پس از بالا گرفتن بحران در عراق، رجب طیب اردوغان نیز، در واکنش به وضعیت عراق و لبنان، از کشانده شدن اعتراضات به ایران خبر داد و به مقامات کشورمان هشدار داد.
گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ تنها چند روز از اعتراضات در ایران گذشته است، اعتراضاتی که بعضا به خشونت و خرابکاری اموال عمومی توسط عدهای از افراد خشونت طلب منجر گردید. به فاصله این چند روز و اتفاقاتی که در داخل ایران افتاد از اعتراضات خیابانی تا قطعی اینترنت و کشته و مجروح شدن برخی از شهروندان کشورمان، واکنش تروئیکای اروپا، آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای منطقه قابل تامل بوده است.
در یک ماه گذشته کشورهایی نظیر لبنان و عراق در ناآرامیهای ممتد به سر میبرند، آنها نیز خواهان اصلاحات دولتمردان و پاک شدن فساد از سیستم حکومتی کشورشان هستند، ولی سبک و سیاق خشونت مخالفان در این کشورها تقریبا یکی است که با مدلهای خاص مثل بستن راهها و مختل کردن شریان حیات اجتماعی، عصبانی کردن مردم و تشدید فشارهای روانی و اجتماعی عملیاتی شده است.
اعتراضات در عراق از زمانی آغاز شد که عبدالمهدی نخست وزیر عراق در سفرهای دورهای برای میانجیگری میان سعودی و ایران بود.
پس از بالا گرفتن بحران در عراق، رجب طیب اردوغان نیز، در واکنش به وضعیت عراق و لبنان، از کشانده شدن اعتراضات به ایران خبر داد و به مقامات کشورمان هشدار داد.
هشتگ هایی علیه سردار سلیمانی برای اعتراضات عراق و لبنان
اردوغان در اینباره گفت: نا آرامیها در عراق ایجاد شکاف در جهان اسلام است و گفت: حدس میزند چه کسی پشت این ناآرامیها است.
راغب سویلو خبرنگار میدل ایست آی در ترکیه در اینباره گزارش داد: اردوغان درباره ناآرامیها در عراق گفت: «بگذارید صریح بگویم، ما حدسهایی داریم که چه کسانی پشت این شورشها در عراق هستند. چه کسانی پشت این تظاهراتها هستند؟ ما همچنین معتقدیم که این تظاهرات به ایران کشیده خواهد شد، هدف از آن ایجاد شکاف و تفرقه در جهان اسلام و ایجاد اختلاف میان یکدیگر است که ما مقابل هم بایستیم؛ فکرش را بکنید! ایران و عراق مقابل ما ایستادند!»
طی اطلاعاتی که یک منبع آگاه به خبرگزاری دانشجو داد، با دستگیری سرشبکههای جریان سازمانیافته آشوب، مشخص شد که سران این جریان در قالب گروههای مختلف در خارج از کشور آموزش دیده و به تدریج از ۸ ماه قبل وارد کشور شدهاند؛ و با مبالغ زیادی دلار، برنامهریزی برای یارگیری در شهرهای کوچک و حاشیهای کردند.
اعتراف کارشناس بیبیسی به برنامهریزی ۳ ساله اغتشاشات
شبکه مذکور که ترکیبی از گروهکهای مختلف ضد مردمی اعم از مجاهد خلق، سلطنتطلب، تجزیهطلبان و ... است؛ برای پیش انتخابات مجلس شورای اسلامی و سوء استفاده از فضای انتخاباتی جهت ایجاد آشوب و بلوا در کشور برنامهریزی کردند، که با تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت بنزین و پیشبینی اعتراضات احتمالی مردم، زمینه را برای اجرای سریعتر طرح آماده دیدند.
بر اساس اطلاعات دریافتی، این سرشبکهها عمدتا توسط گروهک تروریست منافقین (مجاهدین خلق) آموزش اغتشاش و آشوب دیدهاند؛ برخلاف اغتشاشات دیماه سال ۹۶، این بار تمرکز عمده جریان مذکور، به جای مناطق مرکزی تهران، چون خیابان انقلاب، میدان فردوسی و ... به حاشیه شهرهای اطراف تهران و شهرهای کوچک اطراف مراکز استانها و استفاده از زمینه سخت معیشتی که برای مردم این مناطق طی سال اخیر به وجود آمده، منتقل شد.