عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رییس جمهور در جواب اعتراض من در مورد رفتار دولت در مسئله بنزین به ما میگفت که شما ساکت باشید و حرف نزنید. ما هم به او گفتیم چرا ما ساکت باشیم و نباشیم، شما خودتان حرف نزنید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت روز دانشجو در خواجه نصیرالدین طوسی گفت: دانشگاه تهران که از سال ۱۳۱۲ به وجود آمد، جزو اولین دانشگاههای ایران بود. قبل از آن نیز شبه دانشگاههایی وجود داشت با نامهای دارالفنون که به دستور امیرکبیر شکل گرفتند. سیاست امیرکبیر ملی کردن علم و تکنولوژی و تمدن و پیشرفت منهای وابستگی بود؛ لذا بیان داشت که از انگلیس و روسیه هرگز استاد به داخل کشور نخواهیم آورد، زیرا آنها جنبههای استعماری در ایران دارند؛ بنابراین از کشورهای دیگر اروپایی اساتید را به دارالفنون دعوت کرد.
وی افزود: امیرکبیر را به دلیل اینکه در جهت پیشرفت کشور گامهایی برمی داشت، توسط شاه از میان برداشتند. امبیرکبیر با توجه به نفوذی که داشت، در مقابل دو جریان بابیه و بهاییه ایستاد و محمد بابیه را که به دنبال فرقه سازی و تروریسم علیه دین بود به محاکمه کشاند. همچنین سعی داشت به واردات علم و تکنولوژی بپردازد و تولید داخلی در جهت رفع وابستگی داشته باشد. از ساختن توپ و سلاح در داخل ایران تا تربیت افرادی که بتوانند از خاک ایران در برابر حملات روس و انگلیس دفاع کنند و همچنین رشتههای مختلف اقتصادی، کشاورزی و صنعتی را ایجاد کرد.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه بعد از قتل امیرکبیر مسیر دارالفنون به کلی تغییر یافت، اظهار کرد: نخست وزیری که در مسند نشست دو تابعیتی ایرانی – انگلیسی بود، از جهاتی مانند برخی از افراد در کشور ما که در مسئولیتهای مختلف هستند. شاه وقت با بیان اینکه انگلیسیها به من گفته اند که باید تو را به عنوان نخست وزیر انتخاب کنم تو را به مسند خواهم نشاند، اما باید لااقل یکی از تابعیت هایت که انگلیسی هست را مخفی کنی. نخست وزیر این پیشنهاد را قبول کرد، اما سیاستهای او کاملا انگلیسی بود به طوری که مسیر دانشگاهها را تغییر داد و به جای پیشرفت ایرانی اسلامی علمی به سمت وابستگی و واردات حرکت کرد؛ بنابراین دارالفنونی که برای اهداف ملی تشکیل شده بود در دام استعمار افتاد و خروجی آن عواملی برای تشکیل رژیم پهلوی و کادر حکومتی برای رژیم سکولار وابسته به غرب شدند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه پس از تبدیل رژیم قاجار به پهلوی انقلاب مشروطه منحرف شد و سقوط کرد نتیجه انقلاب مشروطه که به رهبری علما، مراجع اتفاق افتاد افراد بسیاری کشته شدند، گفت: خط تقی زادهها همواره حضور داشته اند و در آینده نیز حضور خواهند داشت، افرادی که دروغهایی را میگویند و ثروتهای عمومی، استقلال، امنیت ملی را به باد میدهند و پس از تصمیماتی که میگیرند میگویند اشتباه شده است و تقصیر یکدیگر میاندازند که اکنون نیز شاهد این موضوع هستیم؛ بنابراین در زمان تاسیس دانشگاه تهران یعنی سال ۱۳۱۲ اوایل گفتمان فرانسوی مطرح بود و بعد گفتمان انگلیسی به روی کار میآید عملا کارکردی که دربار برای دانشگاه تهران در نظر گرفته بودند کادرسازی برای یک سیستم غرب زده و غرب گرای سکولار و پیشرفتهای داخلی نه تمدن سازی و تولید علم بود.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تولید علم به معنای امروز آن نداشته ایم، تاکید کرد: برخی با این بیان که علم تولید پذیر نیست به این مسئله نقد میکنند اگر تولید علم را آگاهی از واقع بدانیم در واقع علم تولید نخواهد شد، اما منظور از تولید علم به معنی نظریه پردازی، کفش، گزاره سازی و حل مشکلات خواهد بود؛ بنابراین تا زمینه سازی گسترش علم ایجاد نشود علم متولد نخواهد شد؛ بنابراین تولید علم به این معنا درست است.
