کد خبر:۸۲۶۳۵۲
با استفاده از نانوکامپوزیت؛

محققان دانشگاه صنعتی خواجه نصیر سازه‌هایی با پوشش‌های ابرآب‌گریز ساختند

محققان دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به فناوری ساخت نوعی پوشش نانو کامپوزیتی ابرآبگریز دست یافتند. با این فناوری می‌توان از تخریب زود هنگام سازه‌های فلزی مانند تاسیسات دریایی جلوگیری کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده از رنگ برای حفاظت از سازه‌های فلزی امری مرسوم است. اما با پیشرفت فناوری نسل جدیدی از رنگ‌ها در حال توسعه هستند. محققان در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پروژه‌ای در این زمینه انجام دادند.

در این پروژه ساخت پوشش‌های سیلانی (بر پایه سیلیسیم) نسل جدیدی از رنگ‌ها مد نظر قرار گرفت. محافظت از سازه‌های فلزی مانند تاسیسات دریایی با این فناوری انجام می‌شود.

مهدی خدایی مجری این طرح پژهشی گفت: در این طرح پژوهشی علاوه بر ساخت پوشش‌های محافظ سطوح، ابرآبگریز بودن آن‌ها مد نظر قرار گرفت. مزیت آن نیز این است که سطوح نسبت به خوردگی مقاوم می‌شوند، زیرا سازه‌تر نمی‌شود و یون‌های خورنده در آن نفوذ نمی‌کند.

خدایی همچنین بیان کرد: با این فناوری سطوح به نوعی قدرت خودتمیزشوندگی نیز خواهند داشت. زیرا قطرات آب روی سطح حرکت می‌کنند. البته ضرجلبک و خزه بودن نیز از ویژگی دیگری است که این پوشش به سطوح می‌دهد.

به گفته وی، سازه‌های دریایی که با هزینه بسیار ساخته می‌شوند با این پوشش می‌توانند کاهش اصطکاک ناشی از برخورد آب را داشته باشند. همچنین سرعت شناور افزایش و مصرف سوخت آن کاهش می‌یابد، زیرا سطح شناور با آب‌تر نمی‌شود. این پوشش ابرآبگریز در مقیاس آزمایشگاهی با موفقیت تولید شدو قابلیت صنعتی شدن دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار