معاون کل وزارت بهداشت گفت: سال گذشته یک میلیون و ۳۵۰ هزار زایمان منجر به تولد فرزند داشتیم که حدود ۵۰ درصد آن به روش سزارین بوده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در خصوص افزایش آمار سزارین در کشور به خصوص در مناسبتها و تاریخهای خاص، گفت: متاسفانه در چند سال اخیر انجام زایمان در مناسبتها و تاریخهایی که والدین نوزاد متقاضی آن هستند افزایش داشته است. دستکاری و سلیقهای کردن تاریخ تولد نوزاد و به کارگیری از روش سزارین، معضل اصلی است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و ۳۵۰ هزار زایمان منجر به تولد فرزند داشتیم که حدود ۵۰ درصد آن به روش سزارین بوده است، افزود: این آمار در کشور ما خیلی بالاست و مطلوب آن باید زیر ۱۸ درصد باشد؛ حتی این آمار نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی که بعضا از امکانات و تسهیلات بیشتری برخوردارند هم بالاتر است.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: دستکاری کردن تاریخ تولد بیشترین ضربه را به نوزاد وارد میکند؛ چرا که بیشترین رشد و تکامل مغزی در سه ماهه آخر بارداری صورت میگیرد که زایمان به روش سزارین معمولا یک هفته زودتر از موعد طبیعی آن است و نوزاد از یک هفته طلایی رشد مغزی و تکامل ریه محروم میشود و گاهی در معرض عفونت و نارسایی ریه قرار میگیرند.
حریرچی با تأکید بر اینکه میزان انجام زایمان یک سیر معقولی دارد، گفت: اگر در تاریخ خاصی این میزان به روش سزارین افزایش یابد با بررسی آمار آن بیمارستان با متخلفین برخورد خواهد شد؛ ضمن اینکه راه حل اساسی این معضل افزایش زایمان طبیعی است.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح تحول سلامت یکی از بستههای اصلی رایگان کردن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی است که حدود دو هزار واحد ال دی آر، اتاقهای تک نفره مجهز برای زایمان طبیعی ایجاد شده است که با امکانات اختصاصی و حضور همراه قابل استفاده هستند.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: سالانه حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار زایمان طبیعی صورت میگیرد که در مقایسه به آمار کل زایمانها در کشور ۵۰ درصد است که آمار مناسبی نیست و امیدواریم با امکانات ایجاد شده و در شأن مادران باردار و ارائه خدمات صد درصد رایگان در مراکز درمانی دولتی جهت انجام زایمان طبیعی، این میزان افزایش پیدا کند و مادران با دستکاریهای سلیقهای تاریخ زایمان، سلامت نوزاد خود را به خطر نیندازند.