رحیم پورازغدی اظهار داشت: با شعار نوسازی خواستند که بروکراس را تربیت کنند تا به جای اینکه انگلیسیها با وابستگی به افراد مختلف در جامعه حضور داشته باشند افراد با شناسنامه ایرانی و تربیت شده انگلیس در مسندهای مختلف بنشینند و فرمان دهند؛ بنابراین بروکراسها و تکنوکراتهایی تربیت شدند برای غارت نفت و رساندن وضعیت کشور به نامناسبترین وضع ممکن البته معنی این سخت این نیست که در آن زمان هر کس به دانشگاه میرفت هدفش غرب زدگی نبوده است بلکه بسیاری از افراد با هدف حل مسائل و آگاهی به دانشگاهها مراجعه میکردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه محصول انقلاب مشروطه تشکیل رژیم پهلوی شد، اظهار کرد: دانشگاه تهران با ترکیب برخی موسسات آموزش عالی تاسیس شد در این زمان استقلال کشور از بین رفت و وابسته به کشورهای دیگر شد؛ به طوری که در آن زمان دموکراسی، آزادی و قانونی اساسی وجود نداشت مسئله اصلی این بود که یک الگوی فرهنگی انگلیسی و مبارزه با فرهنگ اسلامی و دینی مردم تشکیل شود. ایران بعد از اینکه توسط انگلیس و آمریکا اشغال میشود آمریکاییها از ایران دیگر خروج نمیکنند و پس از اینکه رضاشاه را از مسند شاهی برداشتند پسرش را به آن مسند نشاندند؛ به طوری که هم پیمانان آمریکا همچون شوروی و انگلیس به راه اندازی احزاب گوناگون در کشور همت گماشتند هدف از این کار نفوذ در دانشگاهها و مدارس بود از این نقطه به بعد جریانهای دانشجویی آغاز شدند.
وی با بیان اینکه پس از اشغال ایران ناامنی، جنگ، هرج و مرج و فقر شدید در جامعه بیداد کرد، گفت: مردم ایران در زمان رضاشاه مخصوصا در اواخر سلطنت او به دلیل مشکلات زیادی که وجود داشت در برابر اشغالگران خیلی مقاومت نکردند، زیرا قصد رهایی از دست رضاشاه را داشتند با این دیدگاه که دست نشانده انگلیسیها برود و خود انگلیسیها حضور پیدا کنند اوضاع بهتر خواهد بود بنابراین در تاریخ مقاومت جدی از سوی مردم دیده نشده است. انگلیسیها پس از اینکه پسر رضاشاه را بر مسند نشاندند فساد و دیکتاتوری سلطنتی باقی میماند و مشکلات مردم حل نمیشود، اما از لحاظ سیاسی و فرهنگی آزادی وجود دارد که میتوان آن را هرج و مرج نامید به طوری که مردم در مسائل مذهبی، فرهنگی و سیاسی آزاد بودند طبق تاریخ ۱۲ سال طول میکشد که کودتای ۲۸ مرداد رخ میدهد جنبش دانشجویی در این بازه زمانی آغاز میشود.
رحیم پورازغدی ادامه داد: با توجه به اینکه شاه ایران در آن زمان جوان بود و نمیتوانست کشور را اداره کند ۱۰ الی ۱۲ دولت به روی کار آمدند و برکنار شدند؛ بنابراین در این مدت حکومتی وجود نداشت در همین زمان پایگاه اصلی شاه ارتش بود که به دست انگلیسیها اداره میشد در این مدت اشغالگران مجلس را آزادتر گذاشتند تا به فعالیتهای خود ادامه دهند، زیرا معتقدند بودند اگر این کار را نکنند آنها به دنبال استقلال خواهی خواهند بود. خاتمه این اتفاقات با دولت مصدق اتفاق افتاد با روی کار آمدن نیروهای ملی مذهبی و فرار شاه کودتای ۲۸ مرداد اتفاق میافتد به دلیل اینکه آمریکاییها هوشیار میشوند که ایران از کنترل آنها خارج شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اولین جنبش دانشجویی حزب توده و کمونیسمها و شوروی بود، اظهار کرد: قبلا هم این حزب در ایران تشکیل شده بود، اما از آنجایی که نام آن کمونیسم بود و مردم از آن خاطره خوبی نداشتند، نام آن را توده گذاشتند. حزب توده متشکل از انگلیسی ها، روسها و آمریکاییها بود در این زمان کمونیست ها، چون جزو اشغالگران ایران بودند توانستند به فعالیتهای آزاد بپردازند. همه این گروهها در دانشگاهها به ایجاد تشکلهای دانشجویی پرداختند. این جریانها به اسم روشنفکری و توسعه با گرایشهای غیرملی به فعالیت میپرداختند.
وی با اشاره به اینکه جریان مستقل ملی دانشجویی نیز در این زمان وجود داشت، اما بسیار ضعیف عمل میکردند، اظهار کرد: بعد از اشغال ایران قویترین جریان دانشجویی جریان کمونیستی بود یعنی شوروی. در همان زمان با تعداد کمتر از صد نفر جریان مشروطه را به ضد مشروطه تبدیل کردند و رژیم پهلوی را تشکیل دادند و در حوزههای متفاوت همچون هنر و فرهنگ میتینگهای مختلفی اجرا کردند، اما به جای اینکه مشکلات را حل کنند به سمت ادبیات ضدمذهبی حرکت کردند.
وی با بیان اینکه در آن زمان برای ریاست دانشگاه تهران افراد مختلفی را کاندید میکردند که اجازه آن باید از سوی انگلیسیها و آمریکاییها داده میشد، موجب به وجود آمدن جنبشهای دانشجویی شد، افزود: جنبشهای ملی و مذهبی با وتوی آنها در امور کشور مخالفت داشت؛ بنابراین زمانی که کودتای ۲۸ مرداد اتفاق افتاد و آمریکاییها حاکمیت را در دست گرفتند با توجه به اینکه در آن زمان افرادی که حکومت را در دست داشتند با یکدیگر اختلاف داشتند، مردم علاقهای به حل اختلاف با آنها نداشتند.
رحیم پورازغدی اظهار داشت: با توجه به اینکه خطر کمونیست کشور را تهدید میکرد هر یک از افراد به نوعی صحنه را ترک کردند با توجه به اینکه جریانهای دانشجویی نیز با یکدیگر اختلاف داشتند درگیری افزایش یافت، کودتا ایجاد شد و مقاومت جدی برای مقابله با آن شکل نگرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اولین مقاومت در مهر سال ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران رخ داد بعد از آن نیز در آبان ماه تظاهراتی رخ داد که شعارهای ضد آمریکایی و انگلیسی میدادند دور روز قبل از ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ اعلام شد که قرار است با حضور شخصی روابط ایران و انگلیس افزایش یابد با توجه به این مسائل تظاهرات در دانشگاه تهران افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: در حقیقت حضور نیکسون که معاون رئیس جمهور آمریکاست و قرار بود خود نیز بعدا رئیس جمهور آمریکا شود اعتراضها را افزایش داد از همه مهمتر بیانات شاه در رابطه با دلیل حضور نیکسون بود که از جمله آنها افزایش ارتباطات ایران و دادن دکترای افتخاری به آن از طریق دانشگاه تهران است.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه اکنون ۴۰ سال از اخراج آمریکا و انگلیس گذشته است و نظام اتحادیه مردمی شکل گرفته است، اظهار کرد: اکنون مشکلاتی وجود دارد پیشرفتهایی هم انجام شده و پیشرفتهایی میتوانست رخ بدهد که انجام نشده است که باید در ادامه مسیر به آنها بپردازیم. گام دوم انقلاب ادامه همین راه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اشتباهاتی اگر وجود دارد که به روش اجرای برخی از اشخاص برمی گردد باید اصلاح شود به طوری که پیشرفتهای وسیعتر دیگری به وجود آید. مسئله اصلی اقتصاد است نگاه فلسفی در اقتصاد وجود دارد که نگاه غالبی است در مقابل جریان سوسیالیسم که به عنوان حاکمیت شکست خورد. طبق این جریان کمونیستها که ۷۰ سال حاکمیت جهان را در اختیار داشتند شکست خوردند. حضرت امام نیز درباره علت فروپاشی این جریان گفت: دلیل فروپاشی کمونیست شعار اقتصادی شما نبود بلکه نفی معنویت و تاکید بر سادگی و برادری بوداگر شما تاکید بر ساده زیستی میکنید چرا تاکید بر معنویت دارید بنابراین مشکل شما در حقیقت از طریق مبنا حل خواهد شد.
وی ادامه داد: پس از آن غرب اعلام میکند سوسیالیسم شکست خورده و جریان اسلامی مذهبی را شکست خواهیم داد. در همان زمان نتانیاهو گفت که امپراطوری ایران در حال نابودی است؛ به طوری که ایران را به عنوان یک مسئله اصلی و مهمتر از چین خواندند.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: پروژهای را ترتیب داده اند؛ به نحوی که در ایران سخن از این میگویند که برای مقابله با اغتشاشاگران از حزب الله و فلسطین افرادی را آورده اند؛ بنابراین با در نظر گرفتن سه مسئله تحریم، اغتشاش و مسئله اقتصادی قصد دارند ساماندهی را از بین ببرند کسانی متاسفانه در حاکمیت جمهوری اسلامی وجود داشته و دارند که دیدگاه سرمایه داری وابسته به غرب را قبول دارند اقتصاد برجامی امروز محصول کار همین افراد است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اعتقاد این افراد این است که هیچ راهی برای توسعه کشور وجود ندارد جز اقتصاد نولیبرال و همکاری و بستن واگن ایران به سرمایه گذاری غرب و به خصوص آمریکا است و اینکه استقلال، آزادی، پیشرفت ملت همه اینها جز حرفهای بی ارزش چیزی نیستند. آنها معتقد هستند وقتی از کلمه عدالت استفاده میکنیم یعنی شما نمیخواهید اقتصاد را شفاف کنید، چون اساسا اقتصاد تنها با رقابت پیشرفت میکند نه عدالت، رقابت تنها راه حل اکتشاف است بنابراین از طریق رقابت میتوانیم به پیشرفت برسیم.
وی بیان داشت: باید بپذیریم عرصه صنعت و کشاورزی و تجارت خارجی یک رقابت است که پس از آن افراد شایسته در صف جهان و داخل کشور خواهند ماند و موتور پیشرفت را روشن خواهند کرد؛ بنابراین وقتی از ایثار، انفاق، تقوای اقتصادی و.. یاد میکنید باید در کلیساها حضور یابید، اما اگر به فکر پیشرفت هستید باید حتما به سمت کشورهای توسعه یافته حرکت کنید که از جمله آنها کشورهای آمریکا و انگلیس و فرانسه است با نگاه به روند توسعهای آنها میتوانیم حرکتی روبه جلو داشته باشیم؛ نگاه آنها چنین نگاهی است.
رحیم پور ازغدی گفت: آنها معتقدند درست است که با استعمار پیشرفت رخ داده، اما اگر بخواهیم به این پیشرفت دست یابیم باید همین روند را پیش بگیریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تمام کشورها از برجام خروج کرده اند، اما ایران هم چنان در آن باقی است، تصریح کرد: اقتصاد برجامی نتیجه دیپلماسی است که نشات گرفته از این تفکر است در انقلاب تاکنون اینقدر عقب نشینی نکرده بودیم و اینقدر توهین را نپذیرفته بودیم هم چنین این میزان از تحریم از اوایل انقلاب تاکنون هیچ گاه بر ما وارد نشده بود از زمانی که عقب کشیدیم این تحریمها افزایش یافت.
****رحیم پور ازغدی افزود: ایران از لحاظ علمی پیشرفت کرده و همانطور که از لحاظ امنیت نظامی و دفاعی و همچنین ایدئولوژی و نفوذ مردمی در جهان مطرح است، در خاورمیانه در صدر است. در حال حاضر نیز در حوزههایی مانند نانو تکنولوژی و هستهای با وجود تحریم پیشرفتهای که دارد میتواند به قطب علم و توسعه تبدیل کردهاست. از همین رو نگران هستند که تمدن سازی از سوی ایران شکل بگیرد که میتواند رقیب تمدن غربی باشد.
وی گفت: اگر ما بتوانیم در مدیریت کشور تحول ایجاد کنیم تا از این پتانسیلهای استفاده نشده بهره بگیریم، شاهد جهش خواهیم بود. پول نفت تمامی شکافها را پر میکند و بی عرضگیها را پوشش میدهد. وقتی نتوانیم یک قطره نفت بفروشیم، باید مشکلات را خودمان حل کنیم و راه حل پیدا کنیم.
عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در خصوصی سازی برخی صنایع که در خاورمیانه اول بود و در جهان مطرح بودند را به دوستان خود دادند. با این کار هزاران نفر کارگر بیکار شدند و مالکان آنها، بعد از اخذ چندین میلیارد وام در حال عیاشی در کانادا و انگلیس هستند.
رحیم پور ازغدی افزود: صاحب اصلی این بیت المال مردم هستند. خصوصی سازی اشتباه در کنار کار دولتی اشتباه، خیانت به مردم و کشور است. باید فضا را باز کرد تا کار برای همه مردم انجام شود.
وی گفت: در اقتصاد غرب، اقتصاد باز نیست و در دست سرمایه داران است. ما اتفاقا طرفدار اقتصاد باز هستیم و معتقدیم که باید درهای بازار را برای همه مردم باز کنیم تا در آن فعالیت کنند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: مردم در انتخابات نقش دارند تا بتوانند افرادی را انتخاب کنند که تنظیم گری کنند نه دخالت. ما باید اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و نه اقتصاد برجامی.
رحیم پور ازغدی افزود:صندوق توسعه ملی باید در اقتصاد کشور جایگاه خود را بیابد. ما در چهل سال گذشته هر جا موفق شدهایم که با نام خود و با وجود مردم گام برداشته ایم؛ تا مردم نباشند، حکومت میتواند مقاومت کند.
وی گفت: میدان رقابت سالم و باز در حوزه اقتصاد باید باشد تا به پیشرفت برسیم. سه قوه باید کار کنند تا ساختار و بروکراسی اقتصادی اصلاح شود. برای تولید به چهل مجوز نیاز است و این در حالی است که برای واردات و دلالی سه مجوز میخواهد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: جنبش دانشجویی در دهه ۳۰ یک هدف داشت و الان هدف دیگری باید داشته باشد. باید مطالبه گری کند تا اصلاحات صورت پذیرد و کشور به پیشرفت برسد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: من مدتی پیش در شورای انقلاب فرهنگی پیشنهاد تشکیل خانه گفتگوی آزاد را دادم که اگر هر کسی نقد یا سوالی نسبت به حکومت دارد، در قالب تریبون آزاد مطرح کنید. این حق شرعی و قانونی مردم است. باید شرایط فراهم شود تا مردم حرف خود را بزنند. ما یک دهه قبل در شورا آن را تصویب کردیم، ولی هنوز شکل نگرفته است. اگر چنین چیزی تشکیل شود، دیگر مسائلی، چون آشوبهای اخیر را شاهد نخواهیم بود.
ازغدی با اشاره به حمایت رهبر انقلاب از افزایش قیمت بنزین گفت: رهبر انقلاب به جزییات ورود نکردند و از اصل آن حمایت کردند. دولت معتقد بود که ادامه روند قبلی در مورد قیمت بنزین برای اقتصاد خطرناک است؛ ولی نقد ما به شیوه طرح است. خود روسای قوه مقننه و قضاییه گفته اند که از روند اجرا خبر نداشتند و طرح را مربوط به دولت میدانند. این اجرای بی تدبیرانه باعث ایجاد چنین آشوبی شد.
وی گفت: رییس جمهور به ما میگفت که شما ساکت باشید و حرف نزنید. ما هم به او گفتیم چرا ما ساکت باشیم و نباشیم، شما خودتان حرف نزنید.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اگر شلیک به معترضی صورت گرفته، خلاف آرمان انقلاب است. اما کجا چنین چیزی صورت گرفته است. کدام صحنه چنین چیزی را نشان میدهد. کسی که با اسلحه به پلیس حمله میکند یا کلانتری را مورد حمله قرار میدهد با مردم معترض متفاوت است.
ازغدی اظهار داشت: بنده فقط از یک جا حقوق میگیرم که حدود پنج و خوردهای میشود. همین الان هم برای ازدواج دخترم از دو جا وام میگیرم که بتوانم خرج عروسی و جهیزیه را بدهم. البته بنده نگفتم که مستضعف هستم، بنده ضد مستکبر هستم. پدر بنده قبل از انقلاب سه خودرو داشت، ولی تمامی دارایی خود را برای انقلاب خرج کرد.
رحیم پور ازغدی ادامه داد: بنده که حرف محرمانهای نزده ام و درخواست دارم مطالب منتشر شود تا همه بفهمند که ما چه گفته ایم و آنها چه توهینهای کردند. من از زمان آقای خاتمی اعلام کردم که نشستهای شورا علنی باشد و همه نخبگان بدانند که چه میکنیم.
وی اظهار داشت: ما که تصمیم امنیتی نمیگیریم و نخبگان، فرهنگیان و دانشگاهیان باید بدانند چه میگوییم. از همان زمان هم دوستان مخالف این بودند که محتوای جلسات منتشر شود. من با آن زمان کاری ندارم؛ ولی درخواست میکنم محتوای جلسات مورد مناقشه علنی منتشر شود.
عضو شورای انقلاب فرهنگی افزود: شما میگویید بنده توهین کردم، خوب متن و صوت جلسه را منتشر کنید. آقای روحانی در جلسه گفت که من تا صبح پیگیر بودم که همه مردم راضی بودند و با اعتراض بعضی مراجع و نمایندگان اوضاع پیچیده شد و اغتشاش آغاز شد.
ازغدی تصریح کرد: بنده در جلسه گفتم که اینگونه نبوده و مسئولان دولتی از یکی دو روز قبل از اجرای طرح آمده اند و دروغ گفته اند و این باعث نارضایتی توده مردم شدهاست. بحث بنده بنزین نبود. آقای روحانی به مقدمه در شورای انقلاب فرهنگی نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه درباره بنزین حرف زد. این صحبتها جایش در دیگر شوراها بود و نه شورای انقلاب فرهنگی.
وی اضافه کرد: شورای انقلاب فرهنگی بعد از عید نوروز تنها پنج یا شش باز تشکیل شده و دائما جلسات لغو میشود. مصوبات امضا نشده و یا ابلاغ و اجرا نمیشود. ما پیش از این نیز به این روند معترض بودیم.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تاکید کرد: مصوبات شورای انقلاب فرهنگی را اجرا نمیکنند؛ ولی در مقابل ۲۰۳۰ را اجرا میکنند. کنوانسیون حقوق کودک و زن خانواده سازمان ملل متحد را با بودجه و پول بیت المال کامل ابلاغ و اجرا میکنند. ما سال گذشته در مورد حقوق کودک بحث مفصل داشته و در این زمینه مصوبه داریم که اجرا نمیشود و در جواب اعتراض ما میگویند بودجه نداریم و این کارها بار مالی دارند. آنهایی که معلوم نیست کجا تصویب شده، بار مالی ندارد؟
ازغدی گفت: ما اعتراض داریم که چرا شورا تعطیل بوده، مصوبات اجرایی نمیشود و مصوبات آنها اجرا میشود. بحث ما ادامه دارد. شورا باید حداقل ۲۵ جلسه در سال داشته باشد که باز هم کم است؛ ولی به بهانههای مختلف جلسات لغو شده و حالا به این بهانه دوباره دنبال عدم تشکیل جلسات هستند.
وی افزود: بنده که علاقه و ارادهای در حضور در شورا نداشتم. حتی در جلسه به خود روحانی خطاب کردم که جلسهای که اینگونه اداره میشود و شما رئیس آن هستید، به چه دردی میخورد. نه مصوبات اجرا میشود و نه میتوان حرف و نقد کوچکی کنیم.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اصلا ما حرف غلطی میزنیم و یا نقد میکنیم، شما چرا توهین میکنید. با عصبانیت و توهین حرف زدن خلاف قانون اساسی است. اگر بنده بدانم حضور بنده مانع است، شورا نمیروم چرا که اصلا آنجا کاری ندارم. به دوستان هم گفتم که این چه طرز تشکیل جلسات است که بعد از سه ماه تعطیلی یک جلسه برگزار میشود و دوباره یک ماه تعطیل میشود. جلسه هم که برگزار میشود از یک ساعت و نیم، چهل و پنج دقیقه در مورد بنزین صحبت میشود.
ازغدی تاکید کرد: من به آقای روحانی هم گفتم که این حرفهایی که شما میزنید را دیشب در تلویزیون هم گفتید، پس چرا آنها را اینجا تکرار میکنید. تعبیر آقای روحانی این بود که من اصلا نمیخواستم و خلاصه تقصیر گردن مراجع افتاد.
وی گفت: بنده گفتم مراجع و نمایندگانی که صحبت کردند، نمیخواستند از مردم عقب بیافتند و این چه طرز تحلیلی است که شما دارید.