کد خبر:۸۰۰۴۴۵
در نامه‌ای به مشاور وزیر بهداشت اعلام شد

واکنش بهورزان به سیاست‌های جمعیتی و کاهش فرزندآوری

در نامه‌ای به مشاور عالی وزیر بهداشت جمعی از به‌ورزان و مراقبین سلامت نسبت به سیاست‌های جمعیتی نقد‌های جدی را مطرح کردند و خواستار تغییر سیاست‌ها در جهت فرزندآوری شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جمعی ار بهورزان در نامه‌ای به مشاور جمعیتی وزیر بهداشت نامه‌ای جدی‌تر گرفتن سیاست‌های جمعیتی در وزرات بهداشت را خواستار شدند.

متن این به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر اکبری
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیر پروژه ملی جمعیت

با عرض سلام و احترام
ما جمعی از بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان مشغول به خدمت در خانه‌ها و مراکز بهداشتی استان‌های مختلف کشور نسبت به عملکرد شبکه بهداشت کشور در خصوص اجرای سیاست‌های جمعیتی نقد جدی داریم و به امید اصلاح این روند نکاتی را در این خصوص خدمتتان تقدیم می‌نماییم:

طی سال‌های اخیر پس از تغییر سیاست‌های جمعیتی نظام، عملکرد شبکه بهداشت که کاملاً مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت در جریان بوده است به طور واضحی مغایر با جهت گیری نظام در این حوزه و کاملاً مطابق با روند سابق تنظیم خانواده بوده است. دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت طی سال‌های اخیر هیچ تغییر موثری در جهت کمک به فرزند آوری خانواده‌ها نکرده است و همچنان ما مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در شبکه‌های بهداشت به عنوان کادر خط مقدم پاسخگویی به مردم، بر حسب وظیفه و در اغلب موارد، جلوگیری از بارداری را با ارائه رایگان انواع اقلام ممانعت از بارداری، به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم.

ما در حال حاضر با ارائه رایگان اقلام جلوگیری از بارداری به طیف وسیعی از زنان در سن فرزندآوری به بهانه‌های بهداشتی غیر واقعی از جمله لزوم ممانعت از بارداری در زنان زیر ۱۸ و بالای ۳۵ سال، لزوم فاصله گذاری ۳ تا ۵ سال بین فرزندان، لزوم جلوگیری در زنان دارای ۳ فرزند و لزوم ممانعت از بارداری زنان با هر نوع سابقه بیماری مزمن و... در شبکه‌های بهداشتی استان خود ناخواسته و مطابق با شرح وظایف خود عملاً زاد و ولد مردم را به طور قابل توجهی محدود می‌نماییم.

همچنین در زمینه مشاوره فرزند آوری به جز موارد محدودی از کتاب‌های آموزشی در زمینه مضرات تک فرزندی که در سال‌های قبل به صورت مقطعی به ما ارائه شد، کلاس و کارگاه آموزشی مدونی در کار نبوده و پرسنل بهداشتی عملاً در پاسخ به بسیاری از سؤالات و شبهات رایج خانواده‌ها در زمینه تصمیم به فرزند آوری ناتوان هستند.

جناب آقای دکتر اکبری ما پرسنل وزارت بهداشت که با تلاش شبانه روزی در شهر و روستای محل خدمتمان سعی در انجام خالصانه وظیفه خود در جهت اعتلای سطح سلامت مردم داریم، از اینکه در خصوص موضوع کنترل جمعیت به شرحی که خدمتتان عرضه شد به ناچار و اجبار، ابزار دست مدیران میانی وزارت بهداشت قرار گرفته‌ایم و در صورت تخطی از این دستورالعمل‌ها به شدت در پایش‌های ستادی و شبکه بهداشت شهرستان خود مورد بازخواست، توبیخ و کسری دریافتی قرار می‌گیریم ناراحت و معترض هستیم. از سوی دیگر همراهی با روند فعلی نیز به علت خیانت به مصالح حقیقی مردم و کشور، ما را دچار عذاب وجدان می‌کند چرا که به تأیید متخصصین امر، نه تنها تنظیم خانواده با مختصات فعلی بر پایه و اساس موضوعات علمی بنا نشده، بلکه تجویز این حجم از اقلام ممانعت از بارداری خود عامل بروز عوارض جبران ناپذیری برای سلامت زنان جامعه خواهد بود.

جناب آقای دکتر اکبری ما مراقبین سلامت، بهورزان و پزشکان مشغول به خدمت در مراکز و خانه‌های بهداشت سطح کشور از جنابعالی می‌خواهیم که با اصلاح روند فعلی از طریق بازنگری و اصلاح دستورالعمل‌های مربوط به سلامت باروری یا همان تنظیم خانواده، علاوه بر کمک به نجات کشور از عواقب بحران جمعیت، ما و همکاران ما را نیز از این حیرانی وارهانید.
پیشاپیش از لطف و پیگیری جنابعالی سپاسگزاریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار