آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۸۲۹۱

«احمد داووداوغلو» رقیب حزب اردوغان می‌شود

نخست‌وزیر پیشین ترکیه بعد از جدا شدن از حزب عدالت و توسعه، قصد دارد تا چند هفته آینده و پیش از سال جدید میلادی تاسیس حزب جدید خود را اعلام کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، منابع نزدیک به «احمد داووداوغلو» نخست وزیر پیشین ترکیه می‌گویند وی طی چند هفته آینده، تشکیل حزب جدید خود را اعلام می‌کند.

داووداوغلو ۶۰ ساله که خود زمانی رهبری حزب حاکم ترکیه یعنی «عدالت و توسعه» را برعهده داشت و به عنوان نظریه‌پرداز سیاست خارجی این حزب شناخته می‌شد، در تاریخ بیست‌ودوم شهریور امسال از عضویت در این حزب کناره‌گیری کرد.

یک عضو دخیل در تاسیس این حزب، که خواست نامش فاش نشود، امروز (جمعه) به خبرگزاری «رویترز» گفت: «انتظار می‌رود حزب جدید داووداوغلو به زودی فرم درخواست تاسیس را در وزارت کشور ترکیه تکمیل کند و در عرض چند هفته نیز رسما تشکیل شدن خود را اعلام نماید».

این منبع مطلع توضیح داد: «آخرین ملاحظات و تمهیدات برای تشکیل این حزب جدید در حال اعمال شدن است. [فرایند تاسیس] تا سال ۲۰۲۰ به تعویق نمی‌افتد. ساختمان‌های [حزب در شهر‌های مختلف] اجاره شده و مقر اصلی آن در آنکارا خواهد بود. یک مرکز استانی نیز در استانبول دائر می‌شود».

بر این اساس، تعدادی از چهره‌های سیاسی پیشین ترکیه و برخی مسئولان ارشد حوزه اجتماعی این کشور نیز در حزب جدید داووداوغلو مسئولیت خواهند داشت.

این منبع همچنین هرگونه احتمال همکاری داووداوغلو با «علی باباجان» - عضو پیشین حزب عدالت و توسعه که مقام‌های متعددی در دولت اردوغان داشته و چندی پیش بعد از جدا شدن از آنها، گفته بود حزب جدید تاسیس می‌کند – را رد کرد.

داووداوغلو که زمانی نخست‌وزیر ترکیه (۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶) بود، بعد از دچار شدن به اختلاف نظر با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور این کشور، مجبور به استعفا شد. وی چند ماه پیش هم از نحوه مدیریت بحران اقتصادی کنونی ترکیه توسط دولت اردوغان و همچنین سرکوب شدید و گسترده مخالفان شدیدا انتقاد کرده بود.

پیش از این نیز اعضای پیشین حزب حاکم ترکیه درباره کاهش محبوبیت این حزب گفته بودند که عدالت‌وتوسعه فقط طی یک سال گذشته ۸۴۰ هزار نفر از اعضای خود را از دست داده و تداوم این ریزش چالشی برای رئیس‌جمهور این کشور خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار