کد خبر:۸۳۱۳۱۸
گزارش |

مناطق زلزله‌زده آذربایجان غربی، اولویت اصلی دانشجویان جهادی در ایام نوروز ۹۹ / نیاز مردم خوی به کانکس

با گذشت چند روز از وقوع زلزله در شهرستان خوی مردم این منطقه با کمبود سیستم گرمایشی مواجه هستند و به همین خاطر برای فرار از سرما آتش روشن می‌کنند که جوابگوی نیاز آن‌ها نیست.

نیاز مردم مناطق زلزله زده خوی به کانکس / مناطق زلزله زده اولویت اصلی دانشجویان جهادی در ایام نوروز ۹۹

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ * حدود ۶ روز از وقوع زلزله در شهرستان خوی از توابع آذربایجان غربی می‌گذرد قرارگرفتن روستای قطور برروی خط زلزله باعث شد تا این شهرستان ۶۰ بار بلرزد و باعث تخریب بسیاری از منازل مسکونی روستا‌های اطراف شود.
 
بررسی مناطق تخریب شده به منظور جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از حوادث مترقبه مانند زلزله یکی از مواردی است که مسئولین استانی باید به آن توجه داشته باشند. در این راستا با وجود سرما و صعب البور بودن بعضی از روستا‌های خوی نیرو‌های امدادی و جهادی بسیج دانشجویی خود را در ساعات اولیه به این مناطق رساندند و کمک رسانی به مردم مناطق زلزله زده تقسیم بندی شده بود؛ به طوری که یک تیم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برای درمان کسانی که در این زلزله آسیب دیده بود اعزام شدند و گروه‌های امداد و جهادی هم مشغول توزیع چادر و اقلام غذایی بین این افراد بودند.
 
 مناطق زلزله زده خوی

در این میان مردم شهر ارومیه با برپایی غرفه‌هایی در سطح شهر اقلام مورد نیاز مواد غذایی، لوازم گرمایشی، پوشاک گرم، لوازم بهداشتی، چکمه، آب معدنی، و ... را جمع آوری کردند. به گفته استاندار آذربایجان غربی مرحله اول امداد رسانی به زلزله زدگان تمام شده و وارد مرحله آوار برواری و بازسازی اماکن خسارت دیده شده اند. از مجموع واحد‌های آموزشی در مناطق زلزله زده ۲ مدرسه نیاز به بازسازی و ۳ مدرسه نیز نیاز به مقام سازی دارند که بازسازی مدارس تخریبی باید در اولویت کاری قرار بگیرد.

بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط بنیاد مسکن ۴۰۰۰ واحد نیاز به بازسازی دارند که ۳۷۰۰ واحد روستایی و ۳۰۰ واحد نیز در شهر قطور هستند، ۱۳۰۰ واحد مسکونی نیز نیاز به تعمیر دارند، ۳۷۰۰ واحد تاسیسات دامی و ۲۱۰ واحد تجاری و آموزشی و فرهنگی نیز نیاز به بازسازی دارند.

اما این کمک رسانی‌ها بخشی از اقداماتی است که برای مردم این منطقه انجام شده است. حرف مردم مناطق زلزله زده ساخت سرپناه برای زن و کودکان آن‌هاست؛ کسانی که با وقوع زلزله سرمایه‌های زندگی خود را از دست دادند. کودکان در سرمای چند درجه زیر صفر در چادر‌هایی زندگی می‌کنند که گرمایش زیادی ندارد.
 
مردم مناطق زلزله زده خوی

به گفته یکی از اهالی مناطق زلزله زده با کمبود سیستم گرمایشی مواجه هستند. برای اینکه بتوانند گرم شوند باید آتش روشن کنند و گرمای آتش هم جوابگوی نیاز آن‌ها نیست. کار بیشتر مردم منطقه خوی و روستا‌های اطراف، دامپروری است؛ اما با زلزله خیلی از گوسفندها و گاو‌های آنان زیر آوار تلف شدند و نه خانه‌ای و نه دامی برای آن‌ها مانده است. مردم مناطق زلزله زده خوی نیازمند کانکس هستند. آن‌ها از دولت در خواست تسهیلات دارند تا بتوانند دوباره به زندگی خود برگردند.

توزیع بیشتر لوازم بهداشتی در مناطق زلزله زده، ضد عفونی کردن منازل روستایی جهت پیشگیری از بیماری‌های مسری، ایجاد مکانی لازم برای نگهداری دام‌های زنده، توزیع غذای گرم در بین زلزله زدگان و پرداخت کمک‌های معیشتی و مواردی است که باید در دستور کار مسئولین استانی قرار بگیرد.
 
باقری، مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی آذربایجان غربی در این رابطه می‌گوید: از بین ۳۰ روستایی که براثر زلزله خسارت دیدند، با برآوردیی که انجام شد، حدود ده روستا بالای ۷۰ درصد تخریب داشته است.

مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی آذربایجان غربی می‌افزاید: در روز اول مردم مناطق زلزله زده مشکل کمبود چادر برای اسکان داشتند که با تمهیداتی که استانداری از قبل انجام داده بود، با توزیع صحیح، چادر اضافه آمد.
 
 
مناطق زلزله زده خوی

وی می‌گوید: قبل از حضور فعالیت‌های گروه جهادی باید آوربرداری با ماشین‌هایی انجام شود که در این راستا صعب العبور بودن روستا‌ها کار را سخت‌تر کرده است و با این وجود اقلام اولیه از سوی سپاه و نهاد متولی امر توزیع شده است.

مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی آذربایجان غربی می‌افزاید: حدود ده گروه جهادی از آذربایجان غربی آماده اعزام به این مناطق هستند، اما هنوز مرحله آواربردای به اتمام نرسیده است و هر زمانی نیاز باشد این گروه‌ها اعزام می‌شوند.

رحیم عباس زاده مسئول ناحیه بسیج دانشجویی آذربایجان غربی در بازدید از مناطق زلزله زده شهرستان خوی روستای قطور می افزاید: حضور و بررسی ابعاد خسارت وارده توسط گروه‌های جهادی دانشجویی استان از همان ساعات اولیه وقوع زلزله در جهت کمک رسانی به موقع و موثر شروع شده و تا کنون ادامه دارد.
 
 مناطق زلزله زده خوی

رحیم عباس زاده می‌افزاید: گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی در کنار سایر دستگاه‌های متولی در بازسازی مناطق زلزله زده حضور خواهند داشت و اولویت اصلی دانشجویان بسیجی در ایام نوروز ۱۳۹۹ همین مناطق خواهد بود.

مسئول ناحیه بسیج دانشجویی آذربایجان غربی می‌گوید: حضور و خدمت رسانی گروه‌های تخصصی پزشکی و دامپزشکی جهت کنترل و اموزش برای جلوگیری از بیماری‌های واگیردار دامی و انسانی از جمله کرونا در دستور کار خواهد بود.

وی در این بازدید از توزیع اولین محموله اقلام بهداشتی و غذایی جمع آوری شده توسط گروه‌های جهادی دانشجویی در بین مردم مناطق و روستا‌های آسیب دیده زلزله خبر داد.
 
 
مناطق زلزله زده خوی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار