کد خبر:۸۰۵۴۵۹
رییس پارک فناوری سیستان و بلوچستان:

دانشجویان ما ضعف مهارتی دارند / ایجاد مراکز رشد تخصصی در استان سیستان و بلوچستان

رئیس پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان گفت: تلاش کرده‌ایم تا با انتقال مراکز رشد به شهرستان‌های استان علاوه بر تمرکززدایی، به صورت تخصصی این مراکز را ساماندهی کنیم.

دانشجویان ما ضعف مهارتی دارند / ایجاد مراکز رشد استان سیستان و بلوچستان تخصصی است

فرید شاهمرادی، رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: مهمترین راهکار و پلتفرم ارتباط بین دانشگاه و جامعه، پارک‌های علم و فناوری هستند که متاسفانه این ارتباط مغفول مانده و نادیده گرفته می‌شود.

شاهمردای با بیان اینکه برخی از نهاد‌های غیرمرتبط، همراستا ایجاد شده است، گفت: با ایجاد این نهاد‌ها وظیفه اصلی پارک‌ها تحت الشعاع قرار می‌گیرد؛ اساس کار تقویت جایگاه پارک‌ها است، زیرا این پارک‌ها برند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند؛ اگر از کل مجموعه‌ وزارت علوم در سه حوزه علوم، تحقیقات و فناوری ۳۳ درصد آن را به فناوری اختصاص دهیم، خواهید دید که شاید کمتر از ۱۰ درصد هم این حوزه پوشش داده نمی‌شود، بحث زیرساخت‌های فیزیکی و فناوری به خصوص زیرساخت‌های فناوری هر استان متناسب با شرایط آن باید ایجاد می‌شده که نشده است.

وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان از نظر فناوری پارکی ایجاد کرده ایم که در بستر فناوری‌های نرم است، ما بستر فناوری‌های های‌تک را در این استان نداریم یا مثل استان‌های اراک و اصفهان کارخانه‌های صنعتی بزرگ در استان ما وجود ندارد در نتیجه تصمیم گرفتیم تا تمام تمرکز خودمان را بر روی صنایع خلاق و فرهنگی گذاریم.

شاهمرادی گفت: بستری که نیازمند سیستم لجستیکی بالایی نیست، موجب می‌شود تا با جامعه تعامل بهتری ایجاد شود، زیرا بحث‌های مبتنی بر هنر‌های دستی با انسان ارتباط بهتری برقرار می‌کند البته در حوزه تجاری سازی نیز خروجی بهتری دارند.

وی با بیان اینکه فناوری‌های نرم، مرزبندی‌های جغرافیایی را در خود ندارد؛ بیان کرد: ما در کشور به دنبال رشد جهشی هستیم و برای رسیدن به این هدف باید یک برنامه ریزی مناسب برای پارک‌های علم و فناوری داشته باشیم به طوری که تعیین کنیم هر پارک علم و فناوری در یک استان با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد در یک بخش به صورت تخصصی فعالیت می‌کند در نتیجه قدرت توسعه فناوری در کشور پخش می‌شود و با این تمرکز دستاورد‌های مطلوبی به دست می‌آید.
 
دانشجویان ما ضعف مهارتی دارند / ایجاد مراکز رشد استان سیستان و بلوچستان تخصصی است
 
وی در خصوص شاخصه اصلی که موجب می‌شود پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان مطرح شود، اظهار کرد: ما در این پارک سرعت رشد بالایی داشته ایم، زیرا از روز اول سعی کرده ایم توسعه زیرساخت‌های فیزیکی مان را اصولی ایجاد کنیم، در همین راستا زون‌های لازم را در اطراف دانشگاه‌ها ایجاد کردیم و برنامه‌ای برای استفاده از زمین‌های اصلی پارک علم و فناوری که بیست کیلومتر با شهر فاصله داشت، نداشتیم و سعی کردیم از زمین‌هایی استفاده کنیم که دقیقا در جلوی دانشگاه‌ها قرار داشت این امر باعث شد تا با سرعت خیلی بالایی دانشگاه‌ها به ما مراجعه کنند و رویداد‌های مختلفی در حوزه فناوری با رویکرد‌های مهندسی، پزشکی و علوم انسانی برگزار شده است.
 
دانشجویان ما ضعف مهارتی دارند / ایجاد مراکز رشد استان سیستان و بلوچستان تخصصی است
 
شاهمرادی تصریح کرد: همچنین با هم افزایی بین نهاد‌های مختلف سال گذشته بیش از بیست رویداد استارت‌آپ ویکندی در استان برگزار شد که نسبت به سایر شهر‌ها خروجی بسیار مطلوبی بوده است.

وی با بیان اینکه نسبت به سال ۹۴ رشد ۶ برابری داشته ایم، افزود: با این وجود در حال حاضر کمبود فضای فیزیکی برای ۵۰ واحد پذیرش شده داریم به همین دلیل سعی کرده ایم تا با نگاهی به ترند‌های بیزینسی جهانی که مبتنی بر فناوری‌های متناسب با استان خودمان هستند را مورد توجه قرار دهیم و این باعث شده که حوزه تجاری سازی محصولات و رسیدن به سرمایه اولیه با سرعت رشد بیشتری انجام شود.

رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در پاسخ به این سوال که چه قدر زمان می‌برد تا محلی مثل پارک علم و فناوری بتواند مشکلات معیشتی استان را حل کند، تاکید کرد: ما باید راه زیادی برویم تا بتوانیم کمبود‌های گذشته را جبران کنیم به طوری که بتوانیم آن محرومیت را از بین ببریم در نتیجه باید مسیر بسیار سختی را پشت سر گذاریم.

وی با بیان اینکه در تمام این مدت در مرکز استان فعالیت‌ها صورت گرفته است، تصریح کرد: در تلاشیم تا مراکز رشد‌های مرتبطی با شهرستان‌های مختلف را فعال کنیم البته مراکز رشد ما مراکز عمومی شهرستان نخواهد بود به طور مثال در شهرستان خاش که پتانسیل پرورش گیاهان دارویی گرمسیری را دارد، تلاش می‌کنیم مرکز رشد گیاهان دارویی را راه اندازی کنیم یا در بندر چابهار مرکز رشد زیست فناوری‌های دریایی را خواهیم داشت.

شاهمرادی بیان کرد: ما به دنبال مراکز رشدی هستیم که علاوه بر تخصصی بودن بتواند شاخص‌ها را به سرعت تغییر دهد، اما در برنامه‌های بلندمدت تلاش می‌کنیم تا این شاخص‌ها توسعه پیدا کند البته نمی‌توانیم برای این موضوع قول صددرصد دهیم.

وی با اشاره به اینکه برخی از فارغ التحصیلان دانشگاهی که به سمت کارآفرینی و استارت‌آپی شدن حرکت می‌کنند، اما مهارت‌های لازم را ندارند، تاکید کرد: دانشجویانی که به ما مراجعه می‌کنند به شدت دچار ضعف مهارتی هستند و این موجب می‌شود تا تیم‌ها نتوانند کسب و کار‌های قوی داشته باشند. لازم است به طور مثال دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای یا دانشگاه‌های فنی و مهندسی به دروس کاربردی توجه بیشتری کنند تا طرح و پروژه دانشجو‌ها به درآمدزایی برسد و با همین رویکرد هم تلاش می‌کنیم که انرژی خود را بر روی مهارت افزایی تیم‌ها پس از پذیرش قرار دهیم.

رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان گفت: به طور مثال برای بازی سازی دوره‌های چهار ماهه و پنج ماهه داریم دوره‌هایی برای برنامه‌های اینترنت اشیاء برگزار شده که در حوزه کاری و جزء ماهیت پارک‌های علم و فناوری نیست، اما با توجه به کمبود‌های موجود ناچارا برای مهارت افزایی این دانشجویان چنین دوره‌هایی را برگزار کردیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری طی چند سال گذشته کمک‌های بسیاری به ما کرده خصوصا در بحث ارائه فضای فیزیکی و ارز‌های دیجیتال؛ این معاونت زیرساخت‌های فیزیکی و فناوری نرم در اختیار ما قرار داده است به طوری که تنها مرکز نوآوری صنایع خلاق در کشور هستیم که در حال حاضر ۳۰ واحد فعال در این حوزه داریم، همچنین ۲۳ هسته نوآور در طی یک سال به دست آمده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار