مدیرکل تأمین اجتماعی غرب استان تهران گفت: ۶۲ درصد بازنشستگیهای زودهنگام مربوط به مشاغل سخت و زیانآور است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ناهید حیدری در جلسه هماندیشی اعضای کمیتههای بدوی و تجدیدنظر مشاغل سخت و زیانآور اظهار داشت: امروزه نیروی کار سالم یکی از شاخصههای توسعهیافتگی جامعه است و در کشور ما هم با توجه به اقتصاد مقاومتی و محور تولید نیروی کار سالم مورد نیاز است و توجه به این حوزه ضرورت دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید دارای نیروهای سالم باشیم تا وقتی که بعد از بازنشستگی در جمع خانواده قرار میگیرد سلامت خود را حفظ کرده باشد و با بیماری و فرسودگی در محیط خانواده قرار نگیرد.
حیدری با اشاره به اینکه تغییر نگرش در مشاغل سخت و زیانآور ضروری است، گفت: این نوع نگرش تغییر نمیکند مگر با آموزش که نوع نگاهمان را به مشاغل سخت و زیانآور تغییر دهیم.
مدیرکل تأمین اجتماعی غرب استان تهران بیان داشت: نباید به بهانه بازنشستگی زودهنگام و استفاده از سنوات ارفاقی سلامت نیروی کار را به مخاطره بیندازیم که با فلسفه وجودی تأمین اجتماعی و قانون کار هم مغایرت دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۳ گروه شغلی وجود دارد که جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود و در تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون به صراحت اعلام شده که اصلاح و استانداردسازی محیط کار انجام شود و امیدواریم که این اصل از قانون مغفول نماند.
حیدری بیان داشت: از دهه ۶۰ تاکنون تعداد بیمهشدگان تأمین اجتماعی ۸ برابر افزایش یافته، ولی تعداد خروجیها و بازنشستگان ۱۹ برابر شده است و از این میان ۳۵ درصد بازنشستهها مربوط به بازنشستگی زودهنگام و از بازنشستگان زودهنگام هم ۶۲ درصد مربوط به مشاغل سخت و زیانآور است.
مدیرکل تأمین اجتماعی غرب استان تهران بیان داشت: این آمار به نحوی زنگ خطر محسوب میشود و باید در این خصوص آسیبشناسی صورت بگیرد که به این مقوله از زاویههای مختلف بنگریم و نشان میدهد که تعداد زیادی از کارگران هنگام بازنشستگی دچار مشکلات جسمی و روانی میشوند.
وی گفت: این که ۶۲ درصد از نیروهای فعال و حرفهای در خدمات تولیدی به دلیل عدم رعایت آلایندگیهای محیطی به صورت زودهنگام بازنشسته شوند به تولید لطمه میزند و میانگین محاسباتی نشان میدهد که این بازنشستگان در حدود ۳۰ سالگی از کار دست میکشند و ۱۰ سال از سن مقرر زودتر بازنشسته میشوند.