با ارجاع زوجین متقاضی فرزندخواندگی از سوی سازمان بهزیستی و یا مراجع قضایی، سلامت ایشان در مراکز پزشکی قانونی بررسی میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یکی از خدمات سازمان پزشکی قانونی کشور در بخش معاینات بالینی، معاینات مربوط به متقاضیان فرزندخواندگی است که این خدمت بنا به درخواست و ارائه نامه از سازمان بهزیستی و یا مراجع قضایی ارائه میشود.
در مرحله اول زوجین با در دست داشتن نامه از سازمان بهزیستی و یا مراجع قضایی به یکی از مراکز پزشکی قانونی مراجعه میکنند و پس از ثبت درخواست در واحد پذیرش برای آنان پرونده تشکیل میشود.
مدارک اولیه مورد نیاز برای تشکیل پرونده شامل نامه مرجع قضایی یا بهزیستی و کارت شناسایی معتبر است. با ارائه این مدارک و دریافت تعرفه مصوب، پرونده به پزشک قانونی ارجاع میشود.
پس از تشکیل پرونده و پرداخت تعرفه، در صورت درخواست مرجع قضایی یا سازمان بهزیستی، عدم توانایی باروری زوجین بر اساس مدارک و مستندات پزشکی توسط پزشک کارشناس پزشکی قانونی بررسی میشود.
سلامت زوجین متقاضی فرزند با هدف ارزیابی توانایی نگهداری از فرزند در دو بخش معاینات روانپزشکی و معاینات جسمانی مورد بررسی قرار میگیرد.
سلامت جسمانی زوجین با انجام معاینات بالینی توسط پزشک و انجام آزمایشات لازم و سلامت روانی آنان نیز با مصاحبههای روانپزشکی و در صورت لزوم تستهای روانشناسی بررسی میشود.
انجام تست اعتیاد جهت بررسی عدم مصرف مواد مخدر و یا روانگردان، از دیگر اقدامات برای تأیید سلامت زوجین است.
نکته قابل توجه اینکه در این موارد سلامت فرد به صورت متعارف ارزیابی میشود به این معنا که متقاضی فرزند خواندگی به عنوان یک فرد عادی از سلامت متعارف و لازم برخوردار باشد.
پس از انجام تستها و آزمایشات لازم، نتیجه به مراجع درخواست کننده اعلام میشود. در صورت تأیید سلامت، گواهی نهایی زوجین صادر و به مرجع قضایی یا سازمان بهزیستی اعلام میشود؛ در صورتی که یکی از زوجین مشکلی در سلامت جسمانی و یا روانی خود و یا اعتیاد داشته باشد نیز مراتب به مرجع استعلام کننده گزارش خواهد شد.
در هفت ماهه نخست سال جاری دو هزار و ۹۲۰ نفر برای معاینه فرزندخواندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد یکهزار و ۴۶۱ نفر زن و یک هزار و ۴۵۹ نفر مرد بودند.
این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مراجعین فرزندخواندگی سه هزار و ۴۹ نفر بود، ۴.۲ درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش در این مدت استانهای خراسان رضوی با ۵۸۵، تهران با ۵۲۳ و اصفهان با ۳۹۸ بیشترین آمار مراجعین متقاضیان فرزندخواندگی را داشته اند.