کد خبر:۸۲۰۱۰۲
گزارش |

هیچ چیز ثابت باقی نمی‌ماند / ماندگارترین تغییرات سال ۲۰۱۹ روی کره زمین

مناظر، اقیانوس‌ها و دامنه‌های کوهستانی همه در مقایسه با طول عمر انسان پایدار به نظر می‌رسند، اما زمین می‌تواند گاه و بیگاه به سرعت و طرز چشمگیری تغییر کند.

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محدثه قاسمی - اکثر مواقع، فکر می‌کنیم که زمین زیر پایمان همیشه همین گونه می‌ماند. مناظر، اقیانوس‌ها و دامنه‌های کوهستانی همه در مقایسه با طول عمر انسان پایدار به نظر می‌رسند، اما زمین می‌تواند گاه و بیگاه به سرعت و طرز چشمگیری تغییر کند. سال گذشته میلادی برخی از آن لحظه‌ها، از آتش سوزی‌های که اکوسیستم‌ها را تغییر دادند تا زمین لرزه‌هایی که توپوگرافی زمین را در یک لحظه جدید کرد، مشاهد شد. در اینجا برخی از ماندگارترین تغییرات سال ۲۰۱۹ روی کره زمین آورده شده است:

آمازون می‌سوزد
طبق آمار موسسه تحقیقات فضایی برزیل (INPE)، میزان آتش سوزی در برزیل و آمازون در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد بیشتر شده است. دود ناشی از آتش سوزی در ماه آگوست، روز سائوپائولو را به یک شب خاکستری تبدیل کرد. آتش سوزی نتیجه تلاش انسان در از بین بردن بوته‌ها و ایجاد راه‌هایی برای کشاورزی بود، اما شرایط خشکسالی باعث شد تا بسیاری از این آتش سوزی‌ها از کنترل خارج شوند. این سوختگی‌ها با تداخلات انسانی باعث از بین رفتن سریعتر جنگل‌های آمازون شد. طبق گزارش INPE، جنگل زدایی در بزریل در جولای سال ۲۰۱۹، حدود ۲۷۸ درصد افزایش یافته است.

یخ‌های قطب شمال نازک شده است
در ادامه روند‌های حیرت انگیز، سال ۲۰۱۹ شاهد کاهش یخ‌های دریای قطب شمال بود. طبق پیش بینی ها، دریا‌های بدون یخ در آینده در عرض‌های جغرافیایی در حال افزایش اند. محققان امسال دریافتند که قدیمی‌ترین و ضخیم‌ترین یخ دریای قطب شمال، دو برابر سریعتر از یخ‌های دریایی ناپدید می‌شود. محققان تخمین می‌زنند که یخ‌های قطب شمال تا سال ۲۰۴۴ ممکن است به صورت فصلی از بین بروند.

رانش زمین کشنده در جایاپورا
در ماه مارس، باران‌های بی امان در دامنه‌های شیب دار در منطقه پاپوا اندونزی به رودخانه‌های گل و زباله تبدیل شدند. بیش از ۱۰۰ نفر کشته شدند و تقریبا به همین تعداد هنگام رانش زمین در دهکده‌ها گم شدند. براساس اعلام انجمن‌های صلیب سرخ و هلال احمر، سیل‌های ناگهانی هزاران نفر از ساکنان را از خانه‌های خود بیرون رانده است. سیل‌ها و رانش زمین باعث ایجاد زخم در دامنه کوه‌ها و آلوده شدن آب آشامیدنی شده است.

پرو در اثر زلزله لرزید
ساعت ۲:۴۱ دقیقه به وقت محلی در تاریخ ۲۶ ماه می، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۸.۰ ریشتر در نزدیکی شهر کوچک یوریماگاوا، پرو رخ داد. تعداد کشته شدگان به لطف موقعیت دوردست زمین لرزه و منشاء عمیق پوسته زمین، به یک مورد محدود شد. اما این زمین لرزه انرژی معادل انرژی ۶ میلیون تن ماده منفجره را آزاد کرد. این پدیده منظره را در این منطقه به طور دائمی تغییر داد.

آتشفشان
آتشفشان Raikoke، در مجمع الجزایر قله‌های آتشفشانی بین شبه جزیره کامچاتکا روسیه و جزیره هوکایدو ژاپن، از سال ۱۹۲۴ تا ۲۰۱۹ خاموش بوده است. در ۲۲ ژوئن، Raikoke منفجر و یک ابر خاکستری در ارتفاع ۱۳ کیلومتری پدیدار شد. دور بودن از فوران به این معنی بود که فقط مسافرت‌های هوایی تحت تاثیر قرار گرفتند و هماپیما‌ها مجبور بودند برای جلوگیری از کاهش دید مسیر خود را از ابر خاکستری منحرف کنند. دامنه‌ها با لایه‌ای از خاکستر پوشیده شدند و پوشش گیاهی در این منطقه در زیر خاکسر دفن شد.

«جزیره زلزله» ناپدید شد
به همان سرعت که در سال ۲۰۱۳ پدیدار شد، «جزیره زلزله» پاکستان در سال ۲۰۱۹ ناپدید شد. جزیره زلزله، در طی یک زمین لرزه به بزرگی ۷.۷ ریشتر در سپتامبر ۲۰۱۳ ایجاد شد و بیش از ۸۰۰ نفر را در جنوب غربی پاکستان به هلاکت رساند. همانطور که برخورد صفحات عربستان و اوراسیا، گل و تخته سنگ را به سطح زمین آورد. جزیره حاصل ۲۰ متر بالاتر از اقیانوس بوده، ۹۰ متر عرض و ۴۰ متر طول دارد. محققان ناسا می‌گویند که این طول عمر کوتاه برای جزایری که با آتشفشان‌های گلی ایجاد شده اند، طبیعی است.

دوریان، باهاما را ویران کرد
این طوفان زیرساخت‌های انسانی را در جزایر ویران کرد و ده‌ها نفر را کشت. طوفان همچنین قسمت اعظمی از اکوسیستم طبیعی باهاما را خراب کرد، درختان را از بین برد و حیوانات وحشی را که به اکولوژی جزایر متکی است، تهدید کرد. دانشمندان نگران هستند که این پدیده ممکن است آخرین باقی مانده‌های باهاما را از بین برده باشد. زیستگاه پرندگان در این جزیره برای گونه‌های نادر در معرض خطر قرار گرفته است.

اقیانوس آرام گرمتر شد
اقیانوس آرام موج گرمی دریایی را با اهمیت غیرمعمول تجربه کرد. این گرما در حدی بود که زندگی موجودات دریایی را تحت تاثیر قرار داده است. دمای سطح دریا ۳ درجه سانتی گراد گرمتر از میانگین بوده است. این امواج حرارتی باعث افزایش دائمی دمای دریا نمی‌شوند، اما دانشمندان نگران اند که این گرم شدن‌ها مکررا تکرار شود. سیسکو ورنر، مدیر برنامه‌های علمی اداره ملی اقیانوس و اتمسفر گفت: ما با رویداد‌های مشابه در سراسر جهان آموختیم که اتفاق‌های غیرمنتظره و غیرمعمول در حال رایج شدن هستند. 

جو غنی‌تر از کربن شد
شاید آخرین تغییر کره زمین در سال ۲۰۱۹، ادامه پمپاژ کربن به اقیانوس‌ها و جو باشد که در این سال به رکورد بالایی رسیده است. طبق گزارشی از پروژه Global Carbon، فعالیت‌های انسانی - از کشاورزی گرفته تا حمل و نقل به صنعت - تقریباً در سال ۲۰۱۹ حدود ۴۳.۱ میلیارد تن کربن ساطع کرده است. این امر باعث می‌شود سال ۲۰۱۹ رکورددار شود و رکورد قبلی در سال ۲۰۱۸ را بشکند. کربن دی اکسید دهه‌ها تا قرن‌ها در جو باقی می‌ماند، بنابراین انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در سال ۲۰۱۹ آینده‌ای بسیار متفاوت را رغم می‌زند. طبق آمار، بدون کاهش سریع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، پیش بینی می‌شود جو تا سال ۲۱۰۰، ۵.۴ درجه فارنهایت (۳ درجه سانتیگراد) گرم‌تر شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار