
گزارش |
خودکشی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز؛ از شایعه تا واقعیت
خبر خودکشی ۱۵ دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز که در فضای مجازی بازنشر میشود، منجر به فضای رعب و وحشت بین دانشجویان و خانوادههایشان شده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ خبر خودکشی ۱۵ دانشجوی خوابگاهی دانشگاه شهید چمران اهواز که مدتی است که در فضای مجازی بازنشر میشود، باعث ایجاد رعب و وحشت در دل دانشجویان و حتی خانوادهها شده است.
اینکه این خبر و این حجم از خودکشی در بازه زمانی کوتاهی شایعه است یا واقعیت، مسئلهای است که باید آن را بررسی کرد، اما اصل موضوع خودکشی دانشجویان آن هم در یک دانشگاه باعث شده حیثیت این دانشگاه زیرسوال برود و شایعات بیشتری در این مورد به گوش همگان برسد.
برای اطلاع از چند و چون ماجرا با سراغ دانشجویان رفتیم. یکی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه شهید چمران اهواز خودکشی ۱۵ دانشجوی خوابگاهی شهید علم الهدی دانشگاه در یک ماه گذشته را شایعه دانست و گفت تا جایی که در جریان هستیم این خودکشیها در دو هفته گذشته صورت گرفته و کلا ۴ مورد بوده نه ۱۵ .

این دانشجوی خوابگاهی میافزاید: خودکشیها حتی مختص خوابگاه علم الهدی نبوده اند. او می گوید یک نفر از دانشجویانی که دست به خودکشی زده، دختر بوده که خودکشی ناموفقی داشته و فوت نکرده است.
او یاداور شده که یکی دیگر از دانشجویانی که خودکشی کرده، سابقه خودکشی قبلی نیز داشته و این بار هم قصد زدن رگ خود را داشته، البته به گفته این بار هم موفق نشده و آسیبی به عصب دستش نرسیده و زنده مانده است. شنیده شده که این دانشجو مشکلات روحی داشته و به همین دلیل خودکشی کرده است.
به گفته وی در تست پایش سلامتی که از این دانشجو گرفته شده، مشخص بود که رفتارهای نرمالی ندارد، اما متاسفانه اقدامی برای درمان از سوی دانشگاه صورت نگرفته است. قبل از اقدان به خودکشی نیز هم اتاقی های خوابگاهی درخواست جابجایی اتاق او را داده و با این درخواست موافقت شده بود، اما با این حال قبل از جابجایی، خودکشی کرده است.
این دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز میگوید: جریان خودکشی یکی دیگر از دانشجویان خوابگاهی از این قرار بوده که این دانشجو اواخر شب به بیرون از خوابگاه علم الهدی میرود، بعد از مدتی که به خوابگاه بر نمیگردد، دانشجویان به جستجوی او رفته، اما بعد از دو روز جنازه او در ساختمانی نیمه کاره که در فاصله ۱ تا ۲ کیلومتری از خوابگاه است، پیدا میشود. علتش مرگ سقوط از ارتفاع و شکستگی جمجمه بوده، اما هنوز مشخص نشده که خودکشی کرده یا قتل انجام شده است.

وی ادامه میدهد که خودکشی دانشجوی چهارم هم به این صورت بوده که نیمههای شب با طنابی خود را از شاخه درختی، پشت بلوکهای خوابگاه علم الهدی حلق آویز کرده و این خودکشی منجر به مرگ او شده است.
دانشجوی دیگری هم با تکذیب 15 مورد خودکشی در یک ماهه اخیر در این دانشگاه گفته که تمام این چهار مورد خودکشی هایی که طی این هفته ها صورت گرفته به دلیل مشکلات روحی دانشجویان خود بوده است.
اوبا انتقاد از عملکرد دانشگاه در این باره میگوید: دانشگاه به درستی به دانشجویان مشاوره نمیدهد و حتی طرح پایش سلامت را به درستی اجرا نمیکند. اگر این مهم را به درستی انجام میدادند و به درمان دانشجویانی که بیمار روحی و روانی هستند، میپرداخت، شاید امروز شاهد این فاجعه نبودیم.
وی ادامه میدهد: تا چندی پیش از اینکه خوابگاه دانشگاه دارای مرکز مشاوره است، اطلاع نداشتیم و بسیاری از دانشجویان در جریان فعالیت این مرکز نبودند و درست از زمانی که این خودکشیها صورت گرفته، دانشجویان مطلع شدند که این مرکز در خوابگاه دانشگاه فعال است.
این دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز ابراز میکند: مشکل نوع اطلاع رسانی دانشگاه است. این اطلاع رسانیها ضعیف است. از ابتدا باید به دانشجویان اطلاع دهد که مرکز مشاوره در خوابگاه و در دانشگاه فعال هستند. فعالیت این مراکز اکنون صرف پر کردن تایم اداری است و مشاوران مرکز به درستی به مشکلات دانشجویان رسیدگی نمیکنند و نسبت به درمان آن اقدامی انجام نمیدهند؛ در صورتی که نباید اینگونه باشد!
وی اظهار میکند: دانشگاه باید طرح پایش سلامت دانشجویان را به درستی انجام دهد و پیگیر به نتیجه رساندن درمان دانشجویانی شود که دارای مشکلات روحی و روانی هستند؛ مسئلهای که متاسفانه در دانشگاه شهید چمران اهواز جدی گرفته نمیشود. اکنون شاهد تاثیر منفی این خودکشیها بر روحیه سایر دانشجویان هستیم و باید چارهای برای رفع آن از سوی دانشگاه اندیشیده شود.

با این اوصاف، دانشگاه شهید چمران اهواز بهتر است به فکر راه حلی برای رفع این مشکل باشد و به روحیات و وضعیت روانی دانشجویان بیشتر توجه داشته باشد و فعالیتهای مراکز مشاوره را به طور جدی دنبال کند. آنطور که دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز میگویند، مشاوران این مراکز فقط صرف انجام وظیفه در مرکز مشاوره دانشگاه و خوابگاه فعالیت دارند و خود را درگیر مشکلات دانشجویان نمیکنند و پیگیر حل مسائل آنان نیستند.
برای جلوگیری از تکرار این خودکشیها لازم است که مسئولان دانشگاه چارهای اساسی اندیشند و با اطلاع رسانی دقیق از اتفاقاتی که در این باره رخ داده، از دامن زدن به شایعات جلوگیری کنند. شاید علت شایعه ساز شدن خودکشی ۱۵ دانشجوی دانشگاه، همین مسئله باشد و از عدم اطلاع رسانی صحیح دانشگاه نشأت بگیرد.
ناگفته نماند، دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار حضور مسئولان در خوابگاههای دانشگاه هستند و اظهار داشتند که بعد از انتشار این اخبار، تا کنون هیچکدام از مسئولان در جمع دانشجویان خوابگاهی حاضر نشدند و همین مسئله باعث نارضایتی دانشجویان شده است.

علیرضا قدردان، معاون دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفته بود که شرایط در خوابگاه برای دانشجویان مساعد است و با توجه به حس ناامنی ایجاد شده، مشاوران، اعضای هیئتعلمی و کانونهای دانشجویی، بهطور مرتب در محل خوابگاه حضور یافته و مشاورههای لازم را به دانشجویان ارائه میدهند. در فضای مجازی خبرهایی منتشر شده که متأسفانه موجب استرس هر چه بیشتر دانشجویان ساکن در خوابگاهها شده است؛ در این زمینه ۸ نفر از اساتید دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی با حضور در دو مجتمع حضرت معصومه (س) و شهید علم الهدی ساعتها با دانشجویان به گفتگو نشستهاند؛ این اقدام پیش از این جزو برنامههای مرکز مشاوره دانشگاه بود که با مشاهده مشکلات دانشجویان، تلاش کردیم نشستهایی صمیمی را میان دانشجویان و اعضای هیئتعلمی ترتیب دهیم.
بیشتر بخوانید:
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در پی این حوادث در اطلاعیهای در خصوص جزئیات این خودکشیها اعلام کرد: مسئولان دانشگاه به دقت در حال بررسی علت و دلایل وقوع این حوادث هستند و هرگونه اطلاعات موثق در مورد این حادثهها از طریق روابط عمومی دانشگاه با دانشجویان و اصحاب رسانه در میان گذاشته خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
در پایان باید گفت، با توجه به اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز با چنین معضلی رو به رو است و این احتمال میرود که بازهم شاهد خودکشی دانشجویان در بازههای زمانی مختلف باشیم، بهتر است مسئولان دانشگاه به موضوع مشاوره دانشجویی بیشتر توجه کنند و آن را جدی بگیرند و صرف انجام وظیفه به این مسئله نگاه نکنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
یادمه دوره خودم چند نفر قصد خودکشی داشتند اما موفق نشدند
کدام حضور هیئت علمی؟کدوام مشاوره؟کدام نظارت؟کدام وضعیت مساعد خوابگاه؟
البته نباید از حرف های خنده دار مسئولین دانشگاه جا خورد! این ها همان هایی هستند که ترم پیش ،وقتی که به خاطر سیل دانشگاه تعطیل شد و درس ها عقب ماند،ترم را اضافه نکردند و به جایش کلاس هارا فشرده کردند و کیفیت تحصیل را به شدت پایین آوردند و گفتند پیاز و گوشت گران است و نمیتوانیم به دانشجو ها غذا بدهیم،آری به گمانم گمان میکنند ما عده ای گوسفند قربانی هستیم و اینجا،یعنی دانشگاه شهید چمران اهواز طویله ماست...
در هر صورت آقایان مسئول ما گوسفند نیستیم!
شاید شما چوپان باشید،ولی چوپان خوبی هم نیستید،چون هیچ چوپانی اجازه نمیدهد گوسفندانش با درد و کوله باری فشار روحی بمیرند!
نمیدانم شاید ما و شما همه کاراکتر های قصه ی قلعه ی حیوانات جرج اورول باشیم...
تلخ است
حنجره هر دانشجوی این دانشگاه پر حرف است،پر درد است...
به که بگوییم؟!
کو گوش شنوا؟! چوپان خوبی هم که باشید اگر گوسفندان بع بع کنند میروید پی دلیل و حل مشکل،چوپان خوبی هم نیستید،چون دغدغه شما فقط پست هایتان است عالیییی جنابان!