فعال دانشجویی دانشگاه تهران گفت: گران بودن بسته های اینترنتی و نبود بسترهای اینترنت پرسرعت در سیستان و بلوچستان باعث عقب افتادگی دانش آموزان کنکوری این استان شده است.
میثم نهنگی، مسئول آموزش کانون خدمت رسانی به مستضعفین بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص تبعیض و بی عدالتی آموزشی در بین مدارس استان سیستان و بلوچستان و سایر کلان شهرها در زمان تعطیلی مدارس به دلیل شیوع کرونا گفت: در این روزها که به دلیل شیوع کرونا تمامی مدارس تعطیل شده اند، دانش آموزان تهرانی یا بسیاری از شهرها به راحتی با وصل شدن به اینترنت پر سرعت مطالب درسی را آموزش میبینند و نسبت به دانش آموزان مناطق محروم اوضاع بهتری دارند.
نهنگی افزود:، اما نباید از این نکته غافل شد که آموزش مجازی صرفا مختص کسانی است که هم میتوانند هزینه بالای بستههای اینترنت را پرداخت کنند و هم زیرساختهای اینترنت در شهر و استانشان به خوبی اجرا میشود.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: متاسفانه مردم استان سیستان و بلوچستان بستر خوبی برای استفاده از اینترنت ندارند. دانش آموزان کنکوری از رقیبان خود در شهرها و استانهای دیگر عقب افتاده اند و مثل دیگران نمیتوانند در فضای مجازی دروس را یاد بگیرند.
وی تصریح کرد: برنامههای آموزشی صدا و سیما نقصهای زیادی دارد و تمام مطالب درسی را پوشش نمیدهد. از طرفی هزینه استفاده از فضای مجازی برای مردم این استان به شدت بالاست و غالبا نمیتوانند از آموزش مجازی بهره ببرند. به مراکز و نهادهای مربوط نامههای متعددی برای پیگیری اینترنت رایگان ارسال کردیم، اما هیچ جوابی به ما نرسید.
نهنگی گفت: در جریان سیلی که در اوایل بهمن ماه بلوچستان را برداشت، خیلی از دانش آموزان کتابهای درسی شان نابود شد. آیا شرایط کسانی که بدون جزوه و کتاب درسی و کمترین آموزشی بعد از چندین ماه تعطیلی به امتحانات نهایی میرسند با آن دسته از افرادی که با چنین مشکلاتی مواجه نبودند یکی است؟ امتحان نهاییای که تاثیر ۳۰ درصدی به روی نتایج کنکور سراسری نیز دارد و آینده جوانان در گرو این مرحله سرنوشت ساز است.
مسئول آموزش کانون خدمت رسانی به مستضعفین بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در تماسی که با تعدادی از دانش آموزان سیستان و بلوچستان داشتم متوجه شدم که اکثر آنها توان خرید بستههای اینترنت را ندارند، زمانی هم که سایت آلا را باز میکنند مطالب برگذاری نمیشود و هیچ بهرهای برایشان ندارند. با وجود تعطیلی کتابخانهها در شرایطی که کتابهای درسی شان را سیل بهمن ماه از بین برده دستشان به جایی بند نیست.
وی گفت: دردناکتر میشود وقتی که بدانید این دانش آموزان برای اینکه از رقیبان و دیگر محصلان سراسر کشور عقب نیفتند عاجزانه به دنبال pdf کتب آموزشی شان هستند. اگر قرار به ادامه تعطیلی مدارس باشد باید راه حلی برای آموزش یکسان برای آنها نیز در نظر بگیرند.
نهنگی در پایان گفت: سیستان و بلوچستان شبیه به جزیرهای جدا افتاده است که هیچ کس دلش به حال آن نمیسوزد. تکلیف دانش آموزانی که باید برای کنکور سراسری حاضر بشوند، اما به دلیل عدم توان خرید بستههای اینترنتی و نبود زیرساختهای اینترنت پر سرعت از این قافله کنار میروند چیست؟ به بسیاری از مراکز درخواست طرح اینترنت رایگان برای محصلین سیستان و بلوچستان را مطرح کرده ایم، اما در حال حاضر جوابی به دستمان نرسیده است.