محققان موسسه ارزیابی و سنجش سلامت ساتل (IHME) در یک مطالعه جهانی به نتایج جدیدی درباره مرگ و میر ناشی از رژیمهای غذایی نامتعادل دست یافته اند که در ادامه با هم میخوانیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تحققیقات انجام شده در موسسه تحقیقاتی IHME نشان میدهد تعداد افرادی که بر اثر یک رژیم غذای ناسالم و نامتعادل جان خود را از دست میدهند (حدود ۱۱ میلیون نفر) در ممقایسه با افرادی که سیگار باعث مرگ و میر آنهاست (حدود ۸ میلیون نفر)، به طور قابل توجهی بیشتر است.
به عقیده امحققان این مطالعه یک رژیم غذایی ناسالم، برنامه غذایی تنها در غذاهای فست فود خلاصه نمیشود و بلکه یک رژیم غذایی فاقد سبزیجات، میوهها و انواع آجیل نیز میتواند به همان اندازه خطرآفرین باشد. این محققان توضیح میدهند که حملات قلبی و مشکلات قلبی نظیر آنوریسم (رگبرآمدگی) به طور مستقیم با تغذیه ناسالم و نامتعادل در ارتباط است و یک رژیم غذایی نا سالم همچنین باعث بروز بیماریهای دیگر از جمله سرطان و دیابت نوع ۲ میشود.
پروفسور کریستو موری از دانشگاه واشنگتن و از محققان این مطالعه میگوید نتایج ما نشان میدهد که مقامات و مسئولان مرتبط با حوزه بهداشت بیشتر باید برای یک رژیم غذایی بدون نمک، شکر و چربی فرخنگ سازی و تلاش کنند، چون به هر حال برنامه غذایی ناسالم بیشتر از عوامل مهم مرگ و میر در دنیاست.
برای این مطالعه، تیم تحقیقاتی دادههای آماری را از ۱۹۵ کشور و بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۶ مطالعه کرده اند و تاثیر ۱۵ ماده غذایی مضر و سالم مانند انواع میوه، سبزیجات، فیبر، امگا ۳ و انواع نوشیدنیهای شیرین و ... را در رژیم غذایی افراد بررسی کرده اند. در آخر، این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که هیچ کدام از کشورهای دنیا به طور کامل ار یک رژیم غدایی واقعا متغادل و سالم برخوردار نیستند. البته بر اساس نتایج آنها وضعیت برخی از کشورهای آسیایی به دلیل این که هنر آشپزی آنها بر پایه سبزیجات است، وضعیت بهتری نسبت به سایر کشورها دارد.