آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۵۳۴۹
آخرین وضعیت از مناطق زلزله‌زده؛

بنزین «کرونا» بر آتش «زلزله‌» خوی / کمبود اقلام بهداشتی و چادر در روستاها

شیوع ویروس کرونا در کشور موجب شد تا توجه کمتری به مناطق زلزله‌زده خوی شود و مشکلات مردم این مناطق همچنان بر قوت خود باقی بماند.

بماند/// مناطق زلزله خوی، تکلیف دانشجویان جهادی / خدمت رسانی گروه‌های جهادی در ایام نوروز ادامه داردگروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ اوایل اسفند ماه سال جاری بود که زلزله‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر بخش «قطور زرآباد» از توابع شهرستان خوی در آذربایجان غربی را لرزاند که در اثر این زمین لرزه ۴۳ روستا آسیب‌ دیدند و منازل بسیاری خسارت دیدند؛ این زلزله خسارت جانی در بر نداشت. 

 

با وجود سرما و صعب‌البور بودن بعضی از روستا‌ها، نیرو‌های امدادی و جهادی بسیج دانشجویی، خود را در ساعات اولیه به این مناطق رسانده و برای کمک به مردم تقسیم شدند؛ یک تیم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هم برای درمان کسانی که در این زلزله آسیب دیده بود، اعزام شد.
 
گروه‌ها در اولین اقدام خود به توزیع چادر و اقلام غذایی بین افراد زلزله زده پرداختند. بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط بنیاد مسکن، ۴۰۰۰ واحد شامل۳۷۰۰ واحد روستایی و ۳۰۰ واحد در شهر قطور نیاز به بازسازی دارند . ۱۳۰۰ واحد مسکونی نیز نیاز به تعمیرات دارد. ۳۷۰۰ واحد تاسیسات دامی و ۲۱۰ واحد تجاری و آموزشی و فرهنگی هم نیاز به بازسازی دارند.

سالار قلی‌زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو می‌گوید: کار مردم روستا‌های خوی بیشتر دامداری است که با وقوع چندین زمین لرزه، تعدادی از احشام آن‌ها از بین رفتند. مردم این مناطق خسارت‌های زیادی بابت زلزله دیده اند. با شیوع کرونا در کشور، زلزله در روستا‌های خوی نادیده گرفته شده، به طوری که تقریبا کمک‌های مردمی و مسئولین کم شد.
 
قلی زاده می‌افزاید: در روز‌های اول برای پخش چادر، توزیع ناعادلانه‌ای صورت گرفت، حتی در برخی مناطق شاهد قاچاق چادر بودیم؛ البته توانستیم به موقع جلوی این کار را بگیریم. برای اینکه بتوانیم مدیریت خوبی در توزیع چادر و دیگر اقلام داشته باشیم مناطق را بلوک بندی و برای هر منطقه، نماینده‌ای انتخاب کردیم. بر اساس شناسنامه‌ای که تحویل می‌دادند به سرپرست خانوار‌ها چادر تحویل می‌دادیم.
 
بیشتر بخوانید:

در این راستا قرارگاه پشتیبانی با عنوان ستاد هماهنگی کمک‌های مردمی، تشکیل شد تا کمک‌هایی که از سوی شهر‌های مختلفاصفهان و کرمانشاه و آذربایجان غربی برای این مناطق ارسال می‌شود را، براساس نیاز مناطق، به دست آن‌ها برسانند. حتی برای توزیع عادلانه اقلام بین مردم، شورایی متشکل از بزرگان روستا تشکیل شد. مردم مناطق زلزله زده نیازمند مواد خوراکی هستند. البته بعضی از خانواده ها هم که جمعیت زیادی دارند یک چادر برای آن‌ها اکتفا نمی‌کند.

بعد از شیوع کرونا در کشور، اقلامی ارسالی مردم به طور کامل ضد عفونی و بعد تحویل داده می‌شود. حتی برای پیشگیری از این بیماری، این گروه جهادی محل اقامت جهادگران و محوطه‌ای که اقلام نگاه داری می‌شود را، چندین بار ضد عفونی کرده اند. هرچند  کمبود ماسک و دستکش هم از مشکلات مناطق زلزله زده و دانشجویان جهادی این مناطق نیز هست. 
 

این دانشجوی جهادی می گوید: شیوع ویروس کرونا در کشور موجب شد تا توجه کمتری به مناطق زلزله زده خوی شود و همچنان مشکلات مردم این مناطق بر قوت خود باقی بماند.
 
به گفته قلی‌زاده؛ از سوی مردم شهرستان خوی ۵ هزار پک جمع آوری شده است، اما این اقلام معلوم نیست چه وقت بین مردم زلزله زده توزیع خواهد شد. روز گذشته هم از سوی بانک انصار بسته های کامل اقلام برای مردم این مناطق ارسال شد که این بسته ها را  بین مردم توزیع کردیم.

بعد از گذشت ۲۰ روز از اولین زلزله شهرستان خوی، همچنان پس لرزه‌های این زمین لرزه ادامه دارد و دانشجویان جهادگر دانشگاه آزاد خوی این امر را تکلیف خود می‌دانند که فعالیت‌های جهادی را همچنان در ایام نوروز در این مناطق ادامه دهند. به گفته قلی زاده مشکلات مردم قطور فقط بحث زلزله نیست؛ در این منطقه برخی از مردمان کشور‌های همسایه و هم مرز به صورت قاچاق برای رفتن به ترکیه وارد کشور و این منطقه می شوند که مشکلاتی را هم برای مردم ایجاد کرده اند و متاسفانه کسی هم نظارتی بر این موضوع ندارد.

اما در ادامه پیگیری‌های انجام شده، با آیدین رحمانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی به گفتگو نشستیم. او با اشاره به زلزله شهرستان خوی می‌گوید: در این زمین‌لرزه بیش از ۶ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی دچار حادثه شدند که نیازمند تعمیر و بازسازی هستند.
 

رحمانی با ابراز تاسف از اینکه با تخریب ساختمان‌های مسکونی شرایط سختی را در آن منطقه به وجود آمده، می‌افزاید: اقداماتی برای اسکان اولیه صورت گرفته و از سوی دیگر تعداد پنج هزار بسته غذایی و بهداشتی در این مناطق توزیع شد. این در حالی است که اقلام بهداشتی ضروری از جمله ماسک، مواد ضدعفونی و دستکش باید همچنان در بین هموطنان زلزله زده توزیع شود.

وی با اشاره به اینکه اماکن و معابر پرتردد شهر‌ها و روستا‌های استان ضدعفونی می‌شود، می‌گوید: ضدعفونی و گندزدایی معابر و اماکن پرتردد شهری و روستایی آذربایجان‌غربی نیز در دستور کار قرار دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار