آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۷۲۳۰

فشار آمریکا به چین برای ورود به مذاکرات کنترل تسلیحاتی

یک مقام آمریکایی می‌گوید به دلیل نگرانی واشنگتن از تمایلات نظامی چین، زمان آن رسیده که پکن وارد مذاکرات کنترل تسلیحات اتمی بین روسیه و ایالات متحده شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ایالات متحده فشار بر چین جهت پیوستن پکن به مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای بین واشنگتن و مسکو را افزایش داد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «چین برای مدت‌هاست که می‌گوید هرگز وارد رقابت تسلیحاتی نمی‌شود و به دنبال برابری عددی با آمریکا و روسیه نیست. اکنون زمان است که چین حرف خود را ثابت کرده و نشان دهد که یک بازیگر بین‌المللی مسئول است».

این مقام که خواست نامش فاش نشود،  توضیح داد: «تداوم سکوت چین، باعث ایجاد شک و تردید درباره تمایلات آن می‌شودو فقط نیاز به احیای تمرکز روی بازدارندگی و آمادگی نظامی آمریکا را بیشتر می‌کند».

بر این اساس، وی همچنین افزود که آمریکا هنوز تصمیمی برای تمدید معاهده کنونی استارت نگرفته است زیرا روی بازه گسترده‌ای از تهدیدات، ورای تسلیحاتی که ذیل این معاهده هستند، تمرکز کرده است.

به نوشته رویترز، این مقام آمریکایی با بیان اینکه چین مسئولیت‌های بزرگی به عنوان یک قدرت نظامی بزرگ دارد، اظهار داشت: «شما نمی‌توانید خواستار جایگاه جهانی باشید بدون اینکه مسئولیت‌های جهانی برای نظم دنیا را قبول کنید، و به همین خاطر است که ما معتقدیم زمان مشارکت چین در کنترل تسلیحاتی همراه با آمریکا است».

علی‌رغم اینکه زرادخانه‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه، به میزان بسیار زیادی بیشتر از تسلیحات اتمی چین است اما واشنگتن و متحدانش مدتی است که از تقویت نظامی پکن در منطقه آسیا-اقیانوسیه بسیار ابراز نگرانی می‌کنند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نیز وعده داده چین را به مذاکرات واشنگتن-مسکو بر سر توافق جایگزین معاهده «استارت»، که در ماه فوریه سال بعد منقضی می‌شود، بکشاند. پکن اما ضمن مخالفت با طرح ترامپ، تاکید کرده که نیروی اتمی کوچک آنها، برای مقاصد پدافندی است و تهدیدی برای کسی نیست.

رویترز مدعی است که چین حدود ۳۰۰ کلاهک اتمی در اختیار دارد.

پیشتر فرمانده مرکز فرماندهی ایندو-پاسیفیک نیروی دریایی آمریکا، با ادعای اینکه دولت چین، حاکمیت و استقلال جزیره‌های کوچک در اقیانوس آرام را تهدید می‌کند، پکن را خطری برای ثبات منطقه اقیانوس آرام توصیف کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار