معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: تخمین میزنیم در کشور ۶۰ هزار مورد مبتلا به ایدز داشته باشیم، ضمن اینکه کل موارد ثبت شده ۴۰ هزار و ۵۷۳ مورد است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت امروز در مراسم روز جهانی ایدز اظهار داشت: هر موقع خواستیم اطلاعرسانی در این خصوص کنیم، برخی افراد بیربط دخالت کردند و نگذاشتند اطلاعرسانی کنیم.
وی ادامه داد: من وظیفه شرعی و قانونی خودم میدانم که با این پدیده مبارزه کنم و خواهم کرد و هر تاوانی داشته باشد میپذیرم، چون باید از مردم حمایت کنیم، البته ما میدانیم در ایران و یک کشور اسلامی هستیم و با رعایت موازین باید آموزش دهیم.
رئیسی اضافه کرد: ما با تناقضهایی عجیبی در این خصوص روبهرو هستیم. از طرفی بیماریابی ما ضعیف است؛ بیماریابی میکنیم، هیاهو میکنند که ایدز پیدا شده و وقتی آن را پیدا میکنیم میگویند پس شما چند سال پیش چه کار میکردید؟
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به همین آگاهیرسانی و پیشگیری از بیماری ایدز بیان داشت: پیدا کردن فردی که آلوده به این ویروس است، بهترین و مؤثرین گام در جلوگیری از انتشار اچآیوی است.
وی با تأکید بر اینکه درمانهای بسیار مؤثری در خصوص مقابله با ویروس اچآیوی پیدا شده است، گفت: با توجه به اینکه امید به زندگی در ایران ۷۵ سال است، بیماری که دچار ایدز است و شناسایی میشود، میتواند این میزان زندگی کند و وقتی شناسایی میشود شانس انتقال نیز به صفر میرسد.
وی با اشاره به اهداف سازمان جهانی بهداشت و برنامههای آن، اظهار داشت: پیدا کردن ۹۰ درصد بیماریها اتصال ۹۰ درصد بیماران به سیستم درمانی و سومین موضوع، درمان ۹۰ درصد بیماران از اهداف سازمان بهداشت جهانی است که ما در گروه ۹۰ درصدی اولی ضعیف بوده و در دو گروه ۹۰ درصدی دیگر عالی هستیم.
رئیسی با بیان اینکه در دنیا حدود ۳۸ میلیون نفر با ویروس اچآیوی زندگی میکنند ۷۹ درصد از مبتلایان زنده از وضعیت ابتلای خود آگاه هستند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در راه درمان بیماری ایدز نیاز به متخصصانی از خارج از کشور نداریم، یادآور شد: در سال ۲۰۰۰ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در دنیا به ویروس اچ مبتلا بودند که اکنون با برنامههایی که انجام شده این میزان در دنیا به ۷۷۰ هزار رسیده است.
وی با اشاره به وضعیت اچآیوی در ایران، گفت: تخمین میزنیم ۶۰ هزار مورد مبتلا به ویروس ایدز زنده در کشور داشته باشیم، در حالی که ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر از آنها ثبت شده است که از این ۴۰ هزار مورد ثبت شده ۲۱ هزار و ۶۳۵ نفر زنده هستند.