آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۱۱۱۹
یادداشت دانشجویی |

شفافیت، حلقه گم شده کشور

شفافیت حلقه گمشده این روز‌های کشور است. هر چند دستگاه‌های مختلف با درجات متفاوت برای رسیدن به شفافیت قانون‌گذاری کرده‌اند، اما با ضعف در عملیاتی کردن این قوانین رو به رو هستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حامد علی زاده،می‌توان گفت شفافیت حلقه گمشده این روزهای کشور است. هر چند دستگاه های مختلف با درجات متفاوت برای رسیدن به شفافیت قانون گذاری کرده اند اما با ضعف در عملیاتی کردن این قوانین رو به رو هستند. از آنجایی که شفافیت در بخش تصمیم گیری، اجرا و مشارکت مردم در آن ارتباط مستقیمی با میزان مشروعیت حکومت دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

 از این رو درخواست می شود مسئولین مربوطه در دولت، شورای عالی امنیت ملی به مانند سردار حاجی زاده در جلوی دوربین ها قرار گرفته و به طور شفاف با مردم صحبت کنند و حتی اگر منتظر تکمیل تحقیقات برای اطلاع رسانی هستند، فضا را رها نکرده و اجازه ندهند گمانه زنی ها ادامه داشته باشد و دو حرکت عظیم و مهم حضور با شکوه مردم در تشییع پیکر شهید سردار سلیمانی و حمله موشکی به پایگاه عین الاسد امریکا کمرنگ جلوه کند  بلکه کلیات مطرح شود و یک بازه زمانی برای تکمیل تحقیقات مشخص کرده و این قول را به مردم بدهند که پس از آن اطلاعات کامل در اختیارشان قرار خواهد گرفت و برخورد قاطع با متخلفین صورت خواهد گرفت.

 ما در دورانی قرار داریم که از تاثیرگذارترین شاخصه های آن انقلاب ارتباطات و اطلاعات است. این تحول در حوزه ارتباطات و اطلاعات بسترهای زیادی را ایجاد کرده و به عنوان یک شاخص قدرت برای کشورها و ایدئولوژی ها محسوب می شود که با استفاده از آن به بسط و گفتمان سازی دیدگاه های خود پرداخته و دولت ها و ملت ها را با خود همراه می کنند و از این طریق هزینه های حاصله از کنش های نظامی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی خود را به شکل چشم گیری کاهش می‌دهند.

 همانطور که در این چند روز کشور ایالات متحده و به دستور ریاست جمهوری آن دست به یک حرکت تروریستی زده و یکی از بزرگ ترین فرماندهان نظامی ما را آن هم نه در میدان نبرد بلکه در یک فرودگاه غیر نظامی به شهادت رسانده و پس از آن ممنوعیت ورود برای مردم ما ایجاد کرده است و تهدید به حمله به پنجاه و دو نقطه کلیدی و فرهنگی کشور کردند.

حال با عدم نکته سنجی عده ای در داخل، همان ها با قدرت رسانه ای که دارند توییت می زنند که همراه مردم هستند و با مانور دادن بر روی حادثه هواپیمای بویئنگ که در واقع مقصر اصلی آن خود آمریکایی ها چه به صورت مستقیم و غیر مستقیم هستند، فشار افکار عمومی، رسانه ها و فعالین حقوق بشری که تا قبل از اعلام صادقانه سپاه مبنی بر هدف قرار گرفتن هواپیما توسط پدافند خودی که آن هم فریب رادارهای پدافند توسط شیطان بزرگ بوده است، علیه ترامپ و حرکت تروریستی آن موضع می‌گرفتند را با خود همراه کند و از هزینه های اشتباه و غلط بزرگ خود در سطح بین المللی بکاهد. و یا حضور شخص سفیر انگلستان در اعتراضات که یک نمونه واضح از نقض فعالیت ها و وظایف دیپلماتیک محسوب می‌شود می‌خواهند افکار عمومی را فریب داده و مقصر بودن خود را به همراه بودن با مردم تغییر بدهند که همان نمونه عینی عوض شدن جای شهید و جلاد است.

 بنابراین در این شرایط ابتدا از دستگاه دیپلماسی و شخص وزیر امور خارجه درخواست می‌شود برای رفع ابهام از این موضوع که چه صلاح دیدی برای واسطه گری و آزاد شدن سفیر انگستان وجود داشته؟!، تنها  به تذکر و احضار بسنده نکرده و این سفیر را به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کنند و هر چه زود تر او را اخراج نمایند.

 در آخر از مردم و به خصوص دانشجویان بصیر کشور خواستاریم تاریخ کشور عزیزمان ایران را و خصوصا تاریخ دشمنی های ایالات متحده و روباه پیر (انگلیس) را مدنظر قرار بدهند و اجازه ندهند که دشمنان از این داغ خانواده بزرگ ایران که از شهادت سپهد قاسم سلیمانی بر ما وارد کردند و در ادامه آن حوادث دیگری را رقم زدند که داغ ما را سنگین تر کرد، سو استفاده کنند.
 
همچنین نیاز است مردم، از مسئولین دولتی و امنیتی مطالبه نموده و منتظر روشن شدن سریع این اتفاقات باشند و در عین حال از اتفاقات دیگر کشور عقب نمانند و با هوشیاری تمام مسائل کشور را رصد کرده و  به خصوص از مسئله بسیار مهم سیل در مناطق جنوب شرقی و سیستان بلوچستان غافل نمانند.

حامد علی زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار