مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز از طراحی و ساخت سامانه هوشمند تشخیص استفاده از ماسک در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز خبر داد.
علی پورزیاد، مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به طراحی نرم افزار و ساخت لوازم سخت افزاری سامانه هوشمند تشخیص پوشش ماسک در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز گفت: این سامانه با استفاده از تکنولوژی به روز یادگیری عمیق طراحی شده وبا دقت بسیار بالا و به صورت آنی، استفاده یا عدم استفاده از ماسک در افراد را تشخیص داده و هشدارهای لازم را بصورت سمعی وبصری بوسیله زنگ هشدار ویا رنگ اعلام میکند.
پورزیاد این دستاورد فنآورانه را در امتداد فعالیتهای شرکتهای مرکز رشد دانشگاه تبریز در عرصه پیشگیری و مقابله با شیوع کرونا دانست و مطرح کرد: در شرایط کنونی شیوع بحران کرونا وضرورت استفاده از ماسک با استفاده از این سیستم و امکان اتصال به کنترل گیتها و دربهای ورودی ادارات، بانکها، سازمانها، کارخانجات، بزرگ وسایراماکن عمومی از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری میکند.
گفتنی است، این سامانه قابلیت یکپارچه سازی با سیستم دوربینهای نظارتی موجود را دارا است و نیاز به هیچ سخت افزار اضافی ندارد. همچنین در مکانهایی که مجهز به دوربین و یا رایانه نیستند، بصورت پکیج کامل شامل دوربین و پردازنده مستقل ارائه میشود و هیچ محدودیتی در تعداد افراد مورد بررسی و تعداد دوربینهای نظارتی تحت کنترل ندارد.
شایان ذکر است، «شرکت مهندسی آذر صنعت کهربا تراشه» مستقر در مرکز فناوری دانشگاه تبریز که در زمینه فناوریهای نوین مبتنی بر هوش مصنوعی و پردازش سیگنال فعالیت میکند و از دیگر محصولات نوآورانه این شرکت، سامانه هوشمند تشخیص کلاه بهداشتی است که در خطوط تولید صنایع غذایی وجود پوشش کلاه بهداشتی در افراد را به صورت لحظهای و خودکار بررسی کرده و هشدارهای لازم را اعلام میکند.