کد خبر:۸۲۵۸۳۵

رییس جمهوری تونس پیش‌نویس قطعنامه ضد معامله قرن را به شورای امنیت می‌برد

محمود عباس در گفت وگوی تلفنی با رییس جمهوری تونس پیش نویس قطعنامه‌ای که قرار است توسط این کشور علیه طرح به اصطلاح صلح ترامپ موسوم به «معامله قرن» به شورای امنیت سازمان ملل ارائه دهد، مورد بحث و بررسی قرار داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "رای الیوم "، محمود عباس در این تماس از موضع ثابت تونس در حمایت از حق و حقوق فلسطینیان تقدیر و ستایش کرد.

دو طرف توافق کردند تا پیش نویس قبل از ارائه رسمی به شورای امنیت سازمان ملل در نشست کشور‌های عربی و حامیان حق ملت فلسطین به مشورت گذاشته شود.

قیس سعید از محمود عباس خواست تا در آینده نزدیک از تونس دیدن به عمل آورد.

تونس به عنوان تنها عضو عرب حال حاضر شورای امنیت سازمان ملل هم اکنون در حال تهیه و تنظیم پیش نویس قطعنامه‌ای علیه " معامله قرن " است تا سه شنبه در سفر احتمالی محمود عباس به نیویورک در شورای امنیت به تصویب برسد.

قرار است محمود عباس در سازمان ملل موضع فلسطین در مورد طرح معامله قرن را شرح دهد.

رئیس جمهور تونس به عنوان حامی مطلق آرمان فلسطین به شمار می‌رود. وی چندی پیش از طرح دولت آمریکا به عنوان " ظلم قرن " و " خیانت بزرگ " نام برد.

ترامپ در ۲۸ ژانویه گذشته طرح " معامله قرن " را اعلام کرد که بر اساس آن کشور فلسطین به شکل " مجمع الجزایر " شکل خواهد گرفت که به وسیله پل‌ها و تونل‌ها به یکدیگر متصل خواهند شد و بخشی از بخش شرقی بیت المقدس به عنوان پایتخت آن برگزیده خواهد شد و بیت المقدس اشغالی به عنوان پایتخت ادعایی اسراییل شناخته خواهد شد.

این اقدام ترامپ با موجی از اعتراضات مردمی در شماری از کشور‌ها همچون تونس در مخالفت با طرح مزبور و حمایت از حقوق فلسطینیان همراه شد.

تونس در اوایل ژانویه گذشته کرسی خود را در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان عضو غیر دائم کشور‌های عربی طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تحویل گرفت.

تونس در مناسبت‌های مختلف تاکید کرد که با شرکت در حل و فصل بحران لیبی و ادامه حمایت از آرمان فلسطین منادی مسائل جهان عرب و قاره آفریقا خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار