به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، "خشونت علیه زنان در کشور فرانسه" یکی از معضلات بزرگ زنان این کشور به حساب میآید؛ در چند سال گذشته میزان خشونتها علیه زنان در این کشور به طور چشمگیری گسترش یافته به گونهای که آزار و اذیتهای جنسی و به قتل رسیدن توسط شریک زندگی از جمله مهمترین خشونتهایی هستند که زنان فرانسوی با آنها رو به رو میشوند.
به گزارش "رویترز"، زنان فرانسه در مقابل آزار و اذیت های جنسی و خشونتهای خانگی، اعتراضات گستردهای را در سالهای مختلف برگزار کردهاند؛ در اعتراض اخیر که روز شنبه برابر با 19 اکتبر برگزار شد، صدها زن در پاریس روی زمین به حالت مرده دراز کشیدند تا با این روش توجهها را نسبت به خشونت خانگی علیه زنان جلب کنند؛ این تجمع اعتراضی در "پلاس دو لا رپوبلیک" از میدانهای اصلی مرکز پاریس برگزار شد.
معترضان نام هر کدام از قربانیان خشونت خانگی در فرانسه را در دست داشته و یک به یک روی زمین میافتادند و فریاد میکشیدند: «نه یکی دیگر.»؛ «نه یکی دیگر» کمپینی است که در سال 2015 در اعتراض به خشونت علیه زنان در آرژانتین شکل گرفت.
دولت فرانسه از ماه گذشته مجموعه نشستهایی را در سراسر کشور با موضوع «مبارزه با خشونت خانگی» آغاز کرده که نخستین اقدام برای حل این معضل محسوب میشود؛ قرار است در چارچوب این نشستها و با هماندیشی نمایندگان دولت و انجمنها، امکانات جدیدی برای مبارزه با این شکل از خشونت فراهم آید.
ساندرین بوچیت، که رئیس یک انجمن حمایت از قربانیان خشونتهای خانگی است و خواهر خودش به دست شریک زندگیاش در مقابل چشمان دختر 7 ساله اش به آتش کشیده و کشته شده، به رویترز گفت که بالا رفتن آمار قربانیان خشونت خانگی، غیرقابل قبول است.
یکی دیگر از مشکلاتی که زنان فرانسوی به واسطه آن، مورد هجمه قرار دارند "آزار و اذیتهای جنسی" است؛ براساس گزارش "سازمان ملی بازرسی جرم و جنایت" و "موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی" فرانسه، تعداد کسانی که در سال 2017 میلادی قربانی خشونت جنسی غیر خانگی بودهاند، دست کم به میزان 53 درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش یافته است.
دو نهاد مزبور در گزارش سالانه خود در سال 2018 اعلام کردهاند که تعداد قربانیان سوءاستفاده جنسی در فرانسه از 173 هزار نفر در سال 2016 میلادی، به 265 هزار نفر در سال 2017 میلادی رسیده است.
"رصدخانه ملی جرائم و عدالت کیفری فرانسه" ONDRP، در نخستین گزارش خود در مورد این موضوع آماری را منتشر میکند؛ تنها 220 هزار نفر از قربانیان در وسایل حمل و نقل عمومی مورد آزار متجاوزین قرار گرفتهاند! قطار و اتوبوس در حال حرکت، مانع از فرار قربانیان میشود و متجاوزان به راحتی نیت سوء خود را پیگیری میکنند.
یکی از دلایل پیروزی مکرون در انتخابات ریاستجمهوری، وعده "پایان دادن به خشونت علیه زنان" بود اما با رشد شدید خشونتهای مرگبار علیه زنان، فعالان حقوق زنان خواستار دخالت دولت و پایان دادن به آنچه که "قتل عام" خواندند، شدند.