معاون کل وزارت بهداشت گفت: در نظام سلامت قیمتها باید شفاف باشند و همچنین هزینهها به صورت اثربخش انجام شود و ظرفیت نظارتی بالایی داشته باشیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در مراسم روز جهانی پوشش همگانی سلامت با اشاره به بیانیه نشست سپتامبر که به امضای مقامات و رؤسای جمهور بسیاری از کشورها رسیده است، اظهار داشت: این سند بالاترین سند تعهد سیاسی در حوزه پوشش همگانی سلامت است.
وی با بیان اینکه این سند تنها مربوط به حوزه سلامت نیست، اظهار داشت: هدف اجرای آن از بین رفتن فقر، تضمین آموزش، بهبود موقعیت شغلی و تربیت بهتر کودکان و کاهش نابرابری در جامعه است.
حریرچی با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت باید مبتنی بر مدل کشور اسلامی خودمان باشد، اظهار داشت: ما باید بر اساس وضعیت موجود برنامهریزیهای لازم را برای پوشش همگانی سلامت طراحی کنیم.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: طبق این سند تا سال ۲۰۲۳ باید اغلب مردم جهان تحت پوشش همگانی سلامت قرار گیرد که ما امیدواریم جزو کشورهایی باشیم که ۸۳ میلیون جمعیتمان از خدمات سلامت بهرهمند میشوند.
وی هدف دیگر این سند را کاهش هزینههای کمرشکن سلامت دانست و گفت: هزینههای منجر به فقر در حوزه سلامت باید به صفر برسد.
حریرچی افزود: برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت نیازمند حمایتهای سیاسی و قوانین شفاف هستیم و سیاستمداران ما باید این موضوع را جزو اولویتهای خود قرار دهند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ۵۴ درصد بیمه نشدگان در کشور ما جوانان تا سن ۴۰ سال هستند، اظهار داشت: این موضوع نباید در برنامهریزیهای کلان مورد غفلت قرار گیرد.
وی تأکید کرد: تنها با اتکا به پول و منابع نمیتوان در شرایط سخت کار کرد و مدیری توانمند است که در شرایط سخت بهترین خدمات را ارائه دهد.
حریرچی با بیان اینکه قانونگذاری و تنظیم مقررات از جمله اهداف این بیانیه بوده است تصریح کرد: در نظام سلامت قیمتها باید شفاف باشند و همچنین هزینهها به صورت اثربخش انجام شود و ظرفیت نظارتی بالایی داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: در حال حاضر ما باید از منابعمان به صورت با کیفیت استفاده کنیم، گفت: در این بین نقش مدیران و ارائهدهندگان خدمت حائز اهمیت است و حرکت جمعی در نظام سلامت باید مدنظر قرار گیرد.