تفاهمنامه همکاری مشترک مابین آستان قدس رضوی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فعالیتهای فرهنگی در سطح ملی و بین المللی به امضاء رسید.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امشب تفاهمنامه همکاری مشترک برای فعالیتهای مؤثر و ماندگار فرهنگی در سطح ملی و بینالمللی با حضور حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میان مصطفی خاکسار قهرودی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و حسین انتظامی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار ولایت حرم مطهر رضوی به امضاء رسید.
بخشی از متن این تفاهمنامه به شرح زیر است:
به حول و قوه الهی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای مدظله و در جهت گسترش فرهنگ و معارف اهل بیت علیهمالسلام در سطح ملی و بینالمللی و استفاده از ظرفیت عظیم معنوی مضجع منور حضرت علی ابن موسی الرضا علیهالسلام و امکانات آستان قدس رضوی و ارتقاءفرهنگ زیارت و مشارکت در اجرای طرحهای مؤثر وماندگار فرهنگی، علمی و اجتماعی این تفاهمنامه به شرح زیر منعقد میگردد.
همکاری و مشارکت طرفین در فعالیتهای قرآنی و فرهنگی، برگزاری همایشها، تولید آثار مکتوب و دیداری و شنیداری موضوع این تفاهمنامه است.
موضوعات همکاریهای مشترک:
۱- همکاری و همیاری در زمینه تبلیغ و ترویج معارف قرآنی و سیره اهل بیت علیهم السلام و بهویژه امام رضا (ع)، فرهنگ زیارت و آرمانها و گفتمان انقلاب در سطح ملی و بینالمللی
۲- همکاری و تعامل در راستای الگوسازی، کادرسازی و شبکهسازی در حوزههای تخصصی فرهنگی با رویکرد دینی و انقلابی
۳- همکاری و همافزایی در زمینههای فرهنگی و تبلیغی در سطح کشور
۴- استفاده از تولیدات فرهنگی و هنری طرفین با حفظ حقوق مادی و معنوی
۵- همکاری و مشارکت در تولید آثار هنری، سینمایی و تلویزیونی در راستای ترویج فرهنگ و سیره رضوی
۶- همکاری در برگزاری مسابقات فرهنگی هنری و جشنوارهها در موضوعات مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و هنری
۷- همکاری در برگزاری نشستها، همایشها و کرسیهای آزاداندیشی در موضوعات مهم مورد نیاز جامعه و بهویژه زائرین و مجاورین
۸- همکاری در برگزاری نمایشگاههای فرهنگی هنری مانند کتب و محصولات فرهنگی و آثار هنری
۹- تهیه و تألیف کتب و نرم افزارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و بازیهای رایانهای
۱۰- اشتراک نشریات، مطالعات، کتب، محصولات فرهنگی و رسانهای منتشره دو مجموعه
۱۱- ایجاد سازوکار همکاری رسانهای
تفاهمنامه همکاری با آستان قدس رضوی مسیری روشن از اقدامات مشترک فرهنگی را ترسیم میکند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند: «مرکز ایران، آستان قدس رضوی است.»، گفت: این تعبیر اغراقآمیز و تشریفاتی نبوده و نیست، ما این تعبیر را باور درونی، واقعی و ممتد به اعماق معرفت حکمی، فقهی و ولایی حضرت امام خمینی (ره) میدانیم.
سیدعباس صالحی با بیان اینکه تشیع و اسلامیت ایران مدیون وجود مبارک امام رضا علیهالسلام است، تصریح کرد: ادای دٍین به وجود مقدس حضرت ثامن الحجج علیهالسلام را در جهات مختلف میتوان تبیین کرد و توضیح داد، بقاء ایران نیز به این است که این نور، پر فروغتر از آنچه که هست تششع داشته باشد.
