کد خبر:۸۰۵۹۰۶
گزارش | پیشنهادات «دانشجو» در هفته کتاب(۱)

از شهیدی که لانه جاسوسی را تسخیر کرد تا عاشقانه‌ یک دانشجو + عکس

«رمان عاشقانه «گرامافون» به قلم علی مرادخانی در اصل رمان عاشقانه با حال و هوای دانشجویی است که مخاطب را از دل دانشگاه با خود همراه می‌کند و در این راه مخاطب را از ساختمان‌های قدبلند بالاشهر...»

گروه فرهنگ  هنر خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل
 
 این روز‌ها که هفته کتاب و کتابخوانی را میگذاریم شاید بیشتر از همیشه وسئولین ذیربط و رسانه‌ها به ترویج فرهنگ کتابخوانی میپردازند که به همین بهانه گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به معرفی چند عنوان کتاب پرفروش در ژانر‌های مختلف میپردازد که در ادامه از نظرتان میگذرد:

از شهیدی که لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کرد
 
از شهیدی که لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کرد تا رمان عاشقانه‌ دانشجویی
 
عنوان کتاب: یک محسن عزیز
ناشر: سوره مهر
موضوع: زندگینامه

کتاب «یک محسن عزیز»؛ روایتی مستند از زندگی شهید محسن وزوایی از دانشجویان پیرو خط امام است که به عنوان اولین نفرات وارد سفارت آمریکا می‌شوند و آن را به تسخیر خود در می‌آورند.
فائضه غفارحدادی در این کتاب روایتی متفاوت از زندگی قهرمان نبرد‌های بازی دراز ارائه کرده است. او در این کتاب برای نخستین بار از نامه‌هایی استفاده کرده که شهید وزوایی، قهرمان داستانش سال‌ها برای خواهری که در آمریکا داشته، ارسال می‌کرده است؛ نامه‌هایی که بُعد دیگری از شخصیت شهید وزوایی را به نمایش می‌گذارد.
غفار حدادی تلاش کرده تا با جست وجو و یافتن راویان متعدد، روایتی نو از زندگی یکی از دانشجویان پیرو خط امام (ره) ارائه دهد که نقشی تأثیرگذار در برهه‌های مختلف تاریخ انقلاب و جنگ تحمیلی داشت.
او در اثر جدید ضمن مطالعه کار‌های گذشته، با پیدا کردن اسناد جدید و هم صحبتی با راویان متعدد که گاه برای اولین بار صورت گرفته، اثری خوش خوان ارائه کرده که برای همه به ویژه نسل جوان خواندنی است و لحظات شیرینی را رقم خواهد زد.
غفارحدادی در مقدمه این اثر درباره روش کار و شخصیت شهید وزوایی می‌نویسد: «روزی در میانه هجده سالگی شبیه ما بود. شبیه ما آدم‌های معمولیِ این روز‌ها و نه حتی آدم‌های نسلِ خودش. می‌توانست خوش باشد و بی خیالِ همه چیز رشد کند و به پول و شهرت و هر چیزی که می‌خواست برسد. می‌توانست به تاریخ گره نخورد؛ در روزگاری که تاریخ، زیادی گره خورده بود. ولی افتاد به باز کردن یک به یک گره‌هایی که سر راه رشد کشورش افتاده بود و یا در لحظه می‌افتاد. استبداد، فقر، استعمار، جنگ. با دست، با دندان، با جان. یکی را که باز می‌کرد، گره کورتری جلوی راهش سبز می‌شد. عادت به کار‌های سخت نداشت. اما آدمِ کار‌های سخت شد. بس که امید داشت به حل مشکل‌ها و نمی‌ترسید از خطر کردن و ناامید نمی‌شد از شکست ها. گره‌ها جلویش غول می‌شدند و او از هفت خان می‌گذشت تا آن‌ها را باز کند و گاهی هفت وادی سخت را باید می‌گذراند که قسمتی از جغرافیای مردم را از دست بدقلقیِ تاریخ نجات بدهد. روزی که در میانه بیست و دوسالگی، از جانش برای باز کردن گرهی مایه گذاشت، اصلاً شبیه آدم‌های معمولی نبود. نه آدم‌های معمولیِ نسل خودش و نه آدم‌های نسل ما و نه حتی نسل گذشته اش. این کتاب شرح یک سفر چهار ساله است. چهارسالی که در آن کسی از یک آدم معمولی به یک قهرمانِ فراموش نشدنی تبدیل شده است. شرح یک سفر چهارساله جذاب و رو به رشد. یک سفرِ عمودی.
آنچه مرا به نوشتن این سفرنامه تشویق کرد، «نشناختن» بود. نشناختنِ کسی که رزومه اش می‌گفت: یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین فرماندهان دوران جنگ بوده. اما چرا «شناخته شده» نبود؟ با این سؤال وارد زندگی محسن شدم و هرچه پیش‌تر رفتم، بیشتر دانستم که تاریخِ بی وفا به جبران دخالت‌های محسن، او را به دیار غفلت تبعید کرده...»
در بخشی از این کتاب آمده است:
«کمی جلوتر موحد از داخل یکی از سنگر‌ها درآمد و با دیدن محسن دلش گرم شد. انگار که مادرش را بعد از کلی اتفاقات خطرناک دیده باشد. با حرارت بغلش کرد و از اینکه دید گلوی محسن تیر خورده ناراحت شد
- تو با این وضعت چرا اومدی تا اینجااااا؟ بیا برو پایین ببینم بچه پررو!
- محسن لبخند زد. نمی‌توانست حرف بزند. اما احساس کرد اگر لب هایش را کمی باز کند و دهانش را زیاد تکان ندهد، می‌تواند چیز‌هایی بگوید.
- بچه پررو خودتی!
این را نمی‌گفت: خیلی سخت می‌گذشت بهش»!


