رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد درباره افزایش ۳ تا ۵ برابری میزان جوایز اهدایی به برگزیدگان هفتمین جشنواره فرهیختگان و معرفی ۱۷۸ محصول این دانشگاه در نمایشگاه ملی هفته پژوهش توضیح داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نشست خبری هفته پژوهش و فناوری صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. در این نشست نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی و رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گفت: این دانشگاه با برخورداری از ۲۵ هزار نفر عضو هیئت علمی تمام وقت و ۳۵ هزار عضو هیئت علمی همکار، جامعه علمی بزرگی دارد که همراه با حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جامعه دانشجویی در حال تحصیل، سرمایه انسانی بزرگی را در دانشگاه آزاد تشکیل میدهد و در کنار زیرساختها و تجهیزات مشتمل بر ۱۱ هزار آزمایشگاه با ۱۴۷ هزار تجهیزات و ظرفیتهای فناوری مجموعه بزرگ و توانمندی هستند.
نگاهداری با اشاره به فعالیت ۱۳۰ مرکز رشد و ۱۰۲۵ شرکت دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی، درباره برنامههای هفته پژوهش اظهار داشت: برگزاری هفتمین جشنواره فرهیختگان یکی از برنامههای این دانشگاه در هفته پژوهش امسال است که حرکتی در راستای ترویج خلاقیت، تحقیق و فناوری و هم چنین تقدیرو تشکر از پژوهشگران و محققان نمونه دانشگاه محسوب میشود.
رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد ادامه داد: ارزیابی و بررسی آیین نامهها و دستورالعملهای برگزاری هفتمین جشنواره فرهیختگان، از اردیبهشت ماه کلید خورد و پس از ابلاغ آن به واحدهای استانی در تیرماه، دریافت آثار آغاز شد.
وی بیان کرد: داوری آثار دریافتی در سه سطح انجام شد؛ سطح اول در واحدهای دانشگاهی و بین محققان هر واحد بود و سپس سطح استانی که برگزیدگان واحدها در سطح استان با یکدیگر رقابت میکنند و در نهایت در سطح ملی و کشوری ارزیابیها انجام شد.
نگاهداری عنوان کرد: معرفی کتابهای نمونه، مجلات علمی، مقالات برتر، طرحهای پژوهشی برتر، آزمایشگاههای نمونه، بهترین مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان، انجمنهای علمی دانشجویی برتر، انتخاب معاون پژوهشی برتر، معرفی پژوهشگران برگزیده، بهترین واحدهای دانشگاهی، کارافرینان برتر و انتخاب مدارس سما و ... محورهای اصلی در جشنواره فرهیختگان امسال را تشکیل میدهند.
رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گفت: در هفتمین جشنواره فرهیختگان از ۷۷ نفر که در ۳۷ واحد دانشگاهی ۲۲ استان کشور مستقر هستند، تقدیر و تجلیل میشود.
وی افزود: واحد نجف آباد دانشگاه آزاد با ۹ منتخب، بیشترین منتخبان جشنواره امسال را دارد پس از آن واحد خوراسگان با ۶ منتخب و سپس واحد یزد، تبریز و قزوین و رشت دارای بیشترین نفرات برگزیده هستند. هم چنین میتوان گفت استان اصفهان با ۱۶ برگزیده رتبه اول، استان یزد با ۷ برگزیده در رتبه دوم، تهران و قزوین هر کدام با ۶ برگزیده مشترکا در رتبه سوم، آذربایجان شرقی و گیلان هر کدام با ۵ برگزیده مشترکا رتبه چهارم هفتمین دوره جشنواره فرهیختگان را دارند.
نگاهداری با بیان اینکه هفتمین جشنواره فرهیختگان روز چهارشنبه ۲۷ آذر ماه در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد، تصریح کرد: در این دوره از جشنواره افزایش ۳ تا ۵ برابری میزان جوایز اهدایی به برگزیدگان را شاهد هستیم.
دانشگاه آزاد با یکششم ظرفیت خود در نمایشگاه هفته پژوهش حاضر میشود وی درباره برنامه دیگر هفته پژوهش گفت: حضور در نمایشگاه ملی هفته پژوهش برنامه دیگر دانشگاه است که دانشگاه آزاد در زمان برگزاری این نمایشگاه یعنی از ۲۶ تا ۲۹ آذر ماه حضور موثر و جدی خواهد داشت.
رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد بیان کرد: پس از ابلاغ فراخوان معرفی محصولات واحدهای دانشگاه آزاد، بیشتر از ۹۰۰ محصول به سازمان مرکزی معرفی شدند، اما به دلیل محدودیت فضا در غرفه اعطایی در نمایشگاه، ما تنها ۱۷۸ محصول را از بین آنها مشخص کرده و در نمایشگاه معرفی خواهیم کرد؛ در واقع دانشگاه آزاد در نمایشگاه ملی هفته پژوهش و فناوری با یک ششم ظرفیت واقعی خود حضور پیدا میکند.
وی افزود: این ۱۷۸ محصول شامل ۱۱۵ محصول در حوزه ساخت و تولید ۷ محصول در حوزه ساختمان و صنایع وابسته ۱۶ محصول در حوزه صنایع دارویی، پزشکی، ۲۵ محصول در حوزه فناوری اطلاعات، ۱۰ محصول در حوزه کشاورزی و ۵ محصول در حوزه مواد و انرژیهای نو هستند.
ابلاغ آییننامههای جدید به زودی در ادامه این نشست دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه آزاد رویکرد اختصاصی و جدی به سمت تجاری سازی و توسعه فناوری و رسیدن به ثروت از محصول دانش بنیان را دنبال میکند در این راستا حوزه معاونت فناوری و نوآوری از حوزه پژوهش جدا شد و همکاری نزدیکی بین این دو معاونت شکل گرفت تا فعالیتها و توسعه فناوری بیش از پیش مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
دهقانی بیان کرد: در جلسه هفته گذشته هیئت امنای دانشگاه آزاد خوشبختانه آیین نامه جامع سراهای نوآوری، آیین نامه مدیریت فعالیتهای دانش بنیان و هم چنین آیین نامههای صندوقهای خطرپذیر دانشگاه آزاد اسلامی بررسی و تصویب شد و طی امروز یا فردا همراه با شیوه نامههای مشخص به واحدهای استانی ابلاغ خواهد شد.
معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اظهارداشت: آیین نامههای فوق برای اعضای هیئت علمی خانواده دانشگاه آزاد و تمامی فناوران کشور است تا در زیست بوم دانشگاه مشارکت و فرصتی ویژه فراهم شود. در تلاش هستیم تا در افق ۱۴۰۰ در حوزه فناوری و تجاری سازی پژوهش پیشرو و پرچم دار دانشگاههای کشور باشیم.