رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تب و سرفه دو علامت اصلی ابتلا به ویروس کروناست، گفت: این بیماری درمان ثابت و واکسنی ندارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری تشریح وضعیت بیماران کرونایی در بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان یکی از بیمارستانهای محوری بیماران کرونا در کشور امروز با حضور علی اکبر ولایتی رئیس این بیمارستان و جمعی از متخصصان و مسؤولان بخشهای مختلف این بیمارستان برگزار شد.
پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری اظهار داشت: ویروس کرونا، ویروسی قدیمی نیست و کمتر از دو ماه است که شناسایی شده و ابتدا در چین و در شهر ووهان اپیدمی شده و بعد از آن از طریق مسافران و افرادی که به کشورهای دیگر مراجعه میکردند انتقال پیدا کرد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت از روزهای ابتدایی طرح این موضوع در کشور اقدامات لازم را آغاز کرد و از روز چهارشنبه هفته گذشته ۲ نفر اولی که در قم نمونه آنها مثبت شناسایی شد، از روز بعد از این زمان در بیمارستان مسیح دانشوری وضعیت اورژانسی اعلام شده و بخشهای آن آماده شد تا اگر بیماری در این خصوص وجود داشت در آن بستری شود.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: ۸۰ درصد بیماران بدون علامت بوده و ۲۰ درصد علامت شدید دارند که به بیمارستان مراجعه میکنند. ضمن اینکه بسیاری از بیماران علائم سرماخوردگی دارند، اما دوره کمون این بیماری ۳ تا ۱۴ روز است.
طبرسی تب و سرفه را علامت اصلی بیماری کرونا برشمرد و گفت: علامتهای دیگری مانند اسهال، گلودرد، تنگی نفس نیز در مراحل بعدی دیده میشود. البته ۵۰ درصد بیماران در حال بهبودی هستند. تعدادی فوتی داشتیم، اما این بیماری به دلیل آنکه درمان ثابت و واکسنی ندارد نیاز به حمایت همهجانبه بوده است. البته وزارت بهداشت گایدلاینهای درمانی جدید را به ما ارائه میدهد که این گایدلاینها، گایدلاینهایی است که در چین مورد استفاده قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: بالاخره ویروس کرونا ایجاد شده و مهار اپیدمی آن مربوط به همه مردم است و باید چرخه انتقال این بیماری کم شود، در نتیجه توصیه میکنیم مردم دستهای خود را به طور مرتب بشویند و حتیالامکان از حضور در مجامع شلوغ خودداری کنند.
حمیدرضا جماعتی قائممقام رئیس بیمارستان مسیح دانشوری نیز در این نشست اظهار داشت: شاه علامت بیماری کرونا ویروس مانند عفونتهای ویروسی تب، سرفه و بعد از آن تنگی نفس است و اگر تعداد افراد مبتلا به این ویروس به تنگی نفس شدید مبتلا شوند ما اینها را بستری میکنیم و با انجام آزمایشها و رادیوگرافی مشخص میشود که آیا نیاز به بستری و اقدامات بیشتر دارند و اگر مشخص شود که نیاز ندارند، این بیماران میتوانند در منزل تحت مداوا قرار گیرند.
وی یادآور شد: تعداد زیادی از بیماران که شرایط بستری را دارند رو به بهبودی میروند و تعداد کمی از آنها به دلیل زجر تنفسی نیاز به بستری در بخش ICU پیدا میکنند. ۲ درصد این بیماران دچار مرگ و میر میشوند و این تعداد در مقابل بیماران دچار آنلفوآنزا که حدود ۲۰ درصد باعث مرگ میشد کمتر است.
جماعتی با بیان اینکه آنچه که باید به آن توجه کنیم این است که قدرت سرایت این ویروس بیشتر از آنلفوآنزا بوده و به شدت مسری است، گفت: باید مواردی که مربوط به رعایت بهداشت و حفاظت بهداشت شخصی است رعایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه کرونا ویروس درمان مناسب و واکسن مناسبی ندارد خاطرنشان کرد: تمام افراد با توجه به اینکه در مسأله اپیدمی این عفونت هستیم، باید بهداشت شخصی را رعایت کرده و در فضای دربسته و شلوغ تا حد امکان حضور پیدا نکنند.
قائممقام رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با تأکید بر اینکه مردم باید از حضور در رستورانها و محلهای تجمع خودداری کنند، گفت: این کار باعث میشود چرخه اپیدمی کرونا را بشکنیم. البته انتظار داریم با گرم شدن هوا اپیدمی این ویروس شکسته شود و انتظار میرود یک تا سه هفته دیگر با این موضوع روبرو شویم و با موارد کمتری از این بیماری روبرو باشیم.