«سه دیدار با امام خمینی» به روایت  اثر نادر ابراهیمی
 
از شهیدی که لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کرد تا رمان عاشقانه‌ دانشجویی
 
عنوان کتاب: سه دیدار با امام خمینی
ناشر:سوره مهر
موضوع: خاطره نگاری
 
«سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد» زنده یاد نادر ابراهیمی را شاید بتوان معروف‌ترین کتاب درباره امام خمینی (ره) در حوزه ادبیات داستانی نامید که این رمان دو جلدی، به تازگی توسط سوره مهر به چاپ دهم رسید.
جلد اول این رمان، داستان‏ بلندی درباره زندگی امام خمینی (ره) است، که نویسنده در آن‏ کوشیده ابعاد مختلف شخصیتی ایشان را در قالب داستان بررسی‏ کند. دوران کودکی امام و شکل گیری شخصیت وی در دامن پر مهر مادر و صاحبه خانم (عمه ایشان) ...
فصل اول کتاب «سه دیدار» با نام «نخستین دیدار»، به نوعی پیش درآمد داستان است. «دیدار دوم: ذرات خاطره در هوا معلق نخواهد ماند» فصل بعدی کتاب است که ابراهیمی طی آن، برش‌هایی از کودکی‌های امام را روایت می‌کند. «دیدار سوم: این شیخ را نگین کنید!» ماجرای دیدار امام است با آیت الله مدرس. ابراهیمی در فصل چهارم دیداری رویا گونه را شرح می‌دهد که بین یک پیر و مریدش روی می‌دهد. فصل پنجم، رجعتی است به کودکی‌های امام تا از آن جا نقبی بزند به گذشته‌های دور و ماجرای مبارزات آقا سید مصطفی ـ. پدر امام ـ. را شرح دهد.
در همین فصل، نویسنده به گذشته‌های دورتر هم می‌رود و زندگانی و پیشینه اجداد و نیاکان امام را شرح می‌دهد. فصل ششم کتاب، روایتی است از بیرون افکندن همسر رضا خان و زنان درباری از آستانه حضرت معصومه (س) به رهبری امام.
ابراهیمی در ادامه باز هم روایتی شاعرانه به دست می‌دهد از دیدار یک پیر با مریدانش. فصل بعدی کتاب، شرحی است بر درماندگی و آوارگی آنان که پدر امام را به شهادت رساندند. نویسنده آن گاه به فصلی می‌رسد که با ازدواج امام پایان می‌یابد. فصل آخر کتاب، بین شعر و نثر در نوسان است و روایتی است از عاشقانه‌های امتی با امامش.
جلد دوم سه دیدار به خاطراتی از پدر امام خمینی در زندان شاهی و شهادت وی در آنجا در ایام قبل از تولد امام «روح‏ الله»، استفاده از افکار و سخنان عمه (صاحبه خانم)، دوران مبارزه در جوانی، حضور با برادر جهت‏ تحصیل علوم حوزوی و... می‌پردازد.
عنوان فرعی جلد دوم «در میانه میدان» است. نادر ابراهیمی اگر در جلد نخست بیشتر به کودکی و نیاکان امام خمینی (ره) عنایت داشت، در این جلد، رهبر فقید انقلاب را در میانه میدان سیاست و حوادث روزگار به تصویر کشیده است. البته در این جا هم بخشی به کودکی و نوجوانی امام اختصاص می‏ یابد؛ اما از فصل‌های کلیدی کتاب، دیدار‌هایی است که بین امام خمینی با آیت الله کاشانی و آیت الله بروجردی روی می‌دهد. دیدار امام و محمدرضا شاه نیز از بخش‌های خواندنی کتاب است.
ابراهیمی با آنکه در این کتاب، حوادث سیاسی مهمی، چون بیست و هشت مرداد ۳۲ و محاکمه مصدق را با بیانی دراماتیک و قصوی روایت می‌کند؛ اما از نوشتن در باب زندگی شخصی و احوالات امام نیز غافل نمی‌ماند تا اثری چند وجهی، دلچسب و البته مستند درباره منش و زیست رهبر انقلاب فراهم کند. از جمله این اتفاقات، بیماری وبایی است که در زادگاه امام می‌آید و نیز رفتن برادران ایشان به اصفهان و تنها ماندن روح الله نوجوان.
ابراهیمی از ورای همه این رویداد‌های گاه بسیار تلخ، چهره مردی بزرگ را ترسیم می‌کند که با صبوری و استقامت مؤمنانه‌ای از هر ورطه دشواری می‌گذرد. سپس پا به پای رهبر انقلاب، عقربه‌های زمان را به عقب‌تر می‌کشد تا برسد به نماز خواندن روح الله در ده سالگی. اما بعد دوباره زمان را به جلو می‌برد و امام خمینی را زیر درخت سیبی در نوفل لوشاتو به تصویر می‌کشد که در حال اقامه عارفانه نماز است.
«در میانه میدان» با تصویری کوتاه، اما جانکاه از ارتحال بنیانگذار انقلاب به پایان می ‏رسد.
نادر ابراهیمی در مقدمه کتاب می‌نویسد: «من داستان می‌نویسم، تاریخ نمی‌نویسم. تاریخ‌های بسیاری قبل از من نوشته شده است و هم زمان با من و بعد از من نیز نوشته می‌شود و خواهد شد؛ امّا داستان فقط یک بار نوشته می‌شود؛ فقط یک بار. آن‌ها که واقعیت را می‌خواهند نه حقیقت را، و طالبِ واقعیات تاریخی هستند نه حقایق انسانی، می‌توانند بی دغدغه خاطر، به بهترین تاریخ‌ها مراجعه کنند...»

گرامافون؛ رمان عاشقانه‌ای با حال و هوای دانشجویی
 
از شهیدی که لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کرد تا رمان عاشقانه‌ دانشجویی
 
عنوان کتاب: گرامافون
ناشر:شهید کاظمی
موضوع: رمان عاشقانه

رمان عاشقانه «گرامافون» به قلم علی مرادخانی در اصل رمان عاشقانه با حال و هوای دانشجویی است که مخاطب را از دل دانشگاه با خود همراه می‌کند و در این راه مخاطب را از ساختمان‌های قدبلند بالاشهر تهران و مسابقات بین المللی هنر‌های رزمی تا بادگیر‌های باشکوه شهر یزد و از ویرانه‌های زلزله سر پل ذهاب تا خاک نرم شلمچه به تماشا می‌نشاند.
این رمان که به تازگی منتشر شده با استقبال خوب مخاطبین روبه رو شده است.
به گفته نویسنده کتاب این رمان به زودی صدایش به دانشگاه‌ها می‌رسد و با نوای خود می‌تواند طعم عاشقانه‌ای دانشجویی را به دانشجویان بچشاند.
"گرامافون" اولین اثر این فعال فرهنگی و رسانه است، اما نثر روان و سوژه آن می‌تواند در دل مخاطبان بنشیند و جای خود را باز کند.
در برشی از کتاب می‌خوانیم:
عاشق که آنقدر پفکی نمیشه! پسر یه دل درد معمولی گرفتی داری زمین و زمانو فحش میدی. غربت و آوارگی اول راه عشقه. عشق، ولی اگه میخوای بری این راهو، جونتو بگیر تو دست و برو، دختر شاه پریون عطر سیب سرخو از ده فرسخی می‌فهمه. مثل رعنا، رعنا هم از ده فرسخی فهمید کی راست راستکی عاشقه...
رمان عاشقانه "گرامافون" با موضوع ازدواج دانشجویی در قطع رقعی و در ۲۴۲ صفحه، به قلم علی مرادخانی به رشته تحریر در آمده و توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

چگونه مفاهیم دینی را به کودکان آموزش دهیم؟
 
از شهیدی که لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کرد تا رمان عاشقانه‌ دانشجویی
 
 
 
عنوان کتاب: هفت سال غفلت از کودک
ناشر: حدیث راه عشق
موضوع: آموزشی - تربیتی

انتشارات حدیث راه عشق، ناشر تخصصی حوزه ازدواج و خانواده، در راستای اهداف فرهنگی خود یعنی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جهت افزایش سلامت روانی خانواده و جامعه با تشریح تربیت دینی به عنوان نقطه امنیت خانه و خانواده و جامعه، اقدام به تولید و چاپ کتاب «هفت سال غفلت از کودک» به قلم محدثه قاسمی، با موضوع راهکار‌های علمی انتقال آموزه‌های دینی به کودکان کرده است.
در این کتاب سعی شده با بیان نکات و مشکلات تربیتی از دوران نوزادی تا هفت سالگی کودک، راهکار‌هایی به صورت کاملاً عملی و تجربی به والدین و مربیان عزیز برای انتقال بسیار راحت و هرچه بهتر اصول تربیت دینی به کودکان ارائه شود.
برخی ارائه راهکار‌های آموزش عملی در زمینه‌های مفاهیم خداشناسی، حلال و حرام، نجاست و پاکی، حیا، محرم و نامحرم، حجاب، صبر، اسراف، احترام به پدر و مادر، کمک به دیگران، تولی و تبری، عشق به شهدا، آموزش وضو، قبله، آموزش نماز، مفاهیم روزه داری، احترام به قرآن، آداب تفریح، مهمانی، آموزش است و در فصل آخر با ارائه مجموعه شعر‌ها و قصه‌های جذاب دینی، کتاب را به پایان رسانده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار