آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۶۳۰۰
گزارش توئیتری |

روایت دهه هفتادی‌ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب

امروز که چهل و یکمین سالروز انقلاب را پشت سر می‌گذاریم، بهتر است که به روز‌های رفته و دستاورد‌های این چهار دهه نگاهی بیندازیم. از سال‌های دفاع مقدس درس مقاومت بگیریم و از سال‌های فتنه درس ایمان.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حنانه جانمحمدی؛ بعضی روز‌ها برای ما معنای دیگری دارد، معنایی از جنس ایمان و مقاومت. امروز که چهل و یکمین سالروز انقلاب اسلامی را پشت سر می‌گذاریم، بهتر است که به روز‌های رفته و دستاورد‌های این چهار دهه نگاهی بیندازیم. از سال‌های دفاع مقدس درس مقاومت بگیریم و از سال‌های فتنه درس ایمان.

آنچه در ۲۲ بهمن ۵۷ رخ داد، در ظاهر پیروزی یک جمهوری مردم خواه بود بر حکومت‌های ستم شاهی چند هزار ساله؛ اما در باطن پیروزی عقیده‌ها بود. انقلاب اسلامی با نفس امام خمینی رنگ دیگری به زندگی‌ها داد. پنجره‌های تازه‌ای به روی افکار گشود و یک جهان تازه دردنیای امپریالیست‌ها برایمان رقم زد.

در ۱۲ بهمن، بازگشت امام بعد از چهارده سال به میهن، برای مردم شیرین‌ترین حس زندگی شان بود. اما ماهیت جنایتکار رژیم پهلوی و تهدید به سرنگونی هواپیمای حامل ایشان، مردم را نگران کرده بود. البته رژیم از ترس خشم مردم، جرأت این کار را پیدا نکرد و هواپیما در میان استقبال پرشور مردم ایران به زمین نشست و با ورود امام خمینی به میهن، موجی از شادی سراسر ایران را فراگرفت. به این ترتیب نقطه عطفی در تاریخ پر فراز و نشیب ایران شکل گرفت که مقدمه سقوط رژیم استبدادی و وابستۀ پهلوی را در مدت کمتر از دو هفته فراهم آورد.
 
روایت دهه هفتادی ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب

سال ۱۳۵۷ در حالی آغاز شده بود که صدای مهیب انفجار خشم مردم که از ۱۹ دی سال ۱۳۵۶ در قم آغاز شده بود از تبریز، یزد، جهرم، کازرون، تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، رفسنجان، همدان، نجف‌آباد و سایر شهر‌های ایران به گوش شاه و آمریکا می‌رسید.

شاه که توان شنیدن صدای اعتراضات مردمی را نداشت به گفته خودش برای استراحت از ایران رفت. اما همه می‌دانستند که محمدرضا پهلوی فرار کرده آن هم در شرایطی که پیروزی مردم روز به روز مسلم‌تر می‌شد. اما حالا در بیست و دومین روز بهمن ۵۷، حالا که همه در انتظار ورود امام بودند دیگر نه کسی از نیرو‌های ارتشی می‌ترسید نه ابایی از توصیف حال درونی اش داشت. درست در شب ۲۱ بهمن، یعنی یک روز قبل پیروزی انقلاب، خیابان‌ها پر بود از درگیری‌های مسلحانه. اما این جوانانی که با پیام امام خمینی دل به این انقلاب بسته بودند با هیچ چیزی از سر عقاید خود کوتاه نمی‌آمدند.

مردم خیابان‌ها را آب و جارو کردند و سرتاسر باندی که قرار بود هواپیمای خط هواپیمایی فرانسه که حامل بزرگترین شخصیت تاریخی قرن اخیر بود در آن به زمین بنشیند. همه دست به دست هم داده بودند تا مهر پایان به روی حکومت‌۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی روی این مرز و بوم بزنند.

امام آمد. این تیتر روزنامه اطلاعات قلب و جان‌ها را تکان می‌داد. مردم هیجان زده و با اشتیاق وصف ناپذیری در خیابان‌ها شادی می‌کردند. آری امام پایانی بر سیاه‌ترین روز‌های ایران شد و حال بعد از گذشت ۴۱ سال از آن روز شاید بتوان ثمره آن را به وضوح دید. هرچند که ناملایمات گوناگونی کمر همت بر این بسته بود که انقلاب را از مسیر اصلی خود خارج کند، اما همیشه این مردم بودند که از پس تمامی طوفان‌ها سربلند بیرون آمدند.

در هفته جاری رهبر انقلاب در جمع جوانان، سخنانی را ایراد کردند که در این میان بخشی از صحبت‌های ایشان باعث شد حال و هوای توئیتر با هشتگ #ایران_قوی که تاکید رهبری را به دوش می‌کشد، همراه باشد. یک ماه اخیر، پهنای ایران به یاد سردار دلها، شهید سلیمانی خونین بود. شاید این دلیلی بر تفاوت این فجر با تمامی راهپیمایی این چند دهه باشد. در این راستا سری به توئیتر کاربران دانشگاهی زدیم تا بهتر حس و حال نسل جدید انقلاب را بچشیم.
یک ماه اخیر، پهنای ایران به یاد سردار دلها، شهید سلیمانی خونین بود. شاید این دلیلی بر تفاوت این فجر با تمامی راهپیمایی این چند دهه باشد.


کاربری به نام مهدی مرادی در مورد راهپیمایی ۲۲ بهمن نوشت: درخت انقلاب ما، در فجر چهل و یکم به برکت خون شهید سلیمانی و همرزمانش بار دیگر شکوفه داد و به بار نشست. در بهار انقلاب ایران با پیروی از امر ولایت، همدلانه، مسئولانه و دشمن ستیزانه با قدرت می‌آییم: وعده ما ۲۲ بهمن #ایران_قوی #فجر_سلیمانی
 
روایت دهه هفتادی ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب
 
کاربر دیگری به نام آمین نوشت: ۴۱ سال است که دشمنان این خاک نتوانستند یک وجب از خاک آن را تصرف کنند.
 
روایت دهه هفتادی ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب

کاربری به نام محمد صالح با اشاره به هشتگ #ایران_قوی در صفحه خود نوشت: ایران قوی را آنجا می‌توان دید که مردم در عالی‌ترین سطوح، حاکمیت را نقد می‌کنند. از صدر تا ذیل مسئولین را مورد پرسش و مطالبه قرار می‌دهند و سیاست‌های نظام را با چالش مواجه می‌کنند.
 
روایت دهه هفتادی ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب


محمدحسین غریبی از فعالین دانشگاهی گیلان در توئیتی نوشت: قرار بود ما چهلمین سالگرد انقلابمان را نبینیم، ولی در چهل و یکمین سالگرد انقلاب مان هستیم و آمریکا را در منطقه خود نمی‌بینیم!
 
روایت دهه هفتادی ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب


کاربری به نام امیرحسین کشوری با اشاره به عصر جدید انقلاب اسلامی در صفحه توئیتر خود نوشت: در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، عراق، سوریه، لبنان و یمن یکپارچه میراث امام خمینی را گرامی خواهند داشت. ما وارد عصر جدیدی از اقتدار انقلاب اسلامی شه ایم.
 
روایت دهه هفتادی ها از چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار