استاد تمام گروه مهندسی شیمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: دستگاه کنترل اوره برای جلوگیری از آلایندگی توسط پژوهشگران دانشگاه سیستان و بلوچستان اختراع شد.
آرمان بهاری، عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص دستاوردهای این دانشگاه با اشاره به اختراع دستگاه کنترل اوره برای جلوگیری از آلایندگی توسط پژوهشگران دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: این دستگاه پایلوت و نیمه صنعتی بوده و برای ساخت دانههای اوره برای کود شیمیایی استفاده میشود. برای این دستگاه که دارای ابعاد ۲.۵ متر طول و یک متر عرض ان است با به تلاطم انداختن بستر گرانولها با تزریق اوره و یا مواد پلیمری روی ذرات اوره را پوشش داده سپس به آزاد سازی اوره کمک خواهیم کرد.
استاد تمام گروه مهندسی شیمی دانشگاه سیستان و بلوچستان اضافه کرد: به جای اینکه بخواهیم به گیاه اوره زیاد تزریق کنیم، آلایندههایی مانند ازت و فسفات در محیط زیست رها خواهند شد؛ بنابراین ما برای کنترل کردن اوره و جلوگیری از این اتفاقات پوشش پلیمری را بوجود آوردیم تا این آزادسازی به کندی انجام شود و مصرف اوره در یک بازه زمانی، کم و تقاضای گیاه نیز کمتر شود.
وی افزود: این طرح درحال ثبت اختراع است، البته این طرح نیمه صنعتی است و در حال صنعتی کردن آن هستیم.