طرح مدیریت پسماند و دانش فنی تولید خوراک دام از پسماند رستورانی در راستای مدیریت سبز و حمایت از اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه زنجان اجرا شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طرح مدیریت پسماند و دانش فنی تولید خوراک دام از پسماند رستورانی در راستای مدیریت سبز و حمایت از اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه زنجان اجرا شد.
ایمان شهابی عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه زنجان، فلسفه اجرای پروژه مدیریت پسماند را مشکلات زیست محیطی که کل جامعه و بالتبع دانشگاه با آن مواجه هستند بیان کرد و گفت: در پی ابلاغ دستورالعمل اجرایی مدیریت سبز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در راستای حمایت از اقتصاد دانش بنیان و تولید مواد قابل استفاده از زبالهها این طرح شروع بهکار کرده است.
وی با اشاره به پسماند غذایی سلف سرویس دانشگاه افزود: بهطور متوسط روزانه حدود ۴۰۰ کیلوگرم پسماند در دو وعده ناهار و شام تولید میشود که ارزش تقریبی آن ۴ تا ۵ میلیون تومان برآورد میشود، از سوی دیگر هزینه دفن هر کیلو پسماند توسط شهرداری ۱۵۰ تومان است که با اجرای طرح پسماند علاوه بر کاهش وزن زباله تولیدی در دانشگاه و صرفهجویی در هزینههای دفن، با حذف پسماندهای خشک از پسماند تر، آثار زیست محیطی آنها کاهش مییابد.
شهابی تصریح کرد: فعالیتهای انجام شده در این طرح را در دو فاز؛ تفکیک زبالههای خشک وتر و فرآوری پسماند خشک و همچنین فرآوری پسماندتر و تولید خوراک دام از آن میتوان تعریف کرد.
وی در ادامه افزود: در راستای فرهنگسازی حفاظت از محیط زیست در مقابل پسماندها، آموزش نیروهای خدمات دانشگاه و برخی گروههای دانشجویی انجام شد و دوره آموزش کارکنان و اساتید دانشگاه نیز در حال برنامهریزی است. علاوه بر این پس از اجرای این طرح مصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی محدود و ظروف آلومینیومی جایگزین آنها شدند. همچنین در کوی اساتید تفکیک کامل پسماند از مبدأ عملیاتی و تفکیک پسماند از خوابگاهها هم شروع شده است.
شهابی اضافه کرد: دانش فنی تولید خوراک دام از پسماند رستورانی با همکاری زحمتکش عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشگاه زنجان در قالب اختراعی به شماره ۹۹۲۰۰ توسط ثبت شده است. میزان پروتئین و کربوهیدرات کل خوراک دام تولیدی به ترتیب ۱۶.۵ درصد و ۶۹ درصد است و ار لحاظ میکروبی نیز در محدوده استاندارد قرار دارد.
وی در پایان چشمانداز این طرح را تهیه خوراک دام از کل زبالهتر عنوان کرده و ابراز کرد: پس از شناسایی پتانسیلهای موجود در این بخش قصد داریم مسابقههایی در راستای استفاده مجدد و اقتصادی از پسماندهای موجود در دانشگاه برگزار کنیم.