمی علوم چین، کارگاههای تخصصی مختلفی در دست طراحی داریم که ظرف یک ماه آینده در این استان برگزار میشود. همچنین در حال تدوین دست آموختههای سیل گلستان هستیم که نتایج آن در همایشی بررسی خواهد شد.