میزگرد «مسئله فلسطین و جنبش دانشجویی» به منظور بررسی وضعیت جهان اسلام در مواجهه با مسئله فلسطین با حضور فعالان دانشجویی در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسئله فلسطین ۷۰ سال است که مسئله اول جهان اسلام شده و همه مسلمانان به نوعی دغدغه برون رفت این مردم مظلوم را از یوغ اسرائیل دارند. در همین راستا، خبرگزاری دانشجو میزگردی تحت عنوان مسئله فلسطین و جنبش دانشجویی با حضور فعالان داشجویی در زمینه بین الملل برگزار کرد.
در این میزگرد محمد رضا عبیدیان، علیرضا فیروزی و معین رضیعی حضور بهم رسانده و به گفتگو درباره مسئله فلطین نشستند.
قسمت اول این میز گرد به شرح زیر است:
محمدرضا عبیدیان، عضو جنبش دانشجویی دانشجویان مسلمان عرصه بین الملل گفت: درباره موقعیتی که امروز جهان اسلام در مواجهه با مسئله فلسطین دارد باید بگویم در بررسی اجمالی که نسبت به رژیم صهیونیستی باید داشته باشیم، میبینیم که از لحاظ داخلی و سیاسی رژیم صهیونیستی دچار بحرانهایی است که تقریبا میتوان گفت که دچار فلج سیاسی شده؛ چرا که در کمتر از یک سال سه انتخابات در این کشور برگزار شد و هر دولت موقتی که روی کار آمد از نظر سیاسی و حقوقی نتوانست تغییرات چندانی در این رژیم غاصب انجام دهد.
وی ادامه داد: وضعیت سیاسی داخلی اسرائیل تقریبا به بن بستی رسیده است و در بدترین شرایط روانی که جریانهای مقاومت در منطقه توانمندیهای خود را رو به افزایش گذاشته اند، بحرانهای سیاسی اسرائیل رخ داد. در وضعیتی که حزب الله نسبت به سالهای قبل بسیار توانمندتر شده است و یا در مسئله حمله به آرامکو که برای اسرائیل پیام بزرگی داشت نشان دهنده این مسئله است که اسرائیل از درون خود دچار مشکل شده است.
این فعال دانشجویی حوزه بین الملل اضافه کرد: نکته بعدی درباره اسرائیل است که فرماندهان ارشد این رژیم در اوایل سال ۲۰۱۹ برنامهای را در سه لایه برای مقابله با ایران و جریان مقاومت در منطقه طراحی کردند که هدفشان تقویت توانایی حملات دقیق موشک هایشان و تقویت ساماندهی هوایی و تقویت توانایی ارتش بود و قرار بود تا ژانویه ۲۰۲۰ این مسئله عملی شود، اما به دلیل مشکلاتی که در داخل خود اسرائیل وجود داشت، امکان تامین مالی این موضوع برایشان به وجود نیامد که این امر در آمادگی ارتش و امنیت سربازان هم تاثیر میگذاشت.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط بحران سیاسی داخلی و نگرانی و ترس آنها از جریان مقاومت و خطراتی که از جانب سوریه احساس میکنند و همچنین خطراتی که حتما امروز از جانب نوار غزه نیز حس میکنند زوال اسرائیل مسئله دست نیافتنی نیست؛ چرا که پیش از این فلسطین با دست خالی در مقابل اسرائیل مقاومت میکرد، اما امروز نوار غزه پهپاد به اسرائیل میفرستد و با او میجنگد.
عبیدیان تصریح کرد: اسرائیل به دنبال این است که به هر نحوی که شده با کشورهای عربی ارتباط ایجاد کند تا فضای حیاتی در منطقه داشته باشد و البته خیلی از حکام مرتجع منطقه هم چراغ سبز نشان دادند و در معامله قرن و دفاع از آمریکا و حمایت از اسرائیل برخاستند و به فلسطین پشت کردند. اما واقعیت این است که ملتهای منطقه بیدار هستند و روز به روز نفرت شان از سیاستهای رژیم صهیونیستی رو به افزایش است؛ حتی مردم یمن که درگیر جنگ هستند نیز هنوز به مسئله فلسطین اهمیت میدهند و آن را جزو مسائل مهم و اصلی جهان اسلام میدانند.
وی ادامه داد: ماهیت اصلی اسرائیل برای نسل جدید باید افشا شود و حمایت از فلسطین وظیفه هر مسلمانی است چه در جنبههای مادی و چه در جنبههای معنوی با توجه به امکاناتی که دارد از این مسئله حمایت کند.
این فعال دانشجویی حوزه بین الملل اظهار داشت: آمریکاییها و کشورهای غربی یک سیاست مشترکی به نام صلح خاورمیانه را اتخاذ کردند که در آن روابط اسرائیل در منطقه به رسمیت شناخته شود که رهبری هم درباره آن تاکید کردند و هشدار دادند اگر سازشی با اسرائیل صورت بگیرد به معنی آوارگی همیشه ملت فلسطین خواهد بود.
عبیدیان افزود: درباره فلسطین اگر به دنبال آزادی آن هستیم باید بدانیم که آزادی فلسطین در گرو اتحاد کشورهای اسلامی اتفاق میافتد و ما مکرر در صحبت هایمان گفتیم که مخالفت با اسرائیل به معنای یهودستیزی نیست؛ بلکه اهمیت این امر را نشان میدهد که رژیم غصبی و کودک کشی که در منطقه به وجود آمده است، باید از بین برود و سرنوشت کشور فلسطین به دست خود مردم فلسطین تعیین شود. مسئله اصلی این است که جنبش دانشجویی به عنوان یک قشر فعال و به عنوان بلندگوهای اصلی جامعه باید مواضع خود را اعلام کند تا یک صدای واحدی را درباره موضوع فلسطین مطرح کنیم و به نتیجه برسیم.
معین رضیعی، عضو اتحادیه انجمن دانشجویان مستقل سراسر کشور و فعال بین الملل با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی چه نقشی در پیشبرد اهداف تمدن اسلامی و آزادسازی فلسطین میتواند داشته باشد، گفت: دولتی بودن فعالیت دانشجویان یکی از آفتهای جنبش دانشجویی طی سالهای اخیر بوده است؛ به این معنا که برنامههایی که گرفته میشود تحت تاثیر سیاستهای دولت بوده و ممکن است دولتی سیاست هایش موافقت با حمایت از قدس بوده باشد و ممکن است دولتی سیاستش مخالف با مسئله قدس باشد. در حالتی که دولت موافق حمایت از قدس باشد، باز هم در برنامههای دانشجویی که گرفته میشود دخالت دولتها و دیدگاههای متفاوت آنها دخیل است و نمیتوان گفت که برنامهها صرفا دانشجویی بوده است.
وی در ادامه گفت: در کشورهایی که مخالف سیاستهای آزادی قدس هستند مثل جمهوری آذربایجان قطعا محدودیتهایی در حوزه رسانه و یا به صورت فیزیکی و بازداشت و موارد این چنینی باعث میشود که فعالیتهای دانشجویان در این زمینه اثرگذاری لازم را نداشته باشد و یا اصلا دیده نشود. بعد از سال ۲۰۱۰ ساختار شورای کشورهای اسلامی عملا تاثیرگذاری خود را از دست داد مثلا اتحادیه کشورهای عربی که متشکل از ۲۲ کشور جهان اسلام است تاثیرگذاری اش کمتر از تاثیرگذاری گروههای مقاومت مردمی است که بعد از سال ۲۰۱۰ شکل گرفته اند. این گروههای مقاومت مردمی و حتی یک شهر درگیر جنگ یمن هم تاثیرگذاری شان در منطقه بسیار بیشتر از این ۲۲ کشور بوده است چه در فضای سیاسی و چه در رسانه ها. این نکتهای است که ما باید تلاش کنیم تا از فضای دولتی بودن فعالیتها خارج شویم.
این عضو اتحادیه انجمن دانشجویان مستقل ادامه داد: در حال حاضر در دورانی هستیم که اسرائیل از ضعیفترین موضوع خود در ۷۰ سال گذشته در منطقه قرار دارد و حتی نفوذ آمریکا هم در این قلمرو کمتر شده است. آن آمریکایی که بعد از ۱۱ سپتامبر قصد نفوذ در منطقه را داشت الان بعد از گذشت دو دهه از آن اتفاق نه تنها نفوذ و گسترش آمریکا در منطقه زیاد نشده است بلکه کمتر هم شده است.
این دانشجوی فعال حوزه بین الملل اظهار داشت: در بحث بین الملل باید یک ساختار دانشجویی فارغ از دولتها تشکیل شود که مبتنی بر گفتمانی که رهبری از دانشجویان مطالبه کرده اند، باشد و آن گفتمان چیزی نیست جز استکبارستیزی در منطقه. استکبارستیزی نقطه مشترک تمام دانشجویان در منطقه است؛ حتی اگر در مصادیق با هم اختلاف نظر داشته باشیم، اما در اصل بد بودن استکبار همگی وحدت داریم و این همان گفتمانی است که رهبری هم بر آن تاکید داشتند.