وی فرهنگ و معارف رضوی را کانون هویت ایران اسلامی دانست و اظهار کرد: بخش قابل توجه و عمیقی از این فرهنگ و معارف مغفول مانده و معادن سر به مُهری بوده که اصلا اکتشاف نشده است، آن مقدار محدود اکتشاف شده نیز بهنوعی گرفتار خامفروشی است، یعنی ارزشهای افزودهاش باز تولید نمیشود که بتوان آن مفاهیم والا را مؤثرتر کند و رسالت ما در هر دو این بخشها بسیار سنگین است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امضاء تفاهمنامه همکاری مشترک مابین آستان قدس رضوی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: این تفاهمنامه که با عنایت حجتالاسلام والمسلمین مروی رقم خورده است، تمرینی از همکاریهای مشترک میان دو دستگاه برای اکتشاف نکات بدیع و تازه و بهرهبرداری شایسته از آنهاست.
صالحی حوزههای هنر، رسانه و فضا مجازی را از جمله عرصههای همکاری مشترک با آستان قدس معرفی و اظهار کرد: وزارت فرهنگ هم خودش توان بالفعلی دارد و هم خط تماس پیوستهای با فعالان حوزههای مختلف هنری و رسانهای است، بهنظر میرسد این تفاهمنامه یک شروع است برای راهی طولانی که امتداد خواهد داشت.
وی با اشاره به دقتها و حساسیتهای در نظر گرفته شده در تنظیم این تفاهمنامه، عنوان کرد: خوشبختانه این تفاهمنامه همکاری بر خلاف سایر تفاهمنامههای رایج که تنها به کلیات اشاره میشود، اقدامات و نقشه راهی روشن را ترسیم میکند، نگاه ما به این تفاهمنامه کاری سازمانی نیست، بلکه اقدامی دلی است، ما کارهای در دست اقدام در قالب این تفاهمنامه را ذخیره عقبای خود و به نوعی ادای دٍین به آستان نورانی حضرت رضا علیهالسلام میدانیم.
امیدواریم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گامی نو در راستای نشر معارف دین برداریم
تولیت آستان قدس رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه خداوند را شاکریم که توفیق عنایت فرمود: تا در جهت نشر معارف دین و آموزههای نورانی اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهما اجمعین، گامی جدید و نو با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداریم، اظهار کرد: آستان قدس رضوی وظیفه اصلی خود در خدمترسانی به زائران و مجاوران را معطوف به مسائل معرفتی و دینی میداند.
حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی افزود: مبنای کار آستان قدس رضوی تلاش در جهت تحقق این فرمایش امام هشتم علیهالسلام است که فرمودند: «اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا، اگر مردم زیبایى و شکوه سخن ما را دریابند حتما به ما گرایش پیدا مىکنند و پیرو ما مىشوند.»
وی وجود نورانی و مبارک حضرت رضا علیهالسلام را یک حضور تمدنی در حوزههای مختلف هنری، معرفتی و دینی برشمرد و ابراز کرد: حضور حضرت رضا علیهالسلام را نباید تنها به فضای محدود صحنها، رواقها و مرقد شریف محصور کنیم، بلکه طبق فرمایش «اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا»، شعاع نورانی و مبارک این وجود مقدس میتواند کل عالم را تحت تأثیر قرار دهد و این وظیفه سنگین بر دوش ماست که از این معدن بسیار ارزشمند و گرانبها و این اقیانوس بیپایان و بیانتها بتوانیم به نحوی شایسته بهره برداریم.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: همانگونه که قرآن و معارف آن بیانتهاست، معارف اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهما اجمعین نیز بیانتها و بیپایان است، زیرا این حضرات نیز عِدل قرآن هستند، «إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا، کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی؛ همانا من در میان شما دو چیز سنگین و گران میگذارم، که اگر بدانها چنگ زنید هرگز پس از من گمراه نشوید، کتاب خدا و عترت من أهل بیتم.»
حجتالاسلام مروی تصریح کرد: در آغاز این همکاری مشترک دست نیاز خود را بهسوی وجود مقدس حضرت ثامن الحجج علیه آلاف تحیه و الثنا دراز میکنیم و از ایشان کمک و استعانت میجوییم، چرا که اگر عنایت و کمک خودشان نباشد قدمی از قدم، آن هم در مسیر مهم، تأثیرگذار و معنوی نشر معارف دینی، نمیتوانیم برداریم.
وی گفت: امیدوار هستیم این تفاهمنامه در مقام عمل بهگونهای اجرایی شود که نتایج آن برای مردم و زائران حضرت رضا سلام الله علیه، ملموس و مشهود باشد.