دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان معتقدند که مسئولان باوجود مخالفت تاسیس کارشناسی داروسازی به صورت لفظی، هنوز تصمیم قطعی خود را شفاف سازی نکردهاند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ اعتراضات دانشجویان به ایجاد رشته داروسازی در مقطع کارشناسی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هنوز تمام نشده است.
غلامرضا اصغری، دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت در نامهای که تاریخ ۱۹ تیرماه امسال را به خود دارد، به امامی رضوی، مشاور و دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در وزارت بهداشت، موافقت خود را برای مجوز پذیرش دانشجوی بین المللی در مقطع لیسانس داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام می کند.
در ادامه این نامه هم پیشنهاد میکند که برای تدوین پیش نویس برنامه آموزشی برای این رشته مقطع به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سپرده شود.
گامهای استوار برای کارشناسی داروسازی در بیرجند!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در آذر ۹۸ به رسانهها گفته که از ابتدای مهر امسال مجوز جذب دانشجوی خارجی از کشور افغانستان در رشته کارشناسی داروسازی دانشکده داروسازی بیرجند اخذ شده است.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه ابراز امیدواری کرده که در کنکور سراسری هم برای این دانشکده نوپا و تازه تأسیس، سهیمه درنظر گرفته شود!
وی همچنین خبر داده که دانشکده داروسازی بیرجند از آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ آغاز به کار کرده و اطلاع رسانی برای ثبت نام از دانشجویان خارجی در این رشته انجام شده است.
از کنار این سوالات میگذریم که چطور میشود مهر ۹۸ مجوز برای پذیرش دانشجویی بین المللی در این رشته صادر شود و همزمان از همان مهر ۹۸ هم این دانشکده فعالیت خود را آغاز کرده باشد. اما مسالهای که باعث نگرانی دانشجویان و داروسازان شده، این است که احتمالا پس از راه اندازی این رشته در مقطع کارشناسی و برای جذب دانشجوی بین المللی، به زودی کد آن به دفترچههای کنکور هم اضافه شود؛ همانطور که رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به آن ابراز امیدواری کرده است.
ابهامات نگران کننده
همین ابهامات و سوالات باعث شد تا دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و به ویژه دانشجویان داروسازی این دانشگاه، اعتراضات خود را حتی پس از آنکه حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد که پذیرش دانشجوی داروسازی در مقطع کارشناسی منتفی است، دست از اعتراض برندارند و این بار با گروه بیشتری از دانشجویان مقابل این دانشکده اعتراض خود را اعلام کنند.
یکی از دانشجویان رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما دلیل ادامه اعتراضات دانشجویان را تشریح میکند و میگوید: به پنج دانشگاه اجازه تأسیس چنین دورهای از سوی وزارت بهداشت داده شده است؛ دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، بیرجند، کرمان، کرمانشاه و اهواز.
این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان میگوید که تجمعات اخیر دانشجویان به این منظور بوده که این طرح از سوی وزارت بهداشت ملغی اعلام شود و تا زمانی که این امر صورت نگیرد، دانشجویان به تجمعات خود ادامه خواهند داد.
وی به حضور حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت در جمع دانشجویان اصفهانی اشاره میکند و میگوید: در این جلسه به ما گفته شد که وزارتخانه با ایجاد طرح لیسانس داروسازی مخالف است و این مقطع صرفا برای دانشجویان بین المللی برگزار میشود. اما ما دانشجویان حتی با همین امر هم مخالف هستیم.
این دانشجوی اصفهانی توضیح میدهد: براساس تجربههای پیشین، تضمینی وجود ندارد که وزارت بهداشت، نسبت به تأسیس مقطع کارشناسی این رشته و پذیرش دانشجویان ایرانی اقدام نکند.
وی ادامه میدهد: معاون آموزشی وزارت بهداشت مخالفت خود را ضمنی و لفظی اعلام کرده و این ضمانت اجرایی ندارد.
نگرانیهای صنفی دانشجویان
وحید ورمزیار، دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفتگو با خبرنگار ما توضیحات کامل تری را در این زمینه ارائه میکند و میگوید: اولین اشکال طرح این است که این سیستم آموزشی از سیستم سلامت کشورهای اروپایی و آمریکا کپی برداری شده است.
ورمزیار ادامه میدهد: پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی راحتتر است. از طرف دیگر دانشگاه به دلیل بدهیهای زیاد خود نیاز به درآمدزایی دارد و به نظر ما در صورت تأسیس این رشته در مقطع کارشناسی و برای دانشجویان غیرایرانی، میتواند زمینهای برای ایجاد رشته کارشناسی داروسازی برای ایرانیان نیز شود.
دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توضیح میدهد: اشکال ماجرا از جایی شروع میشود که زیرساخت و زیربنای داروخانهها در کشور ما، مشابه کشورهای اروپایی نیست. فردی که در کشورهای اروپایی لیسانس داروسازی میگیرد، به عنوان تکنسین در دارخانه مشغول به فعالیت میشود، در حالیکه در کشور ما تکنسینها تنها دورههای دو یا سه ماهه میبینند.
وی به زیرساختهای داروخانههای ایران و کشورهای اروپایی هم اشاره میکند و میگوید: زیرساختهای داروخانهای در کشور ما ظرفیتی برای پذیرش فارغ التحصیلان دوره لیسانس ندارد.
ورمزیار به پذیرش دانشجوی پولی در دانشگاه علوم پزشکی و مشکلات زیاد آن در چند سال گذشته اشاره میکند و میگوید: قبلا هم چنین اتفاقی افتاد و قرار بود در پردیسهای بین الملل مانند کیش یا قشم، برخی دانشگاهها دانشجوی بین المللی با هدف درآمدزایی جذب کنند که پس از مدتی دیدیم که پس از مدتی دانشجوی پزشکی ایرانی هم در این کلاسها حضور یافت.
سابقه بد مسئولان وزارت بهداشت در تأسیس رشتههای درآمدزا
وی این مسائل را برای آینده دانشجویان داروسازی نگران کننده میداند. او به این نکته اشاره میکند که بسیاری از بخشنامهها و آیین نامهها و حتی سند جامع داروسازی با اینکه اسناد رسمی و بالادستی هستند، اجرا نمیشوند. به گفته او سیستم چک کردن قند خون و چربی خون در داروخانهها براساس سند جامع اجرا نمیشود، یا بسیاری از داروخانهها به این مصوبات تن نمیدهند. او به حضور گسترده پزشکان و مسئولان وزارت بهداشت در سازمان نظام پزشکی یا انجمن داروسازان اشاره میکند و همه این مسائل را برای آینده نگران کننده میداند.
ورمزیار توضیح میدهد: طرح تأسیس کارشناسی آموزشی به نظر طرح خوبی میآید، اما با توجه به سوابق عوامل تصمیم گیرنده این طرح، به اجرای صحیح آن اعتماد نداریم.
دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شفاف سازی این شورا اشاره میکند و میگوید: آنچه باعث ناراحتی و عصبانیت دانشجویان شده، این است که تصمیم در حالی گرفته شده که مسئولان دانشکده از آن اظهار بی اطلاعی میکردند.
وی به واکنش مسئولان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پس از چندبار تجمع دانشجویان اشاره میکند و میگوید: رئیس دانشکده نامه لغو این دستورالعمل را صادر کرده و قرار است در اصفهان این موضوع لغو شود، اما هنوز شفاف سازی نشده که چه برنامهای برای دانشگاه در این زمینه درنظر گرفته شده است.
ورمزیار به ساخت دانشکده داروسازی با هدف جذب دانشجوی بین المللی در مقطع لیسانس در بیرجند اشاره میکند و میگوید: باید مسئولان وزارت علوم به صورت شفاف به دانشجویان بگویند که اگر قرار است چنین طرحی اجرا شود، چه دلایلی برای آن دارند و چه ضمانتی میدهند که بعدا دانشجوی ایرانی در این مقطع پذیرش نکنند.
روز دوشنبه، ۱۴ بهمن، طاهره چنگیز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نامهای به نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اصفهان، مخالفت خود را با تأسیس کارشناسی داروسازی در این دانشگاه اعلام کرده و آن را تصمیم وزارت بهداشت بیان میکند. دانشجویان از این موضوع اطلاع دارند، اما قرار است اعتراضات خود را تا لغو کامل این موضوع ادامه دهند.
دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان میگوید: اعتراضات ما زمانی که دیگر دانشکدههای داروسازی به این موضوع واکنش نشان دهند، دوباره آغاز میشود.