مسئول قرارگاه جهادی امام رضای سیستان و بلوچستان گفت: جهادگران قرارگاه جهادی امام رضا برای ۲ خانواده سیل زده ظرف دو هفته خانه ساخته است.
حامد مقدم مسئول قرارگاه جهادی امام رضای سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره حضور در مناطق سیل زده گفت: قرارگاه جهادی امام رضای سیستان و بلوچستان حسب وظیفه ذاتی که دارد یکی از مواردی که باید ورود کند در بحث بحرانها و حوادث طبیعی و مواردی است که در نقاط مختلف کشور اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: با توجه به تجربهای که بچههای قرارگاه امام رضا در سیلهای سال اخیر در مازندران، خوزستان و لرستان داشتند پس از ورود به منطقه و شناسایی کامل ایم موضوع را رصد میکنند که کدام نقطه بیشترین آسیب را دیده و کمترین ورود افراد و NGOها را داشته است که در این رصد منطقه فنوج که در غرب بلوچستان هست و ۲۸۰ کیلومتر با چابهار فاصله دارد را انتخاب کردیم.
مقدم در این باره بیان کرد: این شهرستان در ۴ روز اول سیل راههای مواصلاتیش قطع بود و تماسهای تلفن و آنتن دهی تلفن نیز در آنجا قطع بود عملا مردم این منطقه هیچ ارتباطی با بیرون و فضای بیرون نداشتند و پس از ورود ما به منطقه که اولین گروه بودیم تقریبا توانستیم این مشکلات را برطرف کنیم و ما مدت ۱۳ روز است که در این منطقه مستقر هستیم همچنین قرارگاه جهادی امام رضای مازندران و قرارگاههای تهران تیمهای تخصصی شان را اعزام کردند و مجموعا با ۴۵ نیروی متخصص در امر عمرانی و امور بحران در این شهرستان ورود کردیم.
وی با بیان اینکه پس از اینکه شناسایی کردیم و دیدیم خیلی از واحدها و کپرها خراب شده اضافه کرد: مهمترین شغل مردم اینجا دامپروری است و جایگاه غیراستاندارد باعث تلفات بالای دام شده ورود ما به این عرصه بود که اولا درروستای رودبار فنوج ۲ خانه برای دو خانوادهای که خانه شان به طور کل در سیل تخریب شده بود در دست ساخت داریم و باید بگویم ظرف ۴۸ ساعت دیگر خانه تحویل میشود سقفشان زده میشود و در کمتر از ۱۵ روز این خانهها توسط جهادگران ما ساخته شده اند.
مسئول قرارگاه جهادی امام رضای سیستان و بلوچستان همچنین عنوان کرد: در منطقه دشت انبرآباد بچههای ما بزرگترین آغول منطقه را با مساحت ۳۲۰ متر را برای عشایر میزنند و در خود شهرستان فنوج هم چند مورد بحث ساخت سرویس بهداشتی داریم و در بخش کوتیک فنوج نیز یک آغول بزرگ اداث میکنیم.
ساخت ۱۵ روزه خانه برای سیل زدههای سیستانی توسط قرارگاه جهادی امام رضا (ع)
مقدم ادامه داد: طبخ غذای روزانه به میزان ۳۰۰ پرس و توزیع در روستاهای صعب العبور داریم توزیع اقلام بهداشتی و مصرفی و تن ماهی را در نقاطی که صعب العبور هستند داریم و در کنار این هم اعزام تیمهای دامپزشکی را در ۴۸ ساعت آینده داشتیم آمار تلفات دام بسیار بالا بوده و بعد از سیل هم مریضهایی در دامها ایجاد شده ان شالله طرح پایش و درمان دامها را پیگیری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۳ دامپزشک از نقاط مختلف کشور حضور خواهند داشت و به درمان دامها اقدام خواهند کرد عنوان کرد: در کنار این ان شالله قصدمان این است پس از اتمام پروژههای عمرانی بهداشتی درمانی ورود مستمر داشته باشیم و کمک به مشاغل و دامپروری یک سری نقاط را داشته باشیم و در حال حاضر تیمهای ما در حال ساخت پروژههای عمرانی هستند و تا اتمام پروژهها در منطقه حضور خواهند داشت.
بیماری مشترک نیست یک سری مواردی بعد سیل به وجود میاد یک سری مریضهای خاصی ایجاد میشود مثلا اسهالها هست یا یک سری سرفههایی است که باعث مرگ دام میشود تلفات دام به وجود میآورد به دلیل سیل و سرما و مباحثی که به وجود آمده راحت قابل پیش بینی و درمان است.