آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۶۵۲۱
مدیرکل موقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

ذخایر «آب سنگین» ایران از مرز ۱۳۰ تن فراتر رفته است

مدیرکل موقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خطاب به شورای حکام آژانس بیانیه‌ای را درباره راستی آزمایی و نظارت بر فعالیت‌‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صادر کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کورنل فروتا مدیرکل موقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این بیانیه گفت: گزارش من درباره راستی آزمایی و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ است که فعالیت‌های مرتبط آژانس را در این کشور طی ماه‌های اخیر پوشش می‌دهد.

وی در ادامه افزود: این گزارش شامل به روز رسانی مواردی است که در گزارش فصلی قبلی من در ارتباط با نصب تعداد بیشتری از سانتریفیوژ‌های پیشرفته در کارخانه غنی سازی نظنز به آن اشاره شده است، سانتریفیوژ‌هایی که نه تنها برای اهداف تحقیق و توسعه بلکه برای تجمیع اورانیوم غنی شده نصب شده و همین طور از سرگیری غنی سازی اورانیوم در فردو.

مدیر کل موقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: روز دوشنبه هفته جاری، به شورای حکام اطلاع دادم که میزان ذخایر آب سنگین ایران اکنون از مرز ۱۳۰ تن فراتر رفته است. ما همچنان به روز رسانی گزارش‌های مربوط به اجرای برجام از سوی ایران به شورای حکام را ادامه خواهیم داد. آژانس همچنان به راستی آزمایی عدم انحراف ایران از مواد هسته‌ای اعلام شده در چارچوب توافقنامه‌های پادمانی ادامه می‌دهد. ارزیابی مربوط به فقدان مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران ادامه خواهد یافت.

وی همچنین مدعی شد: همانطور که ۷ نوامبر به شورای حکام گزارش دادم، آژانس نمونه‌های اورانیوم طبیعی را در یک مکان در ایران شناسایی کرده، که قبلا این مکان گزارش نشده است. از آن زمان تاکنون ما به تعاملات با ایران ادامه داده‌ایم، ولی هیچ اطلاعات بیشتری دریافت نکرده‌ایم و این مساله هنوز حل و فصل نشده است.

مدیرکل آژانس گفت: یک ملاقات و نشست بین آژانس و ایران برای هفته آینده در تهران برنامه ریزی شده است تا درباره این مساله مذاکرات بیشتری صورت گیرد. لازم است تا ایران برای حل و فصل سریع این مساله با آژانس همکاری کند. از ایران می‌خواهم تا همکاری به موقع و کامل با آژانس برای اجرای کامل توافقنامه پادمانی و پروتکل الحاقی داشته باشد.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار