کد خبر:۸۱۳۳۸۲
سیف در نشست خبری:

۴۴ اقدام برای رفع چالش‌های کشور در طرح تحول همکاری دانشگاه با صنعت در نظر گرفته شده است

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه و پژوهشگاه‌های وزارت علوم گفت: در طرح تحول ۴۴ اقدام برای رفع چالش‌های کشور در نظر گرفته شده است. یکی از این راهبرد‌ها فرصت‌های مطالعاتی اعضای علمی در بخش صنعت خواهد بود.
۴۴ اقدام برای رفع چالش‌های کشور در طرح تحول همکاری دانشگاه با صنعت در نظر گرفته شده  است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد سیف، مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها گفت: کشور اکنون با چالش‌هایی همچون بیکاری، آلودگی محیط زیست، مصرف نامناسب منابع آب، مسائل اقتصادی، صندوق‌های بازنشستگی، بهره وری و کارایی نامناسب صنعت و کشاورزی و سرانه مصرف بالای انرژی روبرو است. منشأ همه چالش‌های ایجاد شده را می‌توان علمی دانست به همین منظور دانشگاه‌ها باید برای رفع این چالش‌ها ورود کنند.

وی ادامه داد: به منظور ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه نیازمند اکوسیستم‌هایی هستیم که نظام پذیرش دانشجو قطب‌های علمی، مراکز رشد و فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز پژوهشی از جمله این اکوسیستم‌ها هستند.

سیف با بیان اینکه طرح تحول در همکاری‌های دانشگاه و موسسات پژوهشی با جامعه و صنعت تدوین شده است، اظهار کرد: این طرح با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم و وزیر علوم به منظور هم افزایی میان بخش‌های مختلف مصوب شده است که از مهر ماه سال جاری توسط وزیر علوم ابلاغ شد.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه چشم انداز ما در ارتباط میان دانشگاه و صنعت و جامعه این است که دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی شریک راهبردی صنعت و جامعه باشند، بیان کرد: مشارکت حداکثری اعضای هیئت علمی و اجرای ۲۵ درصدی پروژه‌های تحقیقاتی به سفارش مستقیم صنعت و جامعه از جمله اهداف کلان طرح تحول همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت است.

وی ادامه داد: در طرح تحول ۴۴ اقدام برای رفع چالش‌های کشور در نظر گرفته شده است یکی از این راهبرد‌ها فرصت‌های مطالعاتی اعضای علمی در بخش صنعت خواهد بود در حال حاضر تعدادی از اعضای هیئت علمی در حوزه‌های علوم انسانی و هنر در دستگاه‌های اجرایی همکاری خود را آغاز کرده اند.

سیف افزود: در سال ۹۲، ۱۴ عضو هیئت علمی جذب صنعت شده اند و این میزان نسبت به سال ۹۳، ۸ نفر و نسبت به سال ۹۴، ۷ و نسبت به سال ۹۵، ۸ نفر و سال ۹۶، ۱۷ نفر و سال ۹۷، ۵۰ نفر بوده است.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه تاکنون ۴۵۵۱ دوره مهارت افزایی به منظور جبران خلا‌های میان آموزش‌های صنعتی با واقعیت جامعه برگزار شده است، تصریح کرد: در این دوره‌ها ۱۳۲ هزار و ۴۶۴ نفر حضور داشتند.

وی با اشاره به اقدام دفتر ارتباط میان دانشگاه و صنعت در خصوص پایش وضعیت قرارداد‌های همکاری میان دانشگاه و صنعت اظهار کرد: در این زمینه هیچ گونه آماری وجود نداشت و براساس پایشی که انجام دادیم حجم قرارداد‌های دانشگاه با صنعت در سال ۹۷ بالغ بر ۱۹۵۳ میلیارد تومان بود که این میزان در سال ۹۶، ۹۵۲ میلیارد و در سال ۹۵، ۸۶۳ میلیارد تومان بوده است.

سیف ادامه داد: قانون صلاحیت حرفه‌ای در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است در حقیقت آموزش‌های صلاحیت حرفه‌ای تکمیل کننده آموزش دانشگاهی هستند.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان خاطرنشان کرد: برای همه رشته‌ها و گروه‌ها نمی‌توانیم برنامه یکسانی را ارائه کنیم براین اساس سندی را تهیه کردیم تا دانشگاه‌ها در رشته‌های مختلف برنامه ریزی‌های مختص به خود را انجام دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار