دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی سیستان و بلوچستان به عنوان نفرات برتر جشنواره حرکت دانشگاه جامع علمی کاربردی در مشهد معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم پایانی ششمین جشنواره درون دانشگاهی حرکت دانشگاه جامع علمی کاربردی درهتل پارس مشهد برگزار شد و در این مراسم سه طرح از دانشجویان استان سیستان و بلوچستان جزء برترینهای این جشنواره قرار گرفتند.
۲۰ واحد علمی کاربردی استانی از سراسر کشور در جشنواره حرکت شرکت کردند و ۹۴۶ اثر از دانشجویان این واحدها به دبیرخانه جشنواره ارائه شد که ۸۷۶ اثر مورد داوری قرار گرفت و ۸۱ اثر به عنوان آثار برگزیده معرفی شد. فعالیتهای علمی خلاقانه، نشریه، محتوای دیجیتال، کتاب، اختراع، کارآفرینی و بخش ویژه با موضوع آب و محیط زیست در قالب پنج گروه علمی علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاوزی و هنر و معماری بودند. در نهایت مراسم پایانی ششمین جشنواره درون دانشگاهی حرکت دانشگاه جامع علمی کاربردی درهتل پارس مشهد برگزار شد.
به گفته رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، اصلیترین مشکل و ابرچالش کشور نرخ بیکاری است و انتظار ما این است که دانش آموختگان علمی کاربردی به راحتی از این مشکل و ابرچالش عبور کنند. ۲۵ درصد از دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی قبل از تحصیل در این دانشگاه شغل داشته اند و ۵۰ درصد نیز بعد از فارغ التحصیلی شاغل شده اند که در مجموع اشتغال دانشجویان این دانشگاه ۷۵ درصد است.
سه طرح دانشجویان سیستان و بلوچستان توسط سارا قادری از مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر ارشاد استان سیستان و بلوچستان در بخش کارآفرینی تحت عنوان سوزن دوزی سنتی بلوچی، موسی راحت دهمرده از مرکز علمی کاربردی بهزیستی استان در بخش کارآفرینی تحت عنوان چرم دوزی و حامد شاه بخش از مرکز علمی کاربردی زاهدان یک در بخش اختراع تحت عنوان میل دوقولوی جلوگیری از خشکی مخاط و خونریزی بینی به عنوان طرحهای برتر کشور در این جشنواره انتخاب شدند.
سارا قادری در رشته طراحی لباس اقوام از سال ۸۵ در سمتهای طراح و ایده پرداز، ناظر و مدیر کنترل کیفی و رئیس هیئت مدیره در شرکت تعاونی سوزندوزی ۱۳۹۷ برند دوچ بلوچ زاهدان مشغول به فعالیت بوده و طراحی لباس دستی و اجراء تکنیکهای مختلف در طراحی لباس، مهارت در رودوزیهای سنتی، آشنایی با الگو سازی و دوخت لباسهای مجلسی، اداری و خانگی از دیگر فعالیتهای این بانوی کارآفرین است و تا کنون برای ۲۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.
موسی راحت دهمرده درباره حضور خود در این جشنواره گفت: در سال۱۳۹۶ با حمایتهای رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان سیستان و بلوچستان دکترحبیب اله سالارزهی، که شروعش با دعوت در نمایشگاه دستاوردهای ربع قرن دانشگاههای علمی- کاربردی تهران بود، باعث شد که انگیزه من در رشته چرم دوزی چندین برابر شود. در مدت این ۳ سال تقریباً ۸۰ نفر را آموزش داده ام. اگرچه شاید بخاطر عدم بازار فروش دلسرد میشدم، اما از ادامه این کار دست نکشیدم.
وی بیان کرد: آموزش خودم را در سال ۱۳۹۱ در کارگاه چندمنظوره شیکا در بهزیستی شروع کردم که در آنجا ۱۷ نفر خانم و آقا بودیم که آموزش چرم دوزی را دیدیم. در این آموزش بیشتر از چرم مصنوعی یا در واقع فوم به لحاظ تنوع جنس و هزینه کمتر استفاده میکردیم. در حال حاضر دوختهایی که روی کار انجام میدهیم شامل ۷ نمونه میباشد بهرحال تنوع در هرکاری وجود دارد، مسلماً چرم دوزی هم از این قاعده مستثنا نیست. وسایل کار چرم دوزی اگر بخواهیم تقریبی بشماریم شامل۲۰ وسیله کاراصلی میباشد.
حامد شاه بخش نفر برتر دیگر این جشنواره در خصوص اختراعات خود گفت: دو اختراع ثبت شده با نام طراحی و اجرای سیستم اعلام سرقت کافوها و حوضچههای مخابراتی و میل دوقلوی جلوگیری از خشکی مخاط و خونریزی بینی را تا کنون در کارنامه کاری خود دارم. فعالیت بر روی پروژههای رباتهای صنعتی، از جمله پروژه قایق رباتیک امدادگر، نظامی، نگهبان بر سطح دریا با همکاری تیم اعضای تیم رباتیک و در زمینه طراحی وب سایت در حال حاضر مشغول به فعالیت هستم و ابتکارات بنده در زمینه الکترونیک و پزشکی میباشد.