یکی از دانشجویان دانشگاه ایلام گفت: مسئولان دانشگاه ایلام به یکباره و بدون اطلاعرسانی قبلی به دانشجویان، تصمیم به عدم عقد قرارداد با سرویسهای ایاب و ذهاب دانشجویی برای ترم تحصیلی جدید گرفتهاند.
یکی از دانشجویان دانشگاه ایلام در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: متاسفانه اخیرا در دانشگاه ایلام شاهد هستیم همانقدر که دروس دانشگاه و سیستم آموزشی منشأ غربی دارد، تصمیم گیریهای مدیریتی دانشگاه نیز منشأ لیبرالی دارد. به عنوان نمونه در دانشگاه ایلام در حیطه مسائل صنفی بیشتر صرفه اقتصادی آن، مد نظر است نه اثر اجتماعی و فرهنگی. به طور مثال، عدم واگذاری ناگهانی خوابگاه به دانشجویان سنواتی و شبانه علیرغم وجود ظرفیت در خوابگاهها در ابتدای سال تحصیلی در نهایت ایجاد نظم به عنوان تنها دلیل آن مطرح شد، در حالی که مسائل عدیده گریبانگیر دانشجویان دیده نشد، خوابگاههای خودگردان بعد از چند هفته تعطیل شدند و دانشجویان سرگردان و بلاتکلیف بودند، این مسئله، جدای از آسیبهای اجتماعی بروز یافته حاصل این نوع تصمیمها است که از ذکر نمونههای عینی آن معذورم.
این دانشجوی دانشگاه ایلام اضافه کرد: اخیرا تصمیم دیگری در دانشگاه ایلام مطرح است که به مراتب برای دانشجویان نگران کنندهتر است. عدم عقد قرارداد با سرویسهای ایاب و ذهاب دانشجویان برای ترم جدید، تصمیمی است که اخیرا مسئولان دانشگاه گرفته اند، هر چند مطمئن نیستیم مسئولان تا چه حد خواستار اجرای آن هستند. اما به هر حال این طرح ایراداتی دارد و برای کاهش هزینهها میتوان تمهیدات دیگری اندیشید نه اینکه قراردادی با سرویسهای ایاب و ذهاب دانشجویان منعقد نکرد!
وی ادامه داد: اولین دلیل، مسئله سیستم مالی هزینه کرد برای اتوبوسها است. بسیاری از دانشجویان که هرگز از اتوبوسها استفاده نکرده اند برای تسویه حساب خدمات دانشگاه این هزینه را باید بپردازند، که این مشکل را دانشگاه میتواند با تعریف درخواست استفاده از سرویس مثلا به عنوان یک واحد درسی در هنگام انتخاب واحد از دانشجوها اخذ کرده و به قراردادن باجه در ایستگاه اتوبوسها به صورت الکترونیک ارائه خدمت کند.
این دانشجوی دانشگاه ایلام افزود: دومین دلیل، استفاده دانشجویان دانشگاههای دیگر از سرویس دانشگاه ایلام است که آن نیز به گونهای دیگر قابل برخورد است نه حذف صورت مسئله! دانشگاه میتواند با رایزنی با سایر دانشگاهها و عقد قرارداد و تفاهم نامه مشکل را حل کند. باید توجه داشت که در صورت نبودن سرویس در دانشگاه ایلام، دانشجویان نیز از سیستم ایاب ذهاب دانشگاههای دیگر مثل علوم پزشکی استفاده خواهند کرد که خود محل آسیب دیگری است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از معضلاتی که دانشجویان در این زمینه با آن درگیرند این است که در صورت وقوع سانحه، ساز و کار مشخصی برای پیگیری دعوا و شکایات وجود ندارد و رانندههای سرویس دانشگاه از مسئولیت ناپذیری نهادها ناراضی هستند. به علت کمبود سرویسهای دانشگاه، اتوبوسهای فعال در این سرویس مجبورند بیش از ظرفیت مجاز مسافر سوار کنند که خود عامل بروز حادثه است و اتفاقا نیاز است به تعداد این سرویسها افزوده شود، ولی متاسفانه بالعکس مسئولان در صدد حذف آنها هستند.
وی ادامه داد: دلیل دیگر نیز هزینهای است که به جهت حمل و نقل دانشجویان از خوابگاه به دانشگاه و بالعکس پرداخت میشود که برای دانشگاه خوشایند است، این در حالی است که دانشگاه ایلام در دامنه کوه قرار دارد و مسیر رفت و آمد دانشجویان پسر سنگلاخی است و این مسیر در شرایط بارندگی غیر قابل عبور است. همچنین، بین خوابگاه پسران و دانشگاه کانالی به عمق و عرض ۲ متر وجود دارد که پلهای روی این کانال نیز طی هفتههای اخیر برداشته شده است.
این دانشجوی دانشگاه ایلام یادآور شد: در صورت اجرای طرح عدم انعقاد قرارداد با سرویسهای ایاب و ذهاب دانشجویی، اختلالاتی برای دانشجویان ایجاد میشود که از جمله آن میتوان به ایجاد ترافیک و اختلالات رفت و آمدی در ورودی دانشگاه و بالا رفتن هزینههای تحصیل در شرایط مشکلات معیشتی و مشخص و منظم نبودن ساعات حضور اتوبوسها در ایستگاهها و بروز بی نظمی در رفت و آمد دانشجویان و حضور به موقع در کلاسهای درس و همچنین سوء استفاده افراد و امکان حضور هر کس غیر از دانشجویان، کارکنان و اساتید در سرویسها (در نظر بگیرید یک توزیع کننده مخدر از این فرصت سوء استفاده کند! و این خود مسبب بروز فاجعههایی برای دانشجویان میشود) اشاره کرد.
وی ابراز کرد: همچنین، فشار روانی این اقدام، خاصه با توجه به نرخ کرایهای که پیشنهاد شده و محدود شدن ایستگاه سرویسها و ساعات سرویس دهی، برای دانشجوها خوشایند نیست، به نظر میرسد این تصمیم همچون گران شدن یکباره قیمت بنزین به طور ناگهانی به دانشجویان اعلام شود و یکباره اجرایی شود. علاوه بر این، رانندههای اتوبوس همانگونه که تعهدی به دانشگاه نخواهند داشت، نسبت به اعمال و رفتار دانشجویان هم تعهدی نخواهند داشت و اگر شخصی خارج از دانشگاه در صدد ایجاد مزاحمت باشد، راهی برای پیگیری دانشجویان وجود ندارد.