معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد استان سمنان گفت: وزارت بهداشت سهمیهای در ارتباط با اقلام بهداشتی درمانی، برای بیمارستان های دانشگاه آزاد در نظر نگرفته و از پتانسیل بخش خصوصی در کنترل بحران کرونا استفاده نمیکند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین جلسه کارگروه شهرستانی ﺳﺘﺎد آﮔﺎه ﺳﺎزی، ﮐﻨﺘﺮل و ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی از ﺷﯿﻮع وﯾﺮوس ﮐﺮوﻧﺎ در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود برگزار شد.
در این جلسه که با حضور معاونین و مدیران ارشد دانشگاه آزاد شاهرود و بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) برگزار گردید، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد استان سمنان نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در روزهای اخیر در دانشگاه و این بیمارستان به بررسی اقدامات لازم مربوط به پیش گیری از شیوع بیماری کرونا در دانشگاه و بیمارستان پرداخت.
محمد حسین حسنی، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن بیان نیازمندیها و کاستیهای بیمارستان به بیان راهکارهای ﺗﻬﯿﻪ، تأمین و ﺗﻮزﯾﻊ مناسب ﻣﻮاد و ﻣﻠﺰوﻣﺎت ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی و ﮐﻨﺘﺮل ﺑﯿﻤﺎری کوئید ۱۹ پرداخت و چاره اندیشی تأمین آنها به ویژه اقلام اورژانسی را در اسرع وقت، خارج از سیکل متداول اداری خواستار شد. همچنین از مدیران حوزه مالی و اداری دانشگاه خواست در خصوص تأمین این مایحتاج پا را فراتر از محدودیتها بگذارند.
این پزشک متخصص داخلی با اشاره به کمبودهای بیمارستان در اقلام بهداشتی مربوط به پیشگیری از ابتلا به بیماری کویید ۱۹ گفت: در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) شاهرود ماسک N۹۵ و ماسک ساده و دستکش تعداد کمی موجود داریم. همچنین لازم است گان حفاظت فردی که اهمیت زیادی دارد، بیشتر تهیه شده و در تهیه محلول ضد عفونی دست و از همه مهمتر اوسلتامیوویر اهتمام بیشتری خرج بشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با بیان این موضوع که بیمارستانهای دانشگاه آزاد اسلامی هم بخشی از بار درمانی را در کشور بر دوش دارند، ابراز کرد: این سؤال به صورت جدی مطرح است که چرا وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی سهمیهای در ارتباط با اقلام بهداشتی درمانی یاد شده برای بیمارستانهای دانشگاه آزاد اسلامی در نظر نمیگیرند.
احمد نظری، امام جمعه موقت شاهرود خطاب به معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان گفت: شما در جایگاه فعلی باید به ما دستور دهید تا اقدام کنیم و این شوخی بردار نیست. چون تمام جامعه در معرض خطر هستند و باید همه تا حد امکان برای غلبه بر شرایط موجود دست به دست هم دهیم و روال عادی و طبیعی اداری را در تأمین مایحتاج بیمارستان و ملزومات بهداشتی دانشگاه کنار بگذاریم که زمان را از دست ندهیم.
امام جمعه موقت شاهرود با درخواست از معاون علوم پزشکی در خصوص مشخص کردن نیازمندیهای اساسی برای مقابله با این بیماری در بیمارستان تأکید کرد: با گزارش نیازمندیهای اساسی به فرمانداری و مقامات شهرستان و استان باید این کمبودها برطرف شود، چون بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) و کادر درمانی آن جزو بدنه بهداشتی و درمانی شهرستان هستند و بار درمان را به دوش میکشند.
لازم به ذکر است این دومین جلسه کار گروههای «ستاد آگاه سازی، ﮐﻨﺘﺮل و ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی از ﺷﯿﻮع وﯾﺮوس ﮐﺮوﻧﺎ» در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بود و در جلسه قبل که روز شنبه ۳ اسفندماه ۹۸ و با حضور هیأت رئیسه دانشگاه برگزار شد، موارد متعددی مورد تصویب قرار گرفت. از جمله اینکه استاژرها تا پایان سال از حضور در بیمارستانها معاف باشند و دانشجویان در عرصه رشتههای پیراپزشکی از حضور در بیمارستان معاف شوند و اینترنهای رشته پزشکی بصورت چرخشی همراه با کاهش شیفتها در بخشها حضور به هم رسانند، در خصوص غیبتهای دانشجویان توسط اساتید تا لغو شرایط حاد در جامعه، مساعدت شود، کلیه کنفرانسها و سمینارها تا پایان سال ۹۸ لغو شود، اقلام مورد نیاز مثل ماسک N۹۵ و چند نوع قرص مرتبط با ویروس کرونا خریداری و تحویل بیمارستان گردد.
همچنین مسائلی مثل انجام اعمال جراحی انتخابی در بیمارستان تا حد امکان کاهش یابد و حتی المقدور از تردد دانشجویان به داخل بیمارستان با هماهنگی دانشکده و اساتید کاسته شود. مهمانسرا تا پایان تعطیلات نوروز از پذیرفتن مهمان غیر از اساتید خود واحد اجتناب کند، مواد شوینده به مقدار کافی برای استفاده در مهمانسرا و دانشکدهها تأمین شود و تعطیلی سلف سرویس، بوفه و سایر اماکن تجمعی در واحد نیز پرداخته شد؛ نیز تصویب شد.