دفتر تحکیم وحدت درباره خوب و بد ضبطی شدن برنامههای سیما جهت افزایش غنای محتوای آنها به رئیس سازمان صداوسیما نامه نوشتند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دفتر تحکیم وحدت درباره خوب و بد ضبطی شدن برنامههای سیما جهت افزایش غنای محتوای آنها به رئیس سازمان صداوسیما نامه نوشتند.
متن نامه دفتر تحکیم وحدت به علی عسکری رییس سازمان صداوسیما پیرامون به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما
همانطور که مستحضرید رسانه ملی رسان مردم بوده و روابط عمومی دولتها محسوب نمیشود و از آزادی آن در حدود قوانین اسلام و قانون اساسی باید به بهترین وجه پاسداری شود. این دانشگاه عمومی باید تمام دغدغه اش اعتلای فکر مردم بوده، مربی و پرورش دهندهی اذهان عمومی باشد. تفاوت رسانهی ملی جمهوری اسلامی با رسانههای سایر کشورها باید در مداری باشد که بر گرد آن میچرخد و واضح است که مدار در حکومت اسلامی باید بر حفظ حق و احترام مردم بچرخد. حال آنکه رسانهای که بر این مدار میچرخد، مخاطب را بنا بر کرامت انسانیش، یک مخاطب عاقل و بالغ حساب کرده و به جای محدود کردن آگاهی آن، سعی به ایجاد فضای هم اندیشی و گفت وگو میکند.
این روزها خبرهایی میرسد که "حاکی از ضبطی شدن برنامههای سیما جهت افزایش غنای محتوای آن میباشد. "، اما این نکته مغفول است که ما غنای محتوا را میخواهیم، تا شنیده شود وشنیده شدن، مخاطبانی را میخواهد که تمایل به برنامههای رسانهی ملی داشته باشند. واضح است که مخاطب تفاوت برنامهی ضبطی و غیر ضبطی را در میزان فهمی میداند که آن رسانه برای وی قائل است. هنگامی که رسانهای مخاطب خود را ناتوان در تحلیل مسائل دانسته تاجایی که برنامه هایش را به برنامههای ضبطی تقلیل میدهد، نباید توقع داشته باشد که مردم اعتماد خود را به آن اهدا کنند.
از طرفی در جمهوری اسلامی برای مردم حق نظارت بر مسئولین در نظر گرفته شده است و لازمهی آن شفافیت است. هنگامی که رسانهی ملی در ایجاد بستر شفافیت وآگاهی بخشی برای نظارت مردمی ناتوان بشود، مردم برای احقاق حق آگاهیشان به سمت رسانههایی گرایش پیدا میکنند که بی انصافانه به تخریب اذهان عمومی نسبت به اصل حکومت پرداخته و این مسئله میتواند آسیبهای جبران ناپذیری به اعتقاد مردم نسبت به نظام وارد آورد، که مسبب آن محافظه کاری مسئولان رسانه در انتقال اطلاعات به مردم است.
واضح است که نسبت به تمامی نهادهای اجرایی میتواند نقدهایی وجود داشته باشد، محدود کردن این نقدها وحذف آنان به جای پاسخگویی به آن، تحدید حق آگاهی و نظارت مردمی ودرنتیجه تهدید جمهوری است. ما ازمسئولان رسانهی ملی توقع داریم به جای پاک کردن صورت مسئله و انتخاب راه حلی همچون راه حل پیش رو تلاش کنند صلاح مردم و حق آگاهی ونظارت آنان را معیار قرار داده، بستر گفتگو، یعنی مطرح شدن انتقادات کارشناسان و از آنطرف پاسخگویی به این نقدها را ازجانب نهادهای مربوطه فراهم کنند و با دادن تریبون به پاسخ دهندگان و پرسش کنندگان این مشکل راحل کنند و بدانند حق مردم، امری نیست که با بهانه هایی، چون مصلحت اندیشی و بن مایههایی از محافظه کاری روسا حفظ شود و نیاز به استقامت انقلابی در مقابل فشارهای داخلی وخارجی دارد.
ما از شما به عنوان مدیر رسانهی ملی، انتظار داریم به شکلی مصمم در مقابل حفظ آگاهی و حق مردم استقامت ورزیده و نگذارید هیچ گونه خللی روند مدیریت این فضا را تحت الشعاع قرار دهد، حال آنکه حق مردم از سنگینترین حقوقی است که مسئولان بابت ان مورد سوال قرار خواهند گرفت.