مرکز رشد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان جایی برای حمایت از همه نوع ایده خلاق است تا بعدها همینها، کشور را حمایت کنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از هدفهای مراکز رشد رسیدن به علمی است که به پول برسد. علمی که به پول نرسد ارزشمند نیست. در این راستا نیز برای اینکه دانشگاهها محققان خود را در این زمینه سوق دهند، مراکز رشد را تعریف کرده اند.
یکی از مراکز رشدی که ایدههای خیلی خوب اساتید را به سمت تولید سوق میدهد مرکز رشد و فناوری دانشگاه شهید مدنی آذربایجان است. با یونس بیگی خسروشاهی، مدیر مرکز رشد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به گفتگو نشستیم.
دانشجو: هدف کلی مراکز رشد چیست؟ مراکز رشد علم اعضای هیئت علمی دانشگاه و اشخاص مختلفی که میتوانند ایدههای خوبی داشته باشند را، بال و پر میدهد و از آنها حمایت میکند. بنده تجربه فعالیت در مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی و سهند تبریز داشته ام و تاکنون چندین محصول دانش بنیان در زمینهای مهندسی بافت ارائه کردم.
دانشجو: ملاک تشخیص شرکتهای دانش بنیان چیست؟ شرکتی که یک محصول دانش بنیان داشته باشد، به عنوان شرکتهای دانش بنیان شناخته میشودو خوشبختانه دولت در این زمینه از این شرکتها حمایت می کند. مراکز رشد پایه اولیهای هستند برای اینکه بتواند شرکتها را به سمت موضوعات دانش بنیان سوق دهند.
دانشجو: شرکتهای دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه چقدر فعال هستند؟ شرکتهای مختلفی در مرکز رشد دانشگاه مستقر هستند که فعالیت زیادی ندارند. همچنین شرکتهای بسیار موفقی هم داریم. چهارشرکت ما بعد از استقرار در این مرکز، جزو مراکز دانش بنیان شده اند. بعضی وقتها پستی و بلندهای در این کار وجود دارد ولی به محققان پیشنهاد میکنم به مراکز رشد بروند و از حمایتهای این مرکز بهرمند شوند تا مانند باقی شرکتهای موفق، فرصت خوبی در اختیار آنها قرار داده شود.
دانشجو: از مرکز رشد دانشگاه بگویید. مرکز رشد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان زیر شاخهای از پارک علم و فناوری را دارد و نماد پارک علم و فناوری در کنار این مرکز وجود دارد . همچنین مکان و فضای مناسبی در اختیار دارد.
هدف ما در مرکز رشد دانشگاه، این است که ایدههای نو را بپرورانیم، ایدههایی که بنا به دلایلی نتوانستند شرکتی را تاسیس کنند، آنها را مورد حمایت قرار میدهیم و هزینههای اولیه استارتاپ شرکتها را در این مرکز سرشکن کنیم.
دانشجو: از شرکتهای نو پا چگونه حمایت میکنید. این کار در مرکز رشد دانشگاه در حال انجام است و هر کسی که در ذهن خود ایده خوب داشته باشد و در مورد آن مطالعه کرده، میتواند از تجربیات در این مراکز استفاده کند. حضور در این گونه مراکز این امید را ایجاد میکند که با تلاش و حمایت مسوولان میشود بعد چند سال آینده خوبی رقم زد. خوشبختانه دربهای مرکز رشد دانشگاه بر روی افراد باز است.
دانشجو: محققان چگونه با مرکز رشد دانشگاه شهید مدنی ارتباط بگیرند. علاقه مندان میتوانند از سایت دانشگاه با مرکز رشد دانشگاه و همچنین پارک علم و فناوری استان ارتباط بگیرند. در فرمهای اولیه ایدههای اولیه خود را مطرح میکنند. روی ایدههای مطرح شده بررسی بیشتری انجام میشود که آیا این ایده به ثمر میرسد یا نه.
این کار هم اکنون در قالب طرحی در حال اجراست. طرح شتاب در اسفند ماه برگزار میشود و دانشجویان میتوانند ایدههای خوب خود را مطرح کنند و به مراکز رشد سوق داده میشوند. در مرکز رشد جلسات و دورههای مفیدی برای ایده پردازان برگزار میشود.
دانشجو: هدف مرکز رشد دانشگاه چیست؟
مرکز رشد دانشگاه مدنی به دنبال این است که حداقل ۲۰ شرکت خوب و فعال داشته باشد. کسانی که وارد این مرکز شوند با محیط شاد و محیط کاری بسیار فعال روبرو شوند. کشور ما به ایدههای مختلف نیاز دارد. پس باید آنها را حمایت کرد تا بعدها ایدهها کشور را حمایت کنند.