رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از کاهش ۷.۵ درصدی آمار سزارین در بیمارستانهای دولتی تحت پوشش دانشگاه خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محبوبه عقیقی، در کارگاه سه روزه تربیت مربی کلاسهای آمادگی برای زایمان که با همکاری اساتید و اعضای هیئت علمی گروه مامایی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به تلاش همکاران و حمایتهای معاونین درمان در طول پنج سال گذشته، اظهار کرد: آمار سزارین در بیمارستانهای دولتی تابعه دانشگاه از ۷۶.۳۵ درصد در سال ۹۲، در ۶ ماهه اول سال ۹۸، به ۶۸.۹۶ درصد کاهش یافته است.
وی همچنین از کاهش ۱۶.۱ درصدی آمار زایمان سزارین در بیمارستانهای خصوصی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: در همین بازه زمانی این آمار در بیمارستانهای خصوصی تابعه دانشگاه از ۹۵.۷۳ به ۷۹.۶۳ درصد رسیده است.
عقیقی ادامه داد: آموزش به عنوان یک ابزار کارآمد در فرهنگ سازیهای اجتماعی نقش اساسی ایفا میکند.
وی با اشاره به ضرورت اجرای برنامه ترویج دورههای زایمان، افزود: دورههای آموزشی برای آمادگی مادران باردار با هدف گسترش فرهنگ زایمان طبیعی در ارتقای سطح سلامت مادران و نوزادان جامعه در دستور کار این اداره قرار گرفت.
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: زمینه فرهنگی و اجتماعی خانواده و انتقال اطلاعات برای کاهش ترس و اضطراب از زایمان، آموزش ترفندهای کاهش عوارض و دردهای ناشی از این دوره، از عوامل موثر در تسهیل موفقیت پذیرش بارداری و ترویج زایمان طبیعی است.
وی اظهار داشت: با راه اندازی ۱۰۷ اتاق LDR زایمانی، بهینه سازی فضاهای زایمانی، تشکیل کارگروههای فرهنگی در بیمارستان ها، تقویت کلاسهای رایگان آمادگی برای زایمان در ۴۱ مرکز بیمارستانی بیش از ۶۸۰۰ مادر باردار در ۶ ماهه اول ۹۸ از خدمات آموزشی بهرهمند شدند.
عقیقی، درباره توانمندسازی کادر مامایی گفت: یقینا اهداف هر سازمانی با وجود پرسنل توانمند قابل تحقق است، به همین منظور با همکاری استادان گروه زنان و نوزادان دانشگاه دورههای آموزشی ترومبوآمبولی، پره اکلامپسی، شیرمادر، سوء مصرف مواد در مادران باردار، مهارت آموزی زایمان طبیعی، HBB، EPIQ، مراقبتهای بالینی نوزاد مبتنی بر شواهد برای کادر مامایی برنامه ریزی و برگزار میشود.