بررسی بودجه سال ۹۹ که از سوی دولت به مجلس ارسال شده نشان میدهد که دانشگاه شهید بهشتی نسبت به سال گذشته کاهش بودجه نداشته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چرخ کشور به اقتصادش میچرخد و روزی که چرخ اقتصاد خوب نچرخد گریبان گیر تمام ارگانها و سازمانهای کشور خواهد شد و انفعال و کم کاری را در سیستمی که مدتها به بوروکراتیک بودن عادت داشته است به بار خواهد آورد.
دیرزمانی است که صدای بوروکراتیک شدن سیستم دانشگاهی کشور ما علی رغم تمام نوآوریها و ابتکارات دانشجویان مثل زنگ خطری به گوش میرسد. سیستمی که در آن کار دانشجویان دیر راه میافتد و برای یک مجوز از این سو به آن سو باید بدوند.
در سالهایی که بودجه دانشگاهها متناسب توزیع میشد و دچار کمبود بودجه و مشکلات اقتصادی نبودند شاهد این موضوع بودیم که به کرات دانشجویان به معاونتهای مختلف دانشگاه رجوع میکردند تا برای چاپ نشریه یا برگزاری یک برنامه فرهنگی یا اردوی دانشجویی با جوابهایی مثل بودجه نداریم مواجه میشدند و حجم زیادی از نشریات دانشجویی هنوز در بسیاری از دانشگاهها بدهکار چاپخانهها هستند.
سیستمی که کار دانشجویان را به موقع راه نمیانداخت نامی جز بوروکراتیک برایش نمیتوان گذاشت. حال این سیستم هم مثل تمام ارگانهای نظام درگیر مسئله مهمی به نام بودجه شده است. بودجهای که با توجه به عملکرد هر دانشگاهی به آن تعلق میگیرد و اگر دانشگاهی آوردهای نداشته باشد بودجه دریافتی اش با توجه به آورده اش محاسبه میگردد، حال مسئله کمبود بودجه دامن گیر تمام دانشگاهها شده است و اسثنائی بین آنها نمیتوان قائل شد از این رو این کمبود بودجه میتواند انفعال بیشتری را در فضای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها ایجاد کند.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاههای بزرگ تهران است که در جدول بودجه امسال نسبت به سال قبل کاهش نداشته است، این امر درحالی است که دانشگاههای بزرگی مثل تهران با کاهش چشمگیر بودجه روبرو بوده اند.
دانشگاه شهید بهشتی از کسری بودجه معاف شد!
بودجهای که در لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس برای دانشگاه شهید بهشتی ارائه شده است رقمی حدود چهارصد و بیست و سه میلیارد و هفتصد و پنجاه و پنج میلیون تومان است.
این رقم در حالی اعلام شده است که در سال گذشته بودجه این دانشگاه، ۴۱۷ میلیارد و ۴۱۲ میلیون تومان پیش بینی شده بود این امر درحالی بود که اعتبار این دانشگاه در سال ۹۷ رقمی معادل ۳۶۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بوده است. باتوجه به بودجه سال ۹۷ سال ۹۸ پیشرفت چشمگیری در ارقام و اعداد بودجه دانشگاه شهید بهشتی داشته ایم که این ارقام گرچه در سال ۹۸ چشمگیر نبوده است، اما پس رفت نداشته و افزایش محدود و اندکی نیز در خود داشته است.
بودجه فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی به سلیقه و درخواست دانشجویان هزینه نمی شود!
به گفته یکی از دانشجویان فعال شرکت کننده در فعالیت های فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی ، بودجه فرهنگی در این دانشگاه صرفا 2 تا 4 درصد بودجه دانشگاه را به خود اختصاص می دهد اما همین بودجه اندک هم به سلیقه و نظرات دانشجویان هزینه نمی شود.
این دانشجو اضافه کرد: برای مثال اگر بخواهیم برنامه ای در حوزه فرهنگی برگزار کنیم باید مدتها به دنبال اختصاص اعتبار از سوی دانشگاه باشیم اما در نهایت جوابی که می گیریم این است که هزینه کنید و فاکتور بیاورید که بتوانیم پرداخت کنیم و ما هم مجبور هستیم این هزینه ها را از جیب دانشجویان بدهیم.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه اما همین وضعیت برای هزینه دانشگاه در حوزه فرهنگی متفاوت است، گفت: برای مثال دانشگاه اگر بخواهد خودش برنامه در حوزه فرهنگی برگزار کند مانند کنسرت یا هر برنامه دیگری به راحتی هزینه های زیادی را صرف می کند. این به این معنا است که بودجه ای به معنای بودجه فرهنگی در دانشگاه شهید بهشتی وجود خارجی ندارد و هر آنچه سلیقه مسئولین دانشگاه باشد هزینه می شود.
برآوردها نشان می دهد با وجود اختصاص بودجه مناسب، دانشگاهها یا حاضر نیستند در حوزه فرهنگی اعتباری اختصاص دهند و یا اینکه در برنامه ریزی های این حوزه دچار ضعف کارشناسی هستند اما حال اینکه ملاک اختصاص بودجه فرهنگی بخواهد اینگونه باشد نه تنها رشدی در این حوزه نخواهیم داشت بلکه روز به روز به آفت های فرهنگی دانشجویان اضافه خواهد